انوری محمدحسین، فتاحی بافقی علی، جعفری عباسعلی، غفورزاده مهین. شیوع انگل های روده ای در معلولین ذهنی- جسمی ساکن در مرکز نگهداری شبانه روزی بهزیستی شهرستان تفت. طلوع بهداشت. 1394; 14 (1) :54-62
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-1468-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد ، afbafghi@ssu.ac.ir
چکیده: (3636 مشاهده)
چکیده
مقدمه: شیوع عفونت های انگلی در بسیاری از کشورها بخصوص در کشورهای درحال توسعه به عنوان یک معضل بهداشتی مطرح بوده و بیماریهای انگلی روده ای تاثیر نامطلوبی روی کیفیت زندگی مردم دارند. معلولین ذهنی- جسمی که در موسسات شبانه روزی نگهداری می شوند به دلایل متعددی ازجمله تماس نزدیک با یکدیگر، عدم امکان مراقبت از خود در سطح قابل قبول و نیز عدم رعایت موازین بهداشت فردی در معرض خطر ابتلا به این عفونتها می باشند. هدف از این مطالعه تعیین میزان شیوع انگل های روده ای در جامعه ناتوانان ذهنی مرکز الزهرا شهرستان تفت می باشد.
روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی و به روش نمونه گیری در دسترس بر روی 129 نفر از ناتوانان ذهنی تحت پوشش مرکز بهزیستی شهرستان تفت در تابستان 1393 انجام شد. از هر فرد نمونه مدفوع صبحگاهی تهیه و با روش های لام مستقیم، روش تغلیظی فرمالین- اتر و رنگ آمیزی ذیل نلسون اصلاح شده جهت بررسی انگل های روده ای مورد آزمایش میکروسکوپی قرار گرفت. داده ها با استفاده از بسته نرم افزاری SPSS و با آزمون کای اسکوئر مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
یافته ها: بر اساس یافته های بدست آمده در این مطالعه از 129 معلول مورد مطالعه در این بررسی، 1/48 % پسر و بقیه دختر بودند. در این مطالعه در مجموع 55 مورد (6/42%) حداقل به یکی از انگلهای روده ای آلوده بودند. میزان آلودگی به انگلهای روده ای به شرح زیر بودند: کیلوماستیکس مسنیلی 8 مورد( 2/6% )، کیست ژیاردیا لامبلیا 17 مورد(2/13% )، کیست انتاموبا کلی 22 مورد (17%)، بلاستوسیستیس هومینیس 4 مورد (1/3% )، یداموبا بوتچلی 3 مورد(3/2% ) و اندولیماکس نانا 1 مورد(8/0% ). آزمون 2χ نشان داد که توزیع انواع آلودگی های انگلی با متغیر جنس رابطه آماری معنی داری ندارد(05/0 p>).
نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که میزان آلودگی به تک یاخته های روده ای به ویژه برخی گونه های بیماریزا بالاتر از حد انتظار می باشد. تلاش بیشتر برای بهبود و ارتقاء سطح بهداشت و تشخیص به موقع و درمان افراد آلوده می تواند انتقال این عفونتها را در بین جمعیت عقب مانده های ذهنی محدود نماید.
واژههای کلیدی: شیوع،
معلول ذهنی،
تفت
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1393/7/15 | پذیرش: 1393/9/23 | انتشار: 1394/2/28