جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای هوش معنوی

رضا کرمی‌نژاد، زهره طباطبایی شهربابکی،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده

مقدمه: هوش معنوی به درک رابطه با سرچشمه هستی و معنا بخشی به زندگی گفته می‌شود؛ یعنی آنچه هدف غایی ما از زیستن است را تشکیل می‌دهد. این پژوهش باهدف مقایسه هوش معنوی و سبک‌های اسنادی زنان معتاد و غیر معتاد شهر یزد انجام‌شده است.

روش بررسی: این پژوهش این پژوهش از نوع همبستگی بود. جامعه موردمطالعه این پژوهش شامل کلیه زنان شهر یزد در سال ۱۳۹۲ بود؛ که نمونه‌ای به حجم ۳۰۰ نفر به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای تصادفی چندمرحله‌ای از مناطق سه‌گانه شهر یزد انتخاب شد؛ و از جامعه زنان معتاد مراجعه‌کننده به مراکز ترک اعتیاد در شهر به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای تصادفی نمونه‌ای با حجم ۱۰۸ نفر انتخاب شد. در این پژوهش از پرسشنامه هوش معنوی ۲۹ سؤالی عبدالله زاده وهمکاران و از پرسشنامه سبک اسنادی پترسون و سلیگمن(ASQ) استفاده شد و داده‌ها با روش‌های آماری‌ تی مستقل و همبستگی پیرسون تحلیل شد.

یافته‌ها: نتایج پژوهش بیانگر تفاوت معنادار میان هوش معنوی زنان معتاد و غیر معتاد بود (یک دامنه، ۰۵/۰>P، ۴۰۶=df، ۲۲/۳=t)، همچنین زنان معتاد به‌طور معناداری از سبک اسنادی منفی در برابر شکست‌ها استفاده می‌کردند (یک دامنه، ۰۰۱/۰>P، ۴۰۶=df، ۹۰/۵=t) و بین هوش معنوی و سبک‌های اسنادی همبستگی مثبت وجود دارد (۵۸۲/۰=rs، ۳۰۶=N، ۰۰۱/۰>P، دو دامنه).

نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های پژوهش، بدون درک معنای زندگی، زیستن ارزش چندانی برای انسان نخواهد داشت. چراکه رنج زندگی بدون معنویت، رنج معنادار نخواهد بود؛ و در مواجهه با چالش‌های زندگی انسان را به کناره‌گیری و درماندگی خواهد رساند. بر همین اساس یافتن معنای زندگی و داشتن سبک‌های اسنادی مثبت از عوامل اثرگذار بر گرایش افراد به مواد مخدر است.


لیلا موحدی، احمد زندوانیان نایینی، حسن زارعی محمودآبادی،
دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده

مقدمه: کیفیت زندگی معلولان جسمی موضوع مهمّی است که پژوهش حاضر به منظور پرداختن به این موضوع، به بررسی تأثیر آموزش هوش ‌معنوی بر بهبود کیفیّت ‌زندگی معلولان جسمی بزرگسال زن و مرد شهرستان میبد در سال ۱۳۹۳اقدام کرده است.

روش بررسی: در این پژوهش که از نوع مطالعات شبه آزمایشی- مداخله‌ای و به صورت پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه کنترل بود، ۲۸ نفر زن و مرد معلول شرکت داشتند (۷ مرد و ۲۱ زن) که به صورت نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شده و در دو گروه آزمایش و گواه قرار گرفتند. بعد از اجرای پیش‌آزمون، دو گروه از نظر کیفیت زندگی به وسیله‌ی آزمون  tدو نمونه مستقل مقایسه شدند و بعد از اطمینان از عدم تفاوت معنادار بین دو گروه، ۱۰جلسه ۹۰ دقیقه‌ای آموزش هوش ‌معنوی برای گروه آزمایش اجرا شد و گروه گواه آموزشی دریافت نکردند. برای هر دو گروه بعد از جلسات آموزش، پس آزمون کیفیّت ‌زندگی SF-۳۶ اجرا شد . تجزیه و تحلیل داده‌ها با روش آماری تحلیل کواریانس یک‌راهه انجام شد.

یافته ها: نتایج نشان داد که گروه آزمایش نسبت به گروه گواه از نظر کیفیّت‌ زندگی ‌کلّی، سلامت ‌عمومی، محدودیّت‌ ایفای نقش به دلایل جسمانی، محدودیّت ایفای نقش به دلایل عاطفی، عملکرد ‌اجتماعی و نشاط، به طور معناداری نمره‌ی بالاتری کسب کردند.  افزایش نمره‌ی شرکت کنندگان در کلاس‌ها فقط در عملکرد جسمانی، درد بدنی و سلامت روان معنادار نبود.

نتیجه گیری: با توجّه به یافته‌ها می‌توان نتیجه گرفت آموزش هوش ‌معنوی می‌تواند باعث بهبود کیفیّت‌ زندگی معلولان شود.



صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb