آزاده نجارزاده، رویا حمایتی، جواد زواررضا، حسین فلاح زاده، حسن مظفری خسروی، محسن تقی زاده، اکرم اسماعیلی،
دوره ۱۴، شماره ۶ - ( ۱۲-۱۳۹۴ )
مقدمه: نفروپاتی دیابتی شایعترین علت نارسایی کلیوی است.فشار خون بالا به ویژه افزایش فشارخون گلومرولی یکی از عوامل زمینه ساز ابتلا به نفروپاتی در بیماران دیابتی است. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات تجویز مکمل گیاه چای ترش بر فشار خون و آلبومین ادری در بیماران مبتلا به نفروپاتی دیابتی انجام شد.
روشبررسی: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور بود که بر روی ۴۱ بیمار مبتلا به نفروپاتی دیابتی (۱۵ مرد ۲۶ زن) انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه دریافت کننده مکمل گیاه چای ترش (روزانه دو قرص ۴۲۵ میلیگرمی) و دارونما تقسیم شدند. مدت مطالعه ۸ هفته بود. در شروع مطالعه و پایان هفته هشتم یک نمونه ادرار تصادفی وcc۵ خون بعد از ۱۲ تا ۱۴ ساعت ناشتایی گرفته شد وفشار خون سیستولیک و دیاستولیک و غلظت آلبومین ادرار اندازه گرفته شد.
یافته ها: فشار خون سیستولیک در گروه دریافت کننده مکمل گیاه چای ترش در پایان هفته هشتم نسبت به زمان شروع مطالعه از ۱۳۵ به ۵/۱۱۹ کاهش پیدا کرد که این کاهش از نظر آماری معنی دار بود (۰۵/۰(p
. در پایان هفته هشتم در گروه دریافت کننده مکمل گیاه چای ترش غلظت آلبومین ادراری نسبت به شروع مطالعه mg۲۰کاهش پیدا کرد که این کاهش از نظر آماری معنی دار بود ( ۰۵/۰p
(. تغییرات مشاهده شده در متغیرهای ذکر شده در گروه دارونما معنی دار نبود.
نتیجه گیری:به طور کلی مطالعه حاضر نشان می دهد که تجویز مکمل گیاه چای ترش سبب کاهش معنی دار فشار خون سیستولیک و آلبومین اوری می شود. بنابراین تجویز مکمل گیاه چای ترش ممکن است در کند کردن پیشرفت نفروپاتی دیابتی نقش موثری داشته باشد.