جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای موانع درک‌شده

محمدحسین باقیانی مقدم، زهرا واعظیان، زهره کریمیان کاکلکی، رویا حمایتی، حسین فلاح‌زاده،
دوره ۱۴، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: نارسایی مزمن کلیه یکی از شایع‌ترین بیماری مردم درتمام کشورهای دنیاست. خودمراقبتی یکی از جنبه‌های مهم درمان در بیماران همودیالیزی محسوب می‌شود ولازم است که آموزش خودمراقبتی در برنامه‌های درمانی این بیماران در بیمارستان‌ها قرار گیرد. این مطالعه با هدف تعیین بررسی تاثیرآموزش بر رفتار خودمراقبتی و منافع و موانع انجام آن دربیماران همودیالیز انجام شد.

روش بررسی: در این مطالعه تجربی، تعداد ۴۰ نفر مورد و۴۰نفر شاهد به روش نمونه‌گیری تصادفی از بین بیماران تحت درمان در بخش همودیالیز بیمارستان امام رضا(ع) آمل و امام خمینی(ره) نور‌ وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مازندران، درسال ۱۳۹۲ انتخاب شدند. بیماران گروه آزمون در طی سه جلسه۲۵-۳۰ دقیقه‌ای، تحت آموزش قرار گرفتند. داده‌ها از طریق پرسشنامه و طی مصاحبه با بیماران، قبل و بعد از مداخله، جمع‌آوری شد و با استفاده از نرم افزار ۱۸ SPSS و آزمون‌های   Anova , t-test، ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون، تجزیه و تحلیل گردید.

یافته‌ها: پس ازمداخله آموزشی نمره‌‌ رفتارهای خودمراقبتی همودیالیز و منافع انجام آن‌ها بطور معنی‌داری نسبت به قبل ازآموزش‌ در گروه آزمون افزایش وموانع انجام آن کاهش معنی‌دار داشته، در حالی که گروه شاهد هیچ تغییر قابل‌توجهی در این متغییرها نداشت.

نتیجه‌گیری: برنامه آموزشی اجراشده در این مطالعه در بهبود رفتارهای خودمراقبتی این بیماران و مثبت نمودن درک آنها از منافع و موانع انجام آن موثر بوده است. پزشکان و پرستاران بخش دیالیز بیمارستان‌ها با بکارگیری این روش آموزشی، می‌توانند نقش بسیار موثرتری در بهبود رفتارهای خودمراقبتی این بیماران و ارتقاءسلامت بیماران همودیالیزی و بالطبع افزایش کیفیت زندگی و طول عمر آنها داشته باشند.


مریم حسین نژاد، فرزانه ذوالعلی، فایزه پارسایی مقدم، کامبیز بهالدین بیگی، سیمین مهدی پور،
دوره ۲۱، شماره ۴ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: درحالی‌که جهان با اپیدمی کوید ۱۹ در حال مبارزه است، پرستاران به‌عنوان بزرگ‌ترین گروه شغلی مراقبت‌های بهداشتی در خط اول این مبارزه، با تهدیدات و چالش‌هایی روبرو هستند.  بنابراین شناخت عواملی که به حفط سلامت پرستاران کمک می‌کند و یا مانع از آن می‌شود، اهمیت دارد. هدف این مطالعه بررسی تجارب پرستاران  در مورد موانع، تسهیلات و نیازهای درک شده در مراقبت از بیماران مبتلا به کوید ۱۹ میباشد.
 روش بررسی: داده‌های این مطالعه کیفی در تابستان و اویل پاییز ۱۳۹۹ جمع آوری شد. پرستاران مراقبت‌کننده از بیماران مبتلا به کوید ۱۹ در بخش‌های عفونی در یک بیمارستان که به ‌عنوان مرکز اصلی بستری بیماران در شهر کرمان، در نظر گرفته شده بود، از طریق نمونه‌گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. داده‌ها از طریق مصاحبه نیمه ساختارمند جمع‌آوری گردید. برای تحلیل داده‌ها از روش تحلیل محتوای قراردادی استفاده شد.
یافته ها: ۱۰ پرستار در مطالعه حاضر شرکت کردند. در این مطالعه سه طبقه و شش زیر طبقه شناسایی شد. موانع درک‌شده (شامل زیر طبقات احساسات منفی و محدودیت در ارائه خدمات) تسهیلات درک‌شده (شامل زیر طبقات حمایت‌های دریافت شده، تعهد به کار و تجربیات قبلی)، نیازهای ادراک‌شده (شامل خودمراقبتی و نیازهای اطلاعاتی) طبقات و زیر طبقات حاصل از تجزیه داده‌ها بود.
نتیجه گیری: فقدان عزم جدی در جهت برطرف نمودن چالش‌ها و موانع پرستاران موجب تهدید سلامت جسمی و روانی آن ها خواهد شد و در ادامه‌ اپیدمی، نظام سلامت با پرستارانی روبرو خواهد شد که توانایی لازم برای ارائه مراقبت‌های مطلوب را نخواهند داشت.




 

صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb