جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای سنتی

محمدحسن احرامپوش، عبدالایمان عمویی، محمدتقی قانعیان، فاطمه اصغرزاده، سهراب حلال پور، ثریا حلال خور،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه : کادمیوم از جمله آلاینده هایی است که توسط آژانس حفاظت محیط زیست آمریکا(USEPA) در زمره آلاینده های دارای اولویت قرار دارد. آلاینده های دارای اولویت، آلاینده هایی هستند که در صورت مواجهه با موجودات زنده می توانند باعث ایجاد سرطان، جهش زایی و ناقص الخلقه زایی شوند. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر زائدات گیاه آفتابگردان در حذف کادمیوم از محلولهای  آبی بوده است.

روش بررسی: این تحقیق یک مطالعه تجربی است که در مقیاس آزمایشگاهی انجام شده است. مطالعه در یک سیستم ناپیوسته انجام شده و اثر فاکتورهای زمان تماس( ۵، ۱۰، ۱۵، ۳۰، ۴۵، ۶۰ و ۱۲۰دقیقه )،pH     (۲، ۴، ۶، ۷) ، غلظت کادمیوم   (۱۵، ۳۰ و ۶۰ میلی گرم درلیتر ) و دوزهای جاذب (۲/۰، ۶/۰ و ۱گرم در۱۰۰ میلی لیتر ) بررسی شده است. و در نهایت نتایج توسط مدل های سنتیک تحلیل گردید.

یافته ها : براساس نتایج، بیشترین راندمان حذف کادمیوم ۹۵%بوده که در ۵ دقیقه اول اتفاق افتاده است. pH بهینه در این تحقیق ۶ به دست آمد. سنتیک جذب کادمیوم توسط زائدات گیاه آفتابگردان از مدل درجه دوم با ضریب همبستگی R۲=۰,۹۹۹  پیروی می کند. حداکثر ظرفیت جاذب ۲/۲۰میلی گرم بر گرم بود.

نتیجه گیری : نتایج حاصل از تحقیق  نشان داد که با افزایش pH  محلول از ۲ به ۶ کارآیی حذف  کادمیوم افزایش یافته ودر۷= pH دوباره کاهش می یابد.کارایی حذف کادمیوم با افزایش جرم جاذب و زمان تماس افزایش و با افزایش  غلظت اولیه کادمیوم کاهش  می یابد.


محمد رضایی، مهدی پرویز، محمد رضا جوانمرد،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: بستنی از جمله فرآورده های لبنی است که به دلیل دارا بودن ترکیبات مغذی، محیطی مناسب جهت فعالیت انواع میکروارگانیسم ها می باشدکه در صورت عدم رعایت بهداشت در مراحل تولید، نگهداری و عرضه می تواند باعث بروز مسمومیت و ایجاد بیماری های روده ای در بین مصرف کنندگان گردد. هدف از انجام این مطالعه بررسی آلودگی باکتریایی در بستنی های سنتی ( غیر پاستوریزه) و بستنی های پاستوریزه در شهر اراک بود. روش بررسی: نمونه های مورد مطالعه از مراکز عرضه این محصول در سطح شهر اراک با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای تک مرحله ای جمع آوری گردید. شهر اراک به ۵ بخش تقسیم شده و هر بخش به عنوان یک خوشه محسوب و سپس بر اساس میزان تراکم عرضه بستنی در هر خوشه تعداد نمونه ها بطور تصادفی انتخاب گردید که مجموعا ۱۱۰ نمونه بوده و شامل ۷۰ نمونه بستنی غیرپاستوریزه(سنتی) و ۴۰ نمونه بستنی پاستوریزه که از تیر تا آذرماه ۱۳۹۰ به مدت ۶ ماه تهیه و در شرایط استریل با حفظ زنجیره سرد به آزمایشگاه میکروبیولوژی منتقل شده و طبق استاندارد ملی ایران آزمونهای استافیلوکوکوس آرئوس کواگلاز مثبت با استفاده از محیط کشت برد پارکر آگار و کلی فرم ها با محیط کشت ویولت رد بایل آگار و برای جداسازی سالمونلا از محیط های کشت سالمونلا شیگلا آگار، بریلیانت گرین آگار و بیسموت سولفیت آگار و در نهایت انجام تستهای تائیدی انجام پذیرفت. یافته ها: نتایج این بررسی نشان داد ۱۴/۵۷ درصد(۴۰ نمونه) از نمونه های غیر پاستوریزه، غیرقابل مصرف و باکتریهای موجود در آنها عبارت بودند از: استافیلوکوکوس اورئوس کواگلاز مثبت (۵۰%)، گونه های کلبسیلا(۲۸/۵۴%)، اشریشیا کلی(۸۵/۴۲%). در بستنی های پاستوریزه، ۳۰ درصد(۱۲ نمونه ) از نمونه ها غیر قابل مصرف بودند و باکتریهای موجود در آنها عبارت بودند از: اشریشیا کلی(۲۵%)، استافیلوکوک اورئوس کواگلاز مثبت (۱۰%)، کلبسیلا نومونیه(۲۰%). تمامی نمونه ها از نظر سالمونلا منفی بوده اند. نتیجه گیری: نتایج این بررسی نمایانگر وضعیت نامطلوب بستنی های سنتی و پاستوریزه شهر اراک از نظر آلودگی باکتریایی می باشد.
ظهیرالدین فاریابی، حسن زارعی محمودآبادی،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

چکیده مقدمه:سازگاری زناشویی،شادکامی و متغیر پیش بینی کننده میل به طلاق از جمله ویژگیهای هستند که برای سنجش میزان موفقیت یک ازدواج کاربرد دارند از طرفی وجود دو سبک ازدواج سنتی و غیر سنتی و چالش موجود بین آنها در جامعه اهمیت مقایسه بین این دو سبک ازدواج را نشان می دهد لذاهدف این پژوهش مقایسه سازگاری زناشویی، شادکامی و میل به طلاق در ازدواج های سنتی و غیرسنتی شهر یزد بود. روش بررسی: جامعه آماری این پژوهش را کلیه زوجین شهر یزد تشکیل می داد. نمونه پژوهش شامل ۲۴۰ نفر (۱۳۰ مورد ازدواج سنتی و ۱۱۰ مورد ازدواج غیر سنتی )بود که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند.جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه های سازگاری زناشویی لاک-والاس،شادکامی آکسفورد و میل به طلاق زارعی استفاده گردید.روش پ‍ژوهش حاضر از نوع غیر آزمایشی علی- مقایسه ای(پس رویدادی) بود و داده ها با استفاده از نرم افزار spss و آزمون آماری t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد علی رغم تفاوت میانگین ها در شادکامی و سازگاری زناشویی بین زوجین با ازدواج سنتی و غیر سنتی (شادکامی بالاتر در ازدواج های غیرسنتی و سازگاری زناشویی بالاتر در ازدواج های سنتی)تفاوت معناداری بین آنها وجود ندارد(۰۵/۰ p>). ولی در مورد متغیر میل به طلاق نتایج نشان داد بطور معنی داری میل به طلاق در ازدواج های غیرسنتی بیشتر از سنتی می باشد(۰۵/۰ p<).همچنین از جهت عامل جنسیت؛ بین شادکامی، سازگاری زناشویی و میل به طلاق در بین زنان و مردانی که ازدواج سنتی داشته اند و شادکامی و میل به طلاق در بین زنان و مردانی که ازدواج غیر سنتی داشته اند تفاوت معنی داری وجود ندارد (۰۵/۰ p>).ولی سازگاری زناشویی در زنان و مردانی که ازدواج غیر سنتی داشته اند تفاوت معنی داری را نشان می دهد(۰۵/۰ p>)بطوریکه میزان سازگاری در مردان با ازدواج غیر سنتی بیشتر است. نتیجه گیری :سبک ازدواج(سنتی یا غیر سنتی) می تواند در تعیین شادکامی، سازگاری زناشویی و میل به طلاق بر روی زوجین تاثیر بگذارد.
فاطمه حسین پورگنجارودی، بهادر حاجی محمدی، هنگامه زندی، جواد بیابانی اردکان، الهه تازه،
دوره ۱۴، شماره ۶ - ( ۱۲-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: با توجه به افزایش کاربرد فناوری پرتودهی در ارتقای ایمنی محصولات غذایی نیاز است که اثرات این فناوری جدید بر خواص ظاهری و ویژگی های  حسی محصولات مختلف مورد ارزیابی قرار گیرد به این دلیل که اولین عاملی که توجه مصرف کننده را برای خرید یک محصول غذایی جلب می کند، ویژگیهای ظاهری و خواص حسی آن است. هدف از این مطالعه تعیین اثر پرتوالکترونی بر خواص فیزیکوشیمیایی و ویژگی های حسی بستنی سنتی می باشد.

روش­بررسی: نمونه های بستنی سنتی زعفرانی از فروشگاهی در سطح شهر خریداری و جهت منجمد نگه داشتن نمونه، نمونه ها درون جعبه سرد قرار داده شده و به آزمایشگاه منتقل شدند .نمونه ها با حفظ شرایط انجماد تحت تابش پرتوالکترونی با دزهای ۱،۲،۳ و۵ کیلوگرمی قرار گرفتند و پس از یک هفته نگهداری در دمای°C ۱۸ - ،آزمون های فیزیکوشیمیایی شامل رطوبت،چربی، قند و pH و آزمون های حسی شامل رنگ، بو، مزه و پذیرش کلی بر روی آن  انجام شد.

یافته­ها: نتایج نشان دادند که تفاوت قابل ملاحظه ای بین نمونه های گروه تیمار (پرتودهی شده) و گروه شاهد از نظر میزان قند، چربی و pH وجود نداشت. اما اختلاف معنا داری در میزان رطوبت اندازه گیری شده در نمونه های تیمار شده با پرتو الکترونی و نمونه شاهد دیده شد (۰۵/۰p<). همچنین  اگر چه دز های ۱ و ۲ کیلوگری اثر معنی داری روی ویژگی های حسی محصول نداشت، اما با افزایش دز پرتودهی به مقادیر بالاتر از ۲ کیلو گری ،پذیرش کلی و رنگ به طور قابل توجهی کاهش یافت (۰۵/۰p<).

نتیجه­گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که حداکثر دز قابل توصیه برای پرتودهی محصول بستنی سنتی ۲ کیلوگری است و دز های بالاتر موجب افت کیفیت محصول می شود.



صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb