جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای سبزی

مهرداد چراغی، آزاده قبادی،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: سبزیجات از اجزای مهم رژیم غذایی هستند و قرار گرفتن در معرض رژیم غذایی آلوده به فلزات سنگین از طریق مصرف سبزیجات، یک خطر برای سلامت انسان محسوب می‌شود. این تحقیق با هدف تعیین غلظت فلزات کادمیوم، نیکل، سرب و روی در خاک و جعفری و ارزیابی خطر سلامتی این فلزات در سبزی جعفری برداشت شده از برخی مزارع شهر همدان صورت گرفته است. روش بررسی: این تحقیق یک مطالعه کاربردی بوده، برای این منظور از جعفری و خاک ۳ مزرعه در شهر همدان با ۳ تکرار برای هریک از مزارع نمونه‌برداری به عمل آمد. در کل، در این بررسی تعداد ۹ نمونه جعفری و ۹ نمونه خاک مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونه‌ها در آزمایشگاه با استفاده از روش هضم اسیدی، هضم شدند. سپس غلظت عناصر توسط دستگاه نشر اتمی قرائت گردید و برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم افزار SPSSورژن ۱۹ با سطح معناداری ۰۵/۰ استفاده شد. یافته‌ها: میانگین غلظت کادمیوم، نیکل، سرب و روی در سبزی جعفری به ترتیب برابر۱۴/۱، ۵۶/۲، ۶۵/۱۶، ۲۳/۲۵ میلی‌گرم بر کیلوگرم و میانگین غلظت این فلزات به ترتیب در خاک برابر ۲۳/۰، ۵۱/۲۳، ۸۵/۲۰، ۵/۵۷ میلی‌گرم بر کیلوگرم است. یافته‌های این مطالعه نشان داد که میانگین غلظت فلزات کادمیوم و سرب در گیاه جعفری بالاتر از حد استاندارد (WHO/FAO)است. این در حالی است که میانگین غلظت فلزات نیکل و روی در گیاه جعفری کمتر از حد استاندارد (WHO/FAO) تشخیص داده شد. همچنین میانگین غلظت هر چهار فلز مورد بررسی در خاک مزارع کمتر از حد استاندارد (WHO/FAO) بوده است. از طرفی مقدار شاخص خطر و سلامت(HRI)برای فلز سرب در جعفری بیش از ۱ بوده و برای فلزات کادمیوم، نیکل و روی کمتر از ۱ می باشد. نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های مطالعه، جعفری کشت شده در این منطقه به فلزات سنگین کادمیوم و سرب آلوده بوده‌است و نتایج، حاکی از انتقال بسیار ساده این فلزات از خاک به جعفری است که برای مصرف روزانه انسان سالم نبوده و شاخص خطر و سلامت (HRI) بیش از ۱ برای فلز سرب، نشان دهنده خطر بالقوه بهداشتی این فلز در ارتباط با مصرف جعفری آلوده در رژیم غذایی روزانه انسان است.
حسین فلاح زاده، زهرا فرهمند، فائزه محمدی، مهدیه ممیزی،
دوره ۱۳، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه : افسردگی در میان قشرهای گوناگون اجتماع وجود دارد و شاخص مهمی در رابطه با بهداشت روانی محسوب می شود. در این میان سلامت روانی دانشجویان گروه های علوم پزشکی با توجه به اهمیت شغلی آنان و این که کارآیی هر انسان درارتباط با سلامت روانی وروحی او است، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی وضعیت افسردگی، اضطراب و استرس در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی یزد و ارتباط آن با مصرف میوه و سبزی انجام شد. روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی است که در سال ۱۳۹۱ بر روی ۲۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد انجام شد. داده ها با روش نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای و با استفاده از پرسشنامه جمع آوری گردید. سوالات پرسشنامه در ۲ قسمت شامل الف: اطلاعات زمینه ای و قسمت دوم شامل پرسشنامه استاندارد ۲۱ DASSبود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار ۱۶spss استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد کسانی که مصرف میوه در آن ها کم بود، درجه افسردگی بالاتری داشتند که این رابطه از نظر آماری معنی دار بود. اما بین اضطراب و استرس با مصرف میوه رابطه معنی داری یافت نشد. از نظر مصرف سبزی، کسانی که مصرف سبزی روزانه آن ها کم بود، درجه بالاتری از افسردگی را داشتند و این رابطه از نظر آماری معنی دار بوده است اما بین اضطراب و استرس با مصرف سبزی رابطه معنی داری یافت نشد. نتیجه گیری: با توجه به پایین بودن میزان مصرف میوه و سبزی در دانشجویان و تاثیری که مصرف آن ها بر بهداشت روان بخصوص حیطه افسردگی دارد، آموزش تغذیه و انجام مطالعات بیشتر جهت یافتن علل و عوامل موثر بر عدم دریافت میوه و سبزی توسط دانشجویان ضروری به نظر می رسد.
احسان موحد، سمیه علیزاده، خیرمحمد جدگال، ایرج ضاربان، مهناز شهرکی، فرزانه منتظری فر، رابعه آق آتابای،
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: شواهد متعددی  وجود دارد که نشان می دهد مصرف میوه و سبزیجات نقش محافظتی در مقابل بیماری های عمده بازی می کند. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش با استفاده از تئوری رفتار برنامه ریزی شده برمصرف میوه و سبزیجات در  زنان روستایی چابهار انجام شد.
روش بررسی: این تحقیق یک مطالعه تجربی مورد  شاهدی بود. ۱۵۲ نفر از زنان به روش نمونه گیری چند مرحله ای از بین روستاهای بخش مرکزی چابهار انتخاب شدند.داده ها در دو مقطع زمانی قبل و بعد از آموزش از طریق پرسشنامه جمع آوری شد. آموزش شامل یک جلسه بحث گروهی ، یک جلسه سخنرانی، یک کتابچه آموزشی و یک پوستر آموزشی توسط رابطین برای گروه مداخله اجرا شد.داده های توسط نرم افزار  spssنسخه ۱۹ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: میانگین سنی زنان شرکت کننده در این مطالعه ۶۶/۲۶ با انحراف معیار۷۲/۶ بود. اختلاف معنی داری از لحاظ ویژگی های دموگرافیک در دو گروه مشاهده نگردید. در گروه مداخله تغییرات معنی داری در تمام  متغیرهای مورد مطالعه ایجاد شد در حالیکه این تغییرات در گروه کنترل معنی دار نبود.
تغییر ساختارهای نگرش وقصد رفتاری مجموعا ۱۲ % رفتار و هنجارهای انتزاعی ،آگاهی و کنترل رفتاری درک شده باهم ۲۵ % از قصد مصرف میوه و سبزیجات را پیش بینی کردند.
نتیجه گیری: مداخلات آموزشی طراحی شده بر اساس تئوری رفتار برنامه ریزی شده در این مطالعه باعث ارتقای قصد و رفتار مصرف میوه و سبزیجات در زنان روستاهای چابهارگردید. اما میزان تغییر  رفتار کمتر از تغییر قصد رفتاری بود. این موضوع بار دیگر نشان می دهد که هر قصدی نمی تواند منجر به رفتار شود و بایستی در راستای تغییر رفتار موانع رفتاری نیز مورد توجه قرار گیرد و در مداخلات آموزشی حتما اقداماتی در این راستا صورت گیرد.

 


اسماعیل علیزاده، امیر محمدی، مریم فرجی،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: هدف از این مطالعه طراحی و ارزیابی نرم افزار جامع آموزش دانشجویان رشته مهندسی بهداشت محیط (نجبام)  مبتنی بر گوشی های هوشمند با هدف آموزش نحوه صحیح گندزدایی میوه و سبزیجات بود.
روش بررسی: این پژوهش کاربردی به روش توسعه ای  در دو مرحله طراحی و ایجاد نرم افزار تحت سیستم عامل اندروید و ارزیابی میزان رضایتمندی با استفاده از پرسشنامه الکترونیکی در بین ۸۱ نفر از دانشجویان رشته مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS  نسخه ۲۴ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که ۸/۷۷ % از دانشجویان شرکت کننده در مطالعه زن، ۶۴% در گروه سنی ۲۰ تا ۳۰ سال، ۶۷% دانشجوی مقطع کارشناسی و ۳۱% سال چهار دانشگاه بودند. بیش از ۸۶ درصد کاربران نصب نرم افزار را آسان ذکر کرده اند. بیش از ۹۲ درصد کاربران عنوان کردند که فهم مطالب علمی موجود در نرم افزار آسان و اطلاعات ارائه شده در آن به روز بوده است. به طور کلی ۸/۹۳ درصد دانشجویان کاربرد نرم افزار و ارتباط با سازندگان آن را آسان می­دانستند. هم چنین ۵۳% از دانشجویان استفاده از نرم افزار را نسبت به مطالعه متون ترجیح می دادند.
نتیجه گیری: با توجه به اینکه نرم افزار می تواند اطلاعات مفیدی را در اختیار کاربران قرار دهد و همچنین ارزیابی نرم افزار بین دانشجویان نتایج مطلوبی داشت، لذا طراحی و کاربرد این نرم افزار می تواند در زمینه ارتقاء سطح آموزش دانشجویان این رشته مفید واقع شود.
 
 
سید سعید مظلومی محمود آباد، سید محمد میر باقری فیروز آبادی، حسین فلاح زاده، محمود وکیلی،
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: سبزیجات آلوده به عنوان راه انتقال بیماری های مختلف و گسترده انگلی و عفونی می باشند. این مطالعه با هدف بررسی آگاهی ، نگرش و عملکرد زنان مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهری در خصوص ضد عفونی سبزیجات طراحی شده است تا بر این اساس نیازهای آموزشی در این خصوص سنجیده و برای ارتقای آگاهی افراد برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.
روش بررسی:این مطالعه توصیفی و به صورت مقطعی انجام شده است.جامعه مورد بررسی زنان مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت بودند. نمونه ای به حجم ۱۸۰ نفر بدین نحو که از مجموع ۵ ناحیه شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز یزد که مجموعا" دارای ۲۲ مرکزخدمات جامع سلامت شهری می باشد. داده ها با استفاده از پرسشنامه جمع آوری و از طریق نرم افزار آماریSPSS نسخه ۱۹وارد کامپیوتر شدند و بر حسب نوع متغیرها از آزمون های آماری مناسب مانند آنوا استفاده گردید.
یافته ها: تحقیق فوق بیانگر این بود که در حدود ۴/۵۴ درصد زنان در این مطالعه از وضعیت آگاهی خوبی در خصوص ضد عفونی سبزیجات برخوردار بوده اند..طبق بررسی آزمون ANOVA بین نگرش و شغل ارتباط آماری معنادار وجود دارد (۰۰۲/۰P =) اما بین آگاهی و عملکرد با شغل ارتباط آماری معناداری وجود ندارد (۴۶/۰ P =) و (۸۷/۰P =).  بین آگاهی ، نگرش و عملکرد با سطح تحصیلات ارتباط آماری معنادار وجود نداشت .
نتیجه گیری:با توجه به اکثریت زنان شرکت کننده در مطالعه لزوم بکار گیری برنامه آموزشی در خصوص استفاده صحیح از مواد ضد عفونی کننده  جهت زنان در مراکز خدمات جامع سلامت ضروری می باشد.

 

صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb