جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای رفسنجان

محمد ملکوتیان، کامیار یغماییان، محمد مبینی،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: پوست پسته یکی از محصولات فرعی فرآوری پسته است، که بعلت فسادپذیری سریع باعث آلودگی محیط زیست و ایجاد مشکلات بهداشتی شده است. لذا بایستی به طریق مناسب، بهداشتی و اقتصادی دفع گردد. هدف از این تحقیق تعیین قابلیت کمپوست شدن پوست پسته و مخلوط پوست پسته با فضولات خام مرغی با استفاده از پارامترهای رسیدگی کمپوست  است.

روش بررسی: مطالعه توصیفی – مقطعی است که در فاصله زمانی مهر لغایت بهمن ۱۳۹۰ در شهر رفسنجان انجام شد. پوست پسته جمع آوری شده در دو ویندرو که یکی فقط پوست پسته و دیگری مخلوط پوست پسته با فضولات خام مرغی قرار داده شد. ویندرو ها در فواصل زمانی ۷، ۱۴، ۲۱، ۲۸، ۳۵، ۴۲، ۷۰، ۸۰، ۱۱۰، ۱۲۰ روز به صورت دستی زیرورو شدند و در این زمان ها نمونه برداری از آنها صورت گرفت. پارامترهای شیمیایی شامل pH ،EC ، کربن محلول در آب، نسبت C/N، بعد از هر زیرورو نمودن اندازه گیری شد.

یافته ها: میانگین مقادیر پارامترهای شیمیایی رسیدگی در کمپوست پوست پسته و کمپوست مخلوط پوست پسته با فضولات مرغی به ترتیب، نسبت C/N، ۱۴/۰±۷۱/۱۸و ۰۹/۰±۹۲/۱۱، pH ۰۳/,۰±۹۳/۷ و ۱۱/۰±۱۱/۸، کربن محلول در آب (میلی گرم بر گرم) ۱۶/۰±۲۳/۷ و ۲۹/۰±۸۱/۳، به دست آمد.

نتیجه گیری: مدت زمان رسیدگی کمپوست مخلوط پوست پسته با فضولات مرغی ۷۰ روز بود. کیفیت هر دو کمپوست تولیدی در اغلب موارد در محدوده استاندارد کمپوست ایران قرار دارند و به منظور حفظ بهداشت محیط منطقه، تولید و اجتناب از هدر رفت منابع مالی پیشنهاد می گردد.


علی زارع عسکری، مجید میرمحمدخانی، محمدرضا شهاب، عباسعلی ابراهیمیان،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۵-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: مدیریت هزینه پرونده‌های بستری می­تواند به طور مستقیم و غیرمستقیم، مدیریت و کنترل هزینه‌های بیمارستان را تحت تأثیر قرار ­دهد. لذا مطالعه حاضر با هدف       طراحی و اعتبارسنجی الگوی مدیریت هزینه پرونده‌های بستری در نظام گلوبال انجام شد.
روش بررسی: روش پژوهش از نوع آمیخته (کیفی کمی) بود که در سال ۱۴۰۰ انجام شد. جامعه آماری در بخش کیفی، مدیران ارشد و میانی و در بخش کمی، مدیران ارشد، میانی و کارکنان بیمارستان نیک­نفس رفسنجان بود. در بخش کیفی با استفاده از روش نمونه­گیری هدفمند به همراه گلوله برفی با ۳۳ نفر از خبرگان، مصاحبه عمیق انجام گرفته و در بخش کمی برای سنجش مدل، پرسشنامه محقق­ساخته­ای با روش نمونه­گیری تصادفی در بین ۲۱۰ تن از نمونه­ها توزیع گردید. داده­های بخش کیفی توسط نرم­افزار Atlas.ti و داده­های بخش کمی با روش تحلیل عاملی اکتشافی و تائیدی با نرم­افزارهای SPSS نسخه ۲۱ و  Smart PLS نسخه ۳ تحلیل گردید.
یافته ها: نتایج بخش کیفی حاکی از آن بود که مدل مدیریت هزینه شامل ۱۵ مقوله فرعی و ۶ مقوله اصلی است. در این پژوهش مقوله­های اصلی عبارت بودند از: "اطلاعات و آگاهی"، "حساسیت"،             "ریسک پذیری و انگیزه"، "کنترل و نظارت"، "تجربه و مهارت"، و "عوامل خارج از اختیار بیمارستان".      شاخص های برازش SRMR (۰۶۹/۰)، R۲ (<۶۷/۰)، GOF (<۳۶/۰) نشان داد که برازش مدل­های اندازه­گیری، ساختاری و کلی مناسب و مورد تائید بود.
نتیجه­گیری:  مطالعه حاضر نشان داد که الگوی طراحی شده مدیریت هزینه پرونده‌های بستری در نظام گلوبال برازش مناسبی داشته و می­تواند در مراکز درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

 


صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb