جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای رابطین بهداشت

سید سعید مظلومی محمودآباد، حسین خانی، فاطمه کاسب، حسین فلاح زاده ،
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده

سابقه و اهداف: بیماری های قلبی و عروقی یکی از علل عمده مرگ و میر در سطح جهان بوده و به عنوان اولین عامل مرگ، یک سوم کل مرگ و میرها درجهان را به خود اختصاص می‌دهد. این بیماریها علاوه بر مرگ و میر بالا، عوارض قابل توجهی را نیز به جا می‌گذارند جهت پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی نیاز به اجرای برنامه های آموزش می‌باشد یکی از عاملهای بالقوه جهت بالابردن آگاهی، نگرش و عملکرد مادران، رابطان بهداشتی می‌باشند. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر آموزش رابطین زن برآگاهی و نگرش و عملکرد مادران می‌باشد. روش بررسی: این مطالعه کار آزمایی بالینی از نوع قبل و بعد میباشد و بر روی ۳۱۰ نفر از مادران که توسط رابطین بهداشتی آموزش دیده اند انجام شده است. مادران و رابطین بصورت تصادفی انتخاب شدند. ۶ ماه پس از اجرای برنامه آموزشی رابطین،تاثیر آموزش بر روی مادران سنجیده شد. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار،۱۶ SPSSاستفاده شد. از آمار های توصیفی جهت خلاصه سازی اطلاعات و آزمون تی زوجی و همبستگی پیرسون جهت تجزیه وتحلیل داده ها استفاده گردید. یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان می‌دهد که میانگین نمره آگاهی مادران قبل از اجرای برنامه آموزشی از ۳۸ نمره۸/۵ ±۴/۲۶ (۴/۶۹%) بود که با اجرای برنامه آموزشی به۳/۴± ۲/۳۱ (۱/۸۲%)رسید (۰۰۰/۰ =P). میانگین نمره نگرش مادران از۳۰ نمره قبل از آموزش ۳/۴± ۲/۲۴ ( ۶/۸۰%) بود که بعد ازآموزش توسط رابطین بهداشتی به ۸/۴±۶/۲۷ (۹۲%) رسید که رابطه معنی داری را نشان می دهد (۰۰۰/۰ =P)میانگین نمره عملکرد مادران مورد مطالعه قبل از آموزش از ۴۰ نمره ۹/۲± ۷/۱۴ (۷/۳۷%) بود که با اجرای برنامه آموزشی به ۸/۲± ۲/۱۷ (۱/۴۴%) رسیده است و نتیجه آزمون T زوج با ۰۰۰/۰P = رابطه معنی داری را نشان می‌دهد. نتیجه گیری: در این پژوهش تاثیر آموزش رابطین بر مادران به ترتیب ۷/۱۲% افزایش درآگاهی، ۴/۱۱% افزایش در نگرش و ۴/۶% افزایش در عملکرد مادران مشاهده شده که بنظر می‌رسد جهت تغییر بیشتر در زمینه افزایش عملکرد مطالعات بیشتری مورد نیاز است. این مقاله حاصل از پایان نامه دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی می باشد.
احمد حائریان، مریم مهمدی، سید سعید مظلومی محمود آباد، سولماز اکبری، داوود زارع،
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده

  مقدمه: دندانپزشکی جامعه نگر یکی از راهبردهای اساسی جهت ارتقای سطح سلامت دهان در جامعه محسوب می شود. این رویکرد اساساً بر دندانپزشکی پیشگیری و آموزش بهداشت با جلب مشارکت مردم جامعه تاکید دارد. رابطین بهداشت زنان داوطلبی هستند که از سال ۱۳۶۹ به صورت آزمایشی و از سال ۱۳۷۲ به صورت فراگیر با هدف ارتقاء سلامت با مراکز بهداشتی- درمانی همکاری می نمایند. هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر آموزش بهداشت دهان و دندان ارائه شده توسط رابطین بهداشت و انترن دندانپزشکی(انترن سال اخر که تمام واحد های درسی دوره عمومی را گذرانده است) طرح جامعه نگر بر آگاهی، نگرش و عملکرد زنان خانه دار بوده است.

  روش بررسی: این مطالعه یک مطالعه نیمه تجربی است.در این مطالعه ابتدا جزوه آموزشی و پرسشنامه طراحی شد. سپس رابطین بهداشت تحت آموزش قرار گرفتند. در مرحله بعد ۸۰ نفر از زنان خانه دار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی اکبری (صفائیه)، مرکز بهداشتی درمانی شهید دکتر رسول فرشاد با روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. شرکت کنندگان در این مطالعه به ۲ گروه ۴۰ نفره ( A و B ) (گروه A ‌ گروه تحت نظرانترن دندانپزشکی وگروه B گروه تحت نظر رابطین بهداشت) تقسیم شدند. زنان هر ۲ گروه معاینه شدند و شاخص پلاک آنها محاسبه شده و سپس پرسشنامه ها را تکمیل نمودند. گروه A توسط انترن دندانپزشکی و گروه B توسط رابطین بهداشت تحت آموزش قرار گرفتند. سه ماه بعد نیز مجددا پرسشنامه ها تکمیل شد و شاخص پلاک زنان خانه دار بررسی شد. داده ها با استفاده از تست های آماری Wilcoxon Signed Ranks و Mann-Whitney آنالیز شدند(۰۵/۰ P< ).

  یافته ها: نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان می دهد که بعد از آموزش بهداشت سطح آگاهی، نگرش و عملکرد در کل نمونه ها و در گروه A و B به صورت معنی داری افزایش یافت. لازم به ذکر است که شاخص پلاک در هر دو گروه کاهش معنی داری نشان داد، اما اختلاف معنی داری بین آموزش توسط انترن دندانپزشکی و رابطین بهداشت دیده نشد.

  نتیجه گیری: نتایج به دست آمده نشان می دهد که تفاوت چندانی در نتایج بعد از آموزش ارائه شده توسط انترن دندانپزشکی و رابطین بهداشت دیده نمی شود. این مسئله می تواند تقویت کننده فرضیه مناسب بودن رابطین بهداشت جهت انجام آموزش های سلامت دهان باشد.


حسن رضایی پندری، شبنم امانعلی خانی، محمدتقی قانعیان، محسن امراللهی، زهرا سلطانیان زاده،
دوره ۱۷، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: یکی از مهم ترین مواد تخریب کننده لایه ازن کلروفلوئوروکربن ها هستند که در کشور های در حال توسعه مانند ایران به عنوان گاز خنک کننده در یخچال ها و فریزرها مورد استفاده قرار می گیرند. این مطالعه با هدف تعیین آگاهی، نگرش و عملکرد رابطین بهداشت شهر یزد در زمینه حفاظت از سیستم سرمایشی خانگی و کنترل انتشار گازهای مخرب لایه ازن به محیط زیست انجام گردید.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی ۱۱۰ نفر از رابطین بهداشتی شهر یزد در سال ۱۳۹۴  انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود که در چهار بخش اطلاعات دموگرافیک، آگاهی، نگرش و عملکرد رابطین تنظیم شده بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی، ANOVA و همبستگی پیرسون انجام شد.
یافته ها: میانگین نمره آگاهی، نگرش و عملکرد رابطین بهداشت به ترتیب ۰۲/۴±۱۲/۸  (طیف ۲۳-۰) ،  ۵۵/۷±۸۲/۶۶ (طیف ۹۵-۱۹ ) و  ۴۷/۱±۲۱/۸  ( طیف ۱۲-۰ ) به دست آمد. همچنین بین سه متغیر آگاهی، نگرش و عملکرد رابطین در خصوص حفاظت از سیستم های سرمایشی و کنترل انتشار گازهای مخرب لایه ازن به محیط زیست، همبستگی مثبت و معناداری وجود داشت(۰۵/۰>p).
نتیجه گیری: با در نظر گرفتن این نکته که آگاهی این افراد در رابطه با یکی از با اهمیت ترین مسائل محیط زیستی یعنی تخریب لایه ازن به عنوان قشری تاثیرگذار در آگاهی و نگرش و رفتار جامعه، در سطح قابل قبولی قرار ندارد، اهمیت آموزش و بالا بردن سطح آگاهی به عنوان پایه ای ترین قسمت ایجاد رفتار سالم مورد توجه قرار می گیرد.
 
 



صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb