جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای تجزیه بیولوژیکی

احمدرضا یزدانبخش، فیاض مهدی پور، فرشید قنبری، امان اله زمانی، هاجر شریفی ملکسری، مهدی صفدری،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده

  سابقه و اهداف: استخراج روغن زیتون در جهان یک فعالیت مهم اقتصادی محسوب می شود. اثرات زیست محیطی فاضلاب صنعت روغن زیتون مربوط به محتویات شیمیایی و مواد آلی بوده که مقاوم به تجزیه بیولوژیکی هستند. فاضلاب زیتون به علت وجود ترکیبات بازدارنده فنولی، سمیت برای میکروارگانیسم ها در واحدهای تصفیه فاضلاب شهری، بوی نامطبوع ، COD بالا، BOD بالا، جامدات معلق بالا، ترکیبات مقاوم به تجزیه بیولوژیکی، پتانسیل تهدیدی برای منابع آب سطحی و زیرزمینی محسوب می گردد. تاکنون مطالعات متعددی در زمینه تصفیه فاضلاب صنعت روغن زیتون انجام شده است. هدف از این مطالعه نیز تعیین کارآیی فرآیند انعقاد جهت کاهش بار آلودگی و بهبود قابلیت تجزیه پذیری بیولوژیکی فاضلاب روغن زیتون می باشد.

  روش بررسی: این مطالعه در مقیاس آزمایشگاهی و به صورت ناپیوسته بر روی فاضلاب واقعی انجام شد. فرآیند انعقاد با استفاده از مواد منعقد کننده آلوم و پلی آلومینیوم کلراید انجام گرفت و میزان حذف پارامترهای COD ، کل ترکیبات فنلیک و TSS مورد بررسی قرار گرفت.

  یافته‌ها: نتایج نشان داد که بالاترین راندمان حذف آلاینده ها در pH و دوز بهینه پلی آلومینیوم کلراید به ترتیب ۷ و mg/L ۱۰۰۰ حاصل گردید و در این شرایط میزان حذف COD ، کل ترکیبات فنلیک، TSS و کدورت توسط پلی آلومینیوم کلراید به ترتیب ۳/۸۸، ۲/۹۰ و ۲/۹۹ درصد حاصل گردید. همچنین اندازه گیری نسبت BOD/COD نشان داد که این مقدار بعد از فرآیند از ۱۴/۰ به ۵۸/۰ افزایش یافت.

نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که فرآیند انعقاد با استفاده از ماده منعقد کننده پلی آلومینیوم کلراید می‌تواند به عنوان روش پیش تصفیه موثر و اقتصادی در کاهش بار آلایندگی این نوع فاضلاب به کار گرفته شود.
امین گلی، امیر رضا طلایی،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده

مقدمه: فرمالدوئید یکی از ترکیبات آلاینده سمی، جهش زا و احتمالاً سرطانزا می‌باشد که از صنایع مختلف دنیا به میزان زیاد به هوا تخلیه می‌گردد. هدف اصلی از این مطالعه بررسی پارامترهای کینتیکی یک بیوفیلتر چکنده و در کنار آن ارائه مدلی ساده رگرسیونی می‌باشد.

روش بررسی: در این مطالعه با کمک داده‌های حاصل از یک بیوفیلتر صافی چکنده در مقیاس آزمایشگاهی که در حذف بخار فرمالدوئید از هوا مورد استفاده قرار گرفته بود جهت تعیین ضرایب کینتیکی Km و rmax اقدام گردید. همچنین به کمک این داده‌ها یک مدل رگرسیونی ساده نیز محاسبه شد.

یافته‌ها: در نهایت با کمک این معادلات نسبت به پیش بینی راندمان سیستم در غلظت‌های مختلف ورودی به بیوفیلتر اقدام گردید و داده‌های حاصل با اندازه‌گیری‌های واقعی در پایلوت مورد مقایسه قرار گرفت. 

نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعه مشخص نمود که مدل رگرسیونی از دقت بالایی بر خوردار است لیکن فقط قادر به پیش بینی متوسط راندمان بیوفیلتر در حذف بخار فرمالدوئید بود. ولیکن مدل کینتیکی دارای مقداری خطا در پیش‌بینی‌ها بود لیکن نتایج این مدل اتطباق زیادی با نتایج ورودی داشته و تقریباً فراز و فرودهای دوره راهبری سیستم را پیش‌بینی نمود.



صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb