۴ نتیجه برای بیمه
رقیه کوپال، زهرا عابدی ، ساناز غازی ، ایرج محمدفام،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده
مقدمه: حوادث ناشی از کار هزینه های زیادی را بر اقتصاد ملی کشور تحمیل می کند. برآورد این هزینه ها به اتخاذ تصمیمات مناسب برای کنترل آنها کمک می کند. هدف اصلی این پژوهش برآورد خسارات اقتصادی ناشی از حوادث شغلی بر سازمان تأمین اجتماعی استان یزد در سال های ۸۸-۱۳۸۷ می باشد.
روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی است که در آن هزینه های بیمه ای و درمانی ناشی از کل ۹۹۰ حادثه ثبت شده طی سا لهای ۱۳۸۷و۱۳۸۸ در استان یزد تعیین شده است. گردآوری داده ها از طریق مصاحبه و بررسی مستندات موجود در اداره کل و مدیریت درمان تأمین اجتماعی یزد صورت گرفته است. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار ۱۵ SPSS و با استفاده از آزمون های correlation و kruskal-wallis مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که کل هزینه های درمانی و بیمه ای وارده ناشی از ۹۹۰ مورد حادثه شغلی در دو سال مورد مطالعه معادل ۵۴ میلیارد ریال بود در حالیکه که کل حق بیمه دریافتی از حادثه دیدگان طی دو سال یاد شده معادل ۳۷/۹ میلیارد ریال بوده است.
نتیجه گیری: با توجه به وجود رابطه معنی دار بین نوع شغل و نوع کارگاه با هزینه های درمانی و بیمه ای، یافته های این مطالعه بر ضرورت سرمایه گذاری سازمان تأمین اجتماعی در زمینه ارتقاء ایمنی مشاغل و کارگاه های یاد شده تأکید می کند.
محمدجواد کبیر، ناهید جعفری، محمد نعیمی طبیعی، حسن اشرفیان امیری، ابراهیم میکانیکی، سیدداود نصراللهپور شیروانی، محمد رضا میرزایی، حسین رحیمی کلامرودی،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
مقدمه: اعضای نهادهای محلی با نفوذ و منابعی که در اختیار دارند میتوانند در اعتلای برنامههای سلامت نقش موثری را ایفا نمایند. همکاری مطلوب نهادهای محلی مستلزم آگاهی و شناخت آنها از اهداف و ضوابط تعیین شده میباشد. این مطالعه به منظور بررسی سطح آشنایی اعضای نهادهای محلی از ضوابط طرح پزشک خانواده و بیمه روستایی در استانهای شمالی ایران انجام گرفته است.
روش بررسی: مطالعه از نوع توصیفی به روش مقطعی بوده که در شش ماهه دوم سال ۱۳۹۱ انجام گرفت. ۲۵ درصد مراکز مجری طرح پزشک خانواده و بیمه روستایی در سه استان گلستان، مازندران و گیلان، مجموعا ۱۳۹ مرکز از ۵۵۲ مرکز مجری بصورت تصادفی منظم به عنوان خوشههای پژوهش انتخاب و در هر مرکز منتخب اعضای شورای حل اختلاف، شورای اسلامی، شورای بهداشتی، دهیار، مدیر و معلم بومی در دسترس مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمعآوری دادهها پرسشنامه محقق ساخته بوده که روایی و پایایی (۸۴%) آن مورد تائید قرار گرفت. دادهها در۱۸ SPSS با آزمونهای مرتبط آماری در سطح معنی-داری ۰۵/۰>P تحلیل شد.
یافتهها: از بین ۶۰۱ نفر عضو نهادهای محلی مطالعه شده، ۵۲۱ نفر (۷/۸۶ درصد) مرد بودند. جوانترین فرد ۱۹ ساله و مسنترین ۸۱ ساله که میانگین و انحراف معیار سن کل افراد ۷/۹±۴۵ سال بود. از نظر تحصیلات، بیشتر افراد (۱/۴۷ درصد) مدرک دانشگاهی داشتند.. از کل ۲۷ نمره، میانگین آشنایی دهیار ۴±۴/۱۲، اعضای شورای بهداشتی ۷/۳±۶/۱۱، اعضای شورای اسلامی ۱/۴±۴/۱۱، مدیر بومی ۳/۳±۶/۱۰، اعضای شورای حل اختلاف ۱/۵±۵/۱۰ و معلم بومی ۹/۴±۸/۸ بوده است. بین سطح آشنایی و عضویت در هیات امناء مرکز، جنس، نوع نهاد محلی رابطه معنیدار وجود داشت (۰۵/۰>P). میزان آشنایی با تعداد مراجعه به خانه بهداشت و مرکز بهداشتی درمانی رابطه مستقیم معنیدار وجود داشت (۰۵/۰>P). بین میزان آشنایی و تحصیلات، استانهای محل سکونت و تاهل رابطه معنیدار وجود نداشت (۰۵/۰
ایرج کریمی، محمد رضا ملکی، امیر اشکان نصیر پور، حسن جان فدا،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
مقدمه: بیمههای بهداشتی درمانی حمایتی یکی از مهمترین روشها برای ارائه خدمات سلامت به مردم می باشند. با توجه به تجارب کشورهای مختلف در این زمینه هدف از انجام این مطالعه بررسی تطبیقی بیمه های بهداشتی درمانی حمایتی در کشورهای منتخب می باشد.
روش بررسی: این مطالعه از نوع مطالعات تطبیقی می باشد. حوزه پژوهش شامل مدل های بیمه بهداشتی درمانی حمایتی در کشورهای مختلف و ایران می باشد. کشورهای مورد بررسی در این پژوهش را آمریکا، پاراگوئه، انگلستان، سوئد، فرانسه، تایلند، استرالیا و ژاپن تشکیل می دهند. که بر مبنای تقسیم بندی گاردن در تقسیم بندی نظام های بیمه ای انتخاب شده اند. تحلیل اطلاعات در محورهای سیاستگذاری، برنامه ریزی کلان، ساختار و معیار و مبنای پوشش انجام گرفته است.
یافته ها: نتایج نشان داد که وزارت های بهداشت تولیت بیمه های درمانی را بر عهده دارند. در زمینه برنامه ریزی، برنامه ریزی در سطح ملی و منطقه ای پیشنهاد شده است و در بیشتر کشورها این برنامه ها به صورت غیرمتمرکز در شهرها و روستاهای هر منظقه اجرا می گردد. تمایل و گرایشی بیشتری برای سازماندهی دولتی در ارائه بیمه بهداشتی درمانی حمایتی وجود دارد. در بحث مبنای پوشش نیز عدالت و توجه به فقرا بیشترین تاثیر را دارد.
نتیجه گیری: براساس نتایج مطالعه حاضر، طراحی مدل بیمه ای درمان حمایتی که تولیت آن در اختیار وزارت بهداشت و برنامه ریزی آن در سطح ملی و منطقه ای ولی اجرا در سطح مناطق باشد و از یک ساختار دولتی تبعیت کند و عامل فقر را شرط پوشش قرار دهد توصیه می شود.
جعفر کریمی، حمید رضا وزیر زنجانی، هادی همتیان،
دوره ۱۶، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده
مقدمه:موسسات و سازمانهای سلامتی و بیمه برای ادامه حیات، سبقت گرفتن از رقبا در بازار رقابت و توسعه و پیشرفت خویش باید در کوتاه ترین زمان نسبت به شناسایی معضلات و مشکلات و مرتفع نمودن آنها اقدام نمایند. در این راستا بهترین راه جهت تحقق این امر در سازمان، شناخت علایق، نیازها، خواستها و آگاهی از نظرها، پیشنهادها و انتقادهای کارکنان سازمان و مردم (مشتریان) است. روش بررسی:تحقیق حاضر از نوع تحقیقات کاربردی به روش توصیفی است که در ۴ بیمارستان دولتی شهر یزد در سال ۱۳۹۵ با حجم نمونه ۳۰۰ نفر( بر اساس جدول مورگان) به روش نمونه گیری تصادفی انجام گرفت جمع آوری داده ها ازطریق پرسشنامه وفاداری مشتریان بر اساس مدل راندل ثیل بوده است.
یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که بین میزان رضایتمندی و میزان وفاداری بیمه شدگان، بین رضایتمندی و وفاداری نگرشی بیمه شدگان از اجرای طرح تحول نظام سلامت، بین میزان رضایتمندی و میزان رفتار شکایتی بیمه شدگان ، بین میزان رضایتمندی و تمایل به وفادار بودن بیمه شدگان ،بین میزان رضایتمندی و مقاومت در مقابل پیشنهاد رقابتی و بین میزان رضایتمندی و وفاداری موقعیتی رابطه و همبستگی مستقیم و معنادار آماری وجود دارد.
(بترتیب(۰۵/۰P<،۲۴۹/۰=r)،(۰۵/۰P<،۲۱۱/۰=r)،(۰۰۱/۰P<،۴۲۱/۰=r)،(۰۱/۰P<،۲۸۹/۰=r)، (۰۵/۰P<،۲۲۳/۰=r) و (۰۰۱/۰P<،۴۰۳/۰=r) ).
نتیجه گیری :با توجه به اینکه تعداد شرکت های بیمه روز به روز در حال افزایش می باشند؛ حفظ مشتریان مهم ترین مساله برای شرکت ها می باشد. بر مبنای مطالعۀ رفتار مشتریان، اثبات شده است که تأمین رضایت مشتری به تدریج سبب ایجاد حس وفاداری و اعتماد به سازمان در مشتری خواهد شد. مشتری وفادار علاوه بر خرید مجدد محصولات یا خدمات ، به عنوان عامل مضاعف در زمینۀ تبلیغ محصولات و خدمات سازمان، از طریق توصیه و سفارش به سایرین نقشی حائز اهمیت در ارتقای میزان سودآوری و بهبود تصویر سازمان در ذهن مشتریان بالقوه ایفا می کند