جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای بهداشت محیط

عبدالکاظم نیسی، فرامرز صیادی، مرتضی منصوریان، زینب شفیعیان، هادی رحیم زاده برزکی، مصطفی قربانی، عزیز رضاپور، حمید آسایش،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۲ )
چکیده

  مقدمه: اپیدمی اسهال هر ساله در اکثر نقاط جهان به ویژه کشورهای در حال توسعه اتفاق می افتد. این مطالعه با هدف بررسی عوامل محیطی موثر بر بروز اسهال در شهرستان تنگستان استان بوشهر در سال ۱۳۹۰ انجام شد.

  روش بررسی: این مطالعه از نوع مورد – شاهد بود. داده بوسیله چک لیست جمع آوری گردید. ۲۶۲ نفر در گروه مورد که دارای بیماری اسهال بودند و ۲۶۲ نفر در گروه شاهد چک لیست را تکمیل کردند. پس از تکمیل و جمع آوری چک لیست ها برای آنالیز به نرم افزار آماری spss وارد شدند و بوسیله آمار توصیفی و رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

  یافته ها: میانگین سنی شرکت کنندگان ۷۱/۲۴ سال ، منبع آب آشامیدنی ۷/۱۷ درصد آب انبار بود، ۴/۶۳ درصد در مناطق روستایی ساکن بودند. ۸/۶۶ درصد از شرکت کنندگان سبزی مصرفی را فقط با آب شستشو داده بودند،۶/۹۹درصد فاضلاب آنها بصورت بهداشتی دفع می شد و ۹/۶ درصد توالت غیر بهداشتی داشتند. رگرسیون لجستیک نشان داد نوع مخزن آب شرب، نوع غذا و سبزی مصرفی و وجود حشرات ناقل در محل زندگی به ترتیب ۲۰/۱ ،۹۳/۲ و ۱۸/۲ و ۳۵/۲ برابر شانس ابتلا به بیماری اسهال را در گروه مورد نسبت به گروه شاهد بیشتر می کنند.

  نتیجه گیری: با توجه به نقش تعیین کننده محیط زیست در بروز بیماری اسهال بخصوص در فصول گرم سال دادن آموزش های بهداشتی به مردم مخصوصا کسانی که در زمینه تهیه و توزیع مواد غذایی نقش دارند همچنین کلر زنی آب انبار ها می تواند در کنترل بیماری اسهال کمک کننده باشد.

  

 

 


منصوره دهقانی، مهدی صفی نیا فلاح ، حسن هاشمی، نرگس شمس الدینی۴ ،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده مقدمه: بسیاری از کشورها صنعت گردشگری را به عنوان منبع اصلی درآمد می دانند. این تحقیق با هدف تعیین شاخص های بهداشت محیطی مراکز اقامتی شهر شیراز و نقش مشاور بهداشتی و مدرک دوره هتل داری متصدی مراکز اقامتی در بالا بردن میزان شاخص های بهداشتی مراکز اقامتی شهر شیراز، درسال ۱۳۸۹انجام گردید. روش بررسی: این مطالعه، به صورت توصیفی_مقطعی انجام شد. برای تعیین شاخص های بهداشت محیطی اماکن با توجه به آئین نامه ماده ۱۳، چک لیستی شامل ۵۲پرسش برای میهمان پذیر هاو۸۳ پرسش برای هتل ها و هتل آپارتمان ها تهیه شد. سپس از طریق مصاحبه حضوری و بازدید از کلیه اماکن اقامتی شهر شیراز شامل ۱۴۱مکان، تکمیل گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها: نتایج نشان داد که در شیراز ۲/۵۸ درصد اماکن دارای شرایط بهداشتی،۹/۳۱ درصد دارای معیار بهسازی و۹/۹ درصد در معیار نامطلوب قرار دارند. نتیجه گیری: با الزام کردن هتل ها به داشتن مشاور بهداشتی می توان شاخص های بهداشت محیطی را در هتل ها بالا برد. از طرفی با ملزم کردن داشتن مدرک هتل داری مدیر مراکز اقامتی می توان شاخص های بهداشتی را در مراکز اقامتی ارتقاء داد.
غلامعلی حقیقت، حمیده کمالی، فاطمه اسلامی، اکبر اسفندیاری، سجاد مظلومی، جلیل جعفری، سبحان مالکی،
دوره ۲۱، شماره ۵ - ( ۱۱-۱۴۰۱ )
چکیده

 چکیده
مقدمه: مدارس، اماکنی ایمن در آموزش انسان‌ها هستند. و نقش موثری در فراهم‌سازی فضایی بهداشتی و شاد برای دانش‌آموزان دارند. بنابراین این اماکن باید از نظر وضعیت بهداشتی و ایمنی مناسب باشند. مطالعه حاضر به تعیین وضعیت بهداشت محیط مدارس شهرستان جیرفت بر اساس طرح یکنواخت سازی کشوری در سال ۱۳۹۸ پرداخته است.
روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی بوده و در آن ۹۹ مدرسه شهرستان جیرفت به صورت سرشماری در سال ۱۳۹۸ مورد بررسی قرار گرفتند. جهت جمع آوری داده‌ها، از چک لیست بازرسی مدارس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت استفاده شد. داده ها از طریق مراجعه به مدارس و مشاهده و مصاحبه با مسئولین جمع آوری گردید. سپس اطلاعات کد گذاری و با استفاده از نسخه ۲۲ نرم افزار SPSSمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که در مدارس شهری و روستایی بالاترین نمره مطلوبیت وضعیت بهداشتی مربوط به بهداشت مواد غذایی (۱۰۰%) و کمترین نمره مطلوبیت مربوط به وضعیت ایمنی مناطق روستایی (۵۰%) بود. وضعیت بهداشت ابزار و تجهیزات برای هر دو مدارس شهری و روستایی برابر ۶۱/۸۴% بود. همچنین شاخص های بهداشت ساختمان در مناطق شهری ۵/۸۷% و روستایی ۸۷/۷۱% حاصل شد.
نتیجه گیری: براساس نتایج، وضعیت بهداشت محیط و ایمنی مدارس شهرستان جیرفت مطلوب ارزیابی گردید. شاخص های بهداشت مواد غذایی، بهداشت فردی و بهداشت ابزار و تجهیزات در مدارس شهری و روستایی و همچنین شاخص ایمنی در مدارس شهری، از مطلوبیت بالایی برخوردار بود. به طور کلی براساس بررسی شاخص ها، ۵/۸۵ درصد مدارس مطلوبیت لازم را دارا بودند که افزایش آن، نیازمند هماهنگی سازمان های مرتبط در امر بهداشت و آموزش  و پرورش می باشد.


 

صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb