جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای الگوهای خوردن آشفته

لیلا شاملی، خانم مریم داودی،
دوره ۱۸، شماره ۶ - ( ۱۲-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: روان‌شناسی معاصر با توجه به عواقب الگوهای خوردن آشفته در زندگی زناشویی به طور کلی و در زمینه رضایت جنسی به طور ویژه، به دنبال میانجی‌ها و عوامل خطر متعددی هستند که احتمال تشدید رابطه فوق را سبب می‌شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش واسطه­ای نگرانی از تصویر بدنی در ارتباط بین الگوهای خوردن آشفته و عزت نفس جنسی در زنان متأهل انجام شد.
روش بررسی: پژوهش حاضر، توصیفی از نوع همبستگی بود که با استفاده از روش مدل‌­یابی معادلات ساختاری تحلیل شد. شرکتکنندگان در پژوهش، ۲۱۳ نفر از زنان متأهل مراجعه­کننده به کلینیک  تغذیه شهر کازرون در سال ۱۳۹۸ بودند که به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع‏آوری داده‏ها از پرسشنامه‏های خوردن ناسازگارانه (گارنر وگارفینگل ، ۱۹۷۹)،  نگرانی درباره تصویر بدنی (لیتلتون و همکاران، ۲۰۰۵) و پرسشنامه عزت نفس جنسی زنان (زینا و اسچواز، ۱۹۹۶) استفاده شد.
یافته­ ها: نتایج مدل­یابی معادلات ساختاری نشان داد که سه خرده مقیاس الگوهای خوردن آشفته به صورت مستقیم با عزت نفس جنسی ارتباط دارند و از میان سه الگوی فوق، تنها الگوی «پرخوری و اشتغال ذهنی با غذا» است که به واسطه نگرانی از تصویر بدنی به صورت غیر مستقیم با عزت نفس جنسی در ارتباط است (P< ۰/۰۱، ۱۴/۰= - β). یافته­ها حاکی از آن است که الگوی پرخوری و اشتغال ذهنی با غذا به واسطه افزایش نگرانی از تصویر بدنی منجر به کاهش عزت نفس جنسی در زنان متأهل میشود.
نتیجه ­گیری: در مجموع، نتایج این پژوهش نشانگر اهمیت توجه همزمان به رژیم­های غذایی آشفته و نگرانی از تصویر بدنی برای پیش­بینی عزت نفس جنسی در زنان متأهل است.
 
 

صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb