لیلا شاملی، خانم مریم داودی،
دوره ۱۸، شماره ۶ - ( ۱۲-۱۳۹۸ )
چکیده
مقدمه: روانشناسی معاصر با توجه به عواقب الگوهای خوردن آشفته در زندگی زناشویی به طور کلی و در زمینه رضایت جنسی به طور ویژه، به دنبال میانجیها و عوامل خطر متعددی هستند که احتمال تشدید رابطه فوق را سبب میشود. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش واسطهای نگرانی از تصویر بدنی در ارتباط بین الگوهای خوردن آشفته و عزت نفس جنسی در زنان متأهل انجام شد.
روش بررسی: پژوهش حاضر، توصیفی از نوع همبستگی بود که با استفاده از روش مدلیابی معادلات ساختاری تحلیل شد. شرکتکنندگان در پژوهش، ۲۱۳ نفر از زنان متأهل مراجعهکننده به کلینیک تغذیه شهر کازرون در سال ۱۳۹۸ بودند که به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامههای خوردن ناسازگارانه (گارنر وگارفینگل ، ۱۹۷۹)، نگرانی درباره تصویر بدنی (لیتلتون و همکاران، ۲۰۰۵) و پرسشنامه عزت نفس جنسی زنان (زینا و اسچواز، ۱۹۹۶) استفاده شد.
یافته ها: نتایج مدلیابی معادلات ساختاری نشان داد که سه خرده مقیاس الگوهای خوردن آشفته به صورت مستقیم با عزت نفس جنسی ارتباط دارند و از میان سه الگوی فوق، تنها الگوی «پرخوری و اشتغال ذهنی با غذا» است که به واسطه نگرانی از تصویر بدنی به صورت غیر مستقیم با عزت نفس جنسی در ارتباط است (P< ۰/۰۱، ۱۴/۰= - β). یافتهها حاکی از آن است که الگوی پرخوری و اشتغال ذهنی با غذا به واسطه افزایش نگرانی از تصویر بدنی منجر به کاهش عزت نفس جنسی در زنان متأهل میشود.
نتیجه گیری: در مجموع، نتایج این پژوهش نشانگر اهمیت توجه همزمان به رژیمهای غذایی آشفته و نگرانی از تصویر بدنی برای پیشبینی عزت نفس جنسی در زنان متأهل است.