جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای اضافه وزن

حسن مظفری خسروی، افروز جاویدی، آزاده نجارزده، علی دهقانی، محمدحسن افتخاری،
دوره ۱۴، شماره ۶ - ( ۱۲-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: چاقی وافزایش استرس اکسیداتیو منجر به افزایش مقاومت انسولینی می‌گردد. استفاده از بذر کتان به صورت روز افزون در رژیم افراد، به منظور کاهش وزن افزایش یافته است. داده‌های کمی در خصوص اثر بخشی بذر کتان بر بهبود شاخص‌های تن سنجی واسترس اکسیداتیو وجود دارد. هدف ازمطالعه حاضر بررسی اثر مصرف خوراکی دو مقدار مختلف بذر کتان بر شاخص‌های تن‌سنجی واسترس اکسیداتیو در افراد مبتلا به پیش دیابت دارای اضافه وزن وچاق بوده است.

روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی، ۹۹ فرد مبتلا به پیش دیابت با نمایه توده بدنی ۲۵ تا ۹/۳۴ کیلوگرم بر مترمربع به شکل تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. دو گروه دریافت‌کننده بذر کتان به میزان ۴۰ گرم درروز (گروهHD) و ۲۰ گرم درروز (گروه LD)، بذر کتان آسیاب‌شده را به مدت ۱۲ هفته دریافت کردند و گروه سوم به عنوان گروه غیرآزمون (C) هیچ مداخله‌ای دریافت نکردند. شاخص‌های آنتروپومتری وغلظت مالون دی‌آلدهید قبل وبعداز مطالعه اندازه‌گیری شد.

یافته‌ها: ۹۲ نفر از بیماران مداخله ۱۲ هفته‌ای را به اتمام رساندند. در پایان مطالعه وزن، میانگین توده بدنی ودور کمر در گروه‌های دریافت‌کننده بذر کتان نسبت به گروه غیر آزمون، کاهش معنی‌داری داشت(۰۰۵/۰>p). اما میانگین غلظت مالون‌دی‌آلدهید به عنوان شاخص استرس اکسیداتیو در گروه  HDو گروه C کاهش معنی‌داری در پایان مطالعه داشت، اما این تفاوت در بین گروه‌های مورد مطالعه معنی‌دار نبود.

نتیجه‌گیری :نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف بذر کتان به میزان‌های ۲۰ و۴۰ گرم در روز می‌تواند شاخص توده بدنی و اندازه دور کمررا در افراد در مرحله پیش دیابت کاهش دهد، اما تاثیر معنی‌داری بر استرس اکسیداتیو در این بیماران ندارد.


زهره سادات نوابی، سید سعید مظلومی محمود آباد، علیرضا احمدی، محسن عسکری شاهی،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: شیوع اضافه وزن و چاقی عملاً در تمام جوامع و گروه های سنی در جهان با سرعتی هشدار دهنده در حال افزایش است. هدف از مطالعه حاضر بررسی سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده در پیش بینی قصد و رفتار کاهش وزن در نوجوانان مبتلا به اضافه وزن و چاقی می باشد.
روش بررسی: در یک مطالعه توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی در سال ۱۳۹۵،  با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده  ۱۲۵ نفر از  نوجوانان ۱۳ تا ۱۸ سال مبتلا به اضافه وزن و چاقی، مراجعه کننده به درمانگاه اطفال واقع در پژوهشکده قلب و عروق اصفهان مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته، منطبق با سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده بود، که روایی و پایایی آن مورد تأیید قرار گرفت. آنالیز آماری داده ها با استفاده از  نرم افزار  SPSS  نسخه ۲۰ و آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی،  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته­ ها: میانگین سنی نمونه ها  ۵۳/۱ ± ۲۰/۱۵سال  بود. نتایج مطالعه نشان می دهد یک همبستگی مثبت و معنی دار  بین کلیه سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده، با قصد و رفتار کاهش وزن در نوجوانان وجود دارد. سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده، ۳۸ % قصد و ۴۴ %  رفتار را پیشگویی می کردند. کنترل رفتار درک شده و سپس  هنجار های انتزاعی و نگرش ، مهم ترین متغیر های پیش گویی کننده قصد بودند.
نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان می دهد که ارتقاء کنترل رفتاری درک شده نوجوانان مبتلا به اضافه وزن و چاقی، برای کاهش وزن باید به عنوان اولویت های برنامه های ارتقاء دهنده سلامت در نظر گرفته شود. هم چنین تئوری رفتار برنامه ریزی شده می تواند به عنوان یک چهار چوب مناسب جهت برنامه ریزی  مداخلات آموزشی کاهش وزن ، در نوجوانان مبتلا به اضافه وزن و چاقی به کار رود.
 



صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb