جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای آموزش و مشاوره قبل از ازدواج

عباسعلی رمضانی، عبید ا... فرجی، محمود فاطمی، مریم سلوکی،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۱۱-۱۳۹۱ )
چکیده

  سابقه و اهداف: با آغاز زندگی مشترک، زوجین نیازمند اطلاعات مناسب و دقیق در زمینه جنبه های گوناگون بهداشت باروری می باشند.لذا این مطالعه به منظور تعیین تاثیر برنامه آموزش و مشاوره قبل از ازدواج بر آگاهی و نگرش زوجین نسبت به بهداشت باروری طراحی و اجرا گردید.

  روش بررسی: دراین مطالعه نیمه تجربی ، تعداد ۲۵۰ زوج شرکت کننده در کلاسهای مشاوره قبل از ازدواج مرکز مشاوره سلامت شهرستان زابل در سال ۱۳۸۸ با استفاده از روش نمونه گیری غیر احتما لی آسان ا نتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند.ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه خود ساخته شامل سه بخش اطلاعات فردی ،آگاهی و نگرش بود که در قبل و بعد از آموزش تکمیل گردید . برای انجام مداخله و برنامه آموزشی از کارشناسان بهداشت عمومی استفاده گردید.داده ها پس از جمع آوری با استفاده از آمار توصیفی و آزمونهای آماری t زوج شده و t مستقل ،آنالیز واریانس یک طرفه و X۲ مورد تجزیه قرار گرفت .

  یافته ها :میانگین سنی افراد مورد مطالعه ۸۹۹/۳ ± ۷۸/۲۱ سال بود. میانگین نمره آگاهی و نگرش افراد مورد مطالعه به ترتیب در قبل و بعد از آموزش از ۴۴/۲ ± ۸۵/۵ به ۸۷/۲ ± ۹۲/۸ واز ۷۵/۱ ± ۲۵/۱۰ به ۷۱ /۱ ± ۱۲/۱۱ افزایش پیدا کرد(۰۵/۰ ≥ p ). مقایسه تغییرات آگاهی و نگرش در قبل و بعد از آموزش افراد مورد مطالعه بر حسب هریک از متغیر های جنس،شغل و سطح تحصیلات.اختلاف آماری معنی داری را نشان داد(۰۵/۰ ≥ p ).

  نتیجه گیری: هر چند برنامه آموزش و مشاوره قبل از ازدواج نسبتا بر آگاهی و نگرش زوجین تاثیر دارد ولی این برنامه ها نیاز به اصلاح اساسی دارد و مهمترین اصل در ارتقای کیفیت این برنامه ها انتخاب یک محتوی آموزشی فراگیر بر اساس نیازسنجی آموزشی و مشکلات اساسی زوجین قبل از ازدواج و اختصاص زمان بیشتری به این کلاسها می باشد .

  


سید سعید مظلومی محمود آباد، سید عابد توفیقیان، ناهید آردیان، فروزنده کلانتری، عارفه دهقانی تفتی، محمد زبیدی،
دوره ۱۷، شماره ۶ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه:سلامت جسمی،روانی و اجتماعی زوج های جوان با سلامت خانواده و ایجاد نسل سالم در ارتباط است،شرکت دربرنامه آموزش و مشاوره قبل از ازدواج، ممکن است اولین تماس زوجین با نظام سلامت باشد. درک و رضایتمندی آنها از این خدمت،نقش موثری درادامه استفاده از خدمات بهداشتی خواهد داشت.
 روش بررسی: این مطالعه نیمه تجربی،از نوع قبل و بعد روی۲۳۰ زوج شرکت کننده در کلاسهای مشاوره قبل از ازدواج که طی خرداد تا دیماه ۹۴ به مرکز مشاوره قبل از ازدواج مراجعه نمودند،انجام گردید.ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه خود ساخته ای بود که براساس اهداف مطالعه طراحی شد و روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت.این پرسشنامه شامل سه بخش اطلاعات دموگرافیک،آگاهی و نگرش در سه حیطه تنظیم شده بود که در دو مرحله قبل و بعد از مداخله برنامه آموزشی ارائه و تکمیل گردید.داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری پارامتریک و ناپارامتریک و در سطج معنی دار  ۰۵/۰ =α مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها:میانگین سنی زوجین مورد مطالعه ۷۷/۴±۹۷/۲۲ سال بود.آگاهی زوجین قبل و بعد از مداخله آموزشی به ترتیب  ۸۹/۳±۳۳/۶ و ۸۴/۳±۳۷/۱۵ بود. نگرش زوجین قبل و بعد از مداخله آموزشی به ترتیب۹۲/۸±۹۴/۶۵ و۹۲/۹±۵۶/۷۶بود. میانگین نمره آگاهی و نگرش قبل و بعد از مداخله در حیطه های سلامت باروری،بیماری های ارثی و منتقله از راه خونی و جنسی از نظر آماری تفاوت معنی داری را نشان داد( ۰۰۰/۰p=  ).   
نتیجه گیری:با توجه به نتایج مطالعه،لازم است جهت افزایش سواد بهداشتی زوجین درباره مباحث بیماری های منتقله از راه خون و جنسی،سلامت باروری و بیماریهای ارثی،سرفصل ها و زمان انجام کلاس ها برنامه ریزی  جامع تری صورت گیرد.
 

صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb