کاربران عمومی فقط به فهرست مقالات منتشر شده دسترسی دارند.
۵ نتیجه برای موضوع مقاله:
حسین جناابادی، فرامرز سابقی،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۳۹۳ )
چکیده
مقدمه: تولد کودک کم توان ذهنی کیفیت زندگی والدین را تحت تأثیر خود قرار می دهد و پذیرش واقعیت ها، شکیبایی و تحمل هنگام رویارویی با مسائل و مشکلات بستگی زیادی به جهان بینی والدین و چگونگی ارتباط شان با جهان هستی (معنویت) دارد. در همین راستا هدف مطالعه حاضر بررسی رابطه دلبستگی به خدا با معنادری زندگی والدین کودکان کم توان ذهنی شهر زاهدان می باشد.
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع توصیفی- همبستگی است و جمعیت مورد مطالعه آن والدین کودکان کم توان ذهنی مراجعه کننده به مرکز بهزیستی شهر زاهدان در بین ماه های مهر تا آذر ۱۳۹۱ بود که به صورت نمونه گیری هدفمند ۱۲۵ نفر به عنوان نمونه مورد مطالعه قرار گرفتند. برای جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه دلبستگی به خدا (لارسن و غباری بناب، ۲۰۰۹) و مقیاس معناداری زندگی (باتیستا و آلموند،۱۹۷۳) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن و رگرسیون چندگانه با استفاده از نرم افزار SPSS۱۷استفاده شد.
یافته ها: یافته ها نشان می دهد که سطح دلبستگی به خداوند و معناداری زندگی والدین کودکان کم توان ذهنی بالاتر از میانگین بود و بین دلبستگی به خدا و تمامی ابعاد آن با معناداری زندگی این گروه از والدین رابطه مثبت و معناداری وجود داشت. هم چنین از بین ابعاد دلبستگی به خدا، ابعاد جوارجویی، پایگاه امن، پناهگاه امن، ادراک مثبت از خود و اضطراب جدایی قابلیت تبیین و پیش بینی معناداری زندگی این گروه از والدین را داشتند.
نتیجه گیری: با توجه به محرز شدن نقش دلبستگی به خدا در معناداری زندگی والدین کودکان کم توان ذهنی، تشکیل جلسات معنویت درمانی و آموزش استفاده از شیوه های مقابله مذهبی در حذف و بر طرف نمودن استرس ها و معنادارسازی زندگی این گروه از والدین توسط سازمان ها و نهادهای مربوطه از قبیل بهزیستی، آموزش و پرورش کودکان استثنایی و صدا و سیما پیشنهاد می گردد.
زهرا نیک منش، معصومه خسروی، زهرا حسن زاده،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( مرداد و شهریور ۱۳۹۳ )
چکیده
مقدمه: شوخ طبعی به عنوان سلاح مقابله با مشکلات و نیرویی شفابخش، توجهات بسیار جدی را به خود جلب کرده است. از آن جایی که بیماریهای جسمانی نظیر سرطان میتواند بر کیفیت زندگی که شامل عملکرد مطلوب در ابعاد جسمانی و روانشناختی میباشد، اثرات منفی داشته باشد. هدف این پژوهش، بررسی نقش ابعاد شوخ طبعی بر ابعاد کیفیت زندگی بیماران سرطانی بوده است.
روش بررسی: روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی بوده است که بر روی ۵۰ نفر از بیماران سرطانی بیمارستان علی بن ابیطالب شهر زاهدان به صورت نمونهگیری در دسترس صورت گرفت و پرسش نامههای کیفیت زندگی (۳۶SF-) و شوخ طبعی (SHQ) در مورد آنها اجرا گردید. دادهها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که بین ابعاد شوخ طبعی (شوخ طبعی در شرایط استرس آور، روابط اجتماعی، شوخی کلامی و خنده) با کیفیت زندگی جسمانی(۰۲۵/۰ P≤، ۲۷۸/۰=r ) و کیفیت زندگی روانی (۰۲۳/۰ P≤، ۲۸۳/۰=r ) رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. نتایج رگرسیون نشان داد که شوخ طبعی در روابط اجتماعی به همراه شوخی کلامی ۲۴/۰ از تغییرات مربوط به کیفیت زندگی جسمانی و این دو متغیر با هم ۴۰/۰ از تغییرات مربوط به کیفیت زندگی روانی را نیز پیش بینی می کنند.
نتیجه گیری: با توجه به نقش شوخ طبعی در کیفیت زندگی بیماران سرطانی پیشنهاد میشود مداخلههای لازم جهت افزایش شوخ طبعی در زندگی بیماران سرطانی صورت گیرد.
حسین جناآبادی،
دوره ۱۳، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۳۹۳ )
چکیده
مقدمه: از مشکلات دانشجویان غیر بومی می توان به مسئله احساس غربت آنان اشاره کرد و یکی از عواملی که می تواند با این احساس رابطه داشته باشد سرسختی روان شناختی است. بدین منظور مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه سرسختی روان شناختی با احساس غربت دانشجویان غیر بومی دانشگاه سیستان و بلوچستان انجام گرفت.
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع توصیفی- همبستگی و جمعیت مورد مطالعه آن دانشجویان غیر بومی ساکن در خوابگاه های دانشجویی دانشگاه سیستان و بلوچستان در سال تحصیلی ۹۲-۱۳۹۱ بودند.که به شیوه نمونه گیری تصادفی تعداد ۳۳۸ نفر از آنان در دی ماه مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات دو پرسشنامه احساس غربت اژه ای و دیگران (۱۳۸۷) و مقیاس سرسختی روان شناختی کوباسا (۱۹۹۰) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون ضریب همبستگی و رگرسیون چندگانه با استفاده از نرم افزار SPSS۱۷استفاده شد.
یافته ها: یافته ها نشان داد دانشجویان دختر در مقایسه با دانشجویان پسر احساس غربت بیش تر (۰۱/۰>P) و سرسختی روان شناختی کمتر را تجربه می کنند(۰۵/۰>P). همچنین بین سرسختی روان شناختی (و خرده مقیاس های سه گانه آن) و احساس غربت دانشجویان رابطه منفی و معنی داری مشاهده شد (۰۱/۰> P،۷۹۸/۰- =R ) و نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد که از خرده مقیاس های سه گانه سرسختی روان شناختی خرده مقیاس تعهد قابلیت تبیین و پیش بینی احساس غربت دانشجویان را دارد (۰۱/۰> P، ۶۶۱/۴- =T ).
نتیجه گیری: هرچه دانشجویان جدیدالورودِ ساکن خوابگاه، از نظر ویژگی شخصیتی سرسختی روان شناختی در سطح بالاتری باشند احساس غربت کمتری را تجربه می کنند.
ناصر ناستی زایی، سمانه سلیمی، معصومه نجفی،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۳۹۴ )
چکیده
چکیده
مقدمه: یکی از عوامل پنهان، ولی تأثیرگذار در رفتار شغلی کارکنان، میزان تعهد آنها به سازمان و شغل شان است. از این رو شناسایی عوامل تاثیرگذار بر تعهدسازمانی از وظایف مهم مدیران سازمانی می باشد که در مطالعه حاضر به نقش معنویت در کار در بروز آن پرداخته شده است.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی-همبستگی بوده که به صورت نمونه گیری تصادفی ساده و بر اساس فرمول نمونه گیری کوکران تعداد ۱۵۱ نفر از کارکنان اداری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در آذرماه ۱۳۹۲ از طریق ۲ پرسشنامه معنویت در کار میلیمن و دیگران و تعهدسازمانی لینز مورد مطالعه قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با کمک نرم افزار ۱۷SPSS استفاده شد.
یافته ها: بین معنویت در کار و سه مولفه آن (معناداری کار، احساس همبستگی و همسویی ارزشها) با تعهدسازمانی رابطه مثبت و معنی داری وجود داشت (۰۱/۰p<). هم چنین هر سه مولفه معنویت در کار توانایی پیش بینی تعهدسازمانی را داشتند(۰۵/۰p<).
نتیجه گیری: چنانچه معنویت در کار حاکم باشد و افراد کار خود را معنادار تلقی کنند، با دیگران احساس همبستگی و نوع دوستی داشته باشند و ارزش های فردیشان با ارزشهای سازمانی همسو و هماهنگ باشد تعهدسازمانی بیشتری به شغل و سازمان خود احساس خواهند نمود.
ناصر ناستی زایی، معصومه نجفی،
دوره ۱۴، شماره ۵ - ( آذر و دی ۱۳۹۴ )
چکیده
مقدمه: اگر مدیران خواهان کارکنانی هستند که به فراسوی انتظارات می روند، به میل و خواست خود به رفتارهایی دست میزنند که جزء وظایف رسمی شغلیشان نیست، و به طور کلی رفتارشهروندی سازمانی بالایی دارند باید با کارکنان در محیط کاری رفتاری عادلانه داشته باشند. در این راستا، مطالعه حاضر به دنبال بررسی رابطه عدالت سازمانی با رفتار شهروندی سازمانی در کارکنان مرکز آموزشی، درمانی و تحقیقاتی روان پزشکی بهاران زاهدان میباشد.
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بوده که به شیوه نمونهگیری طبقهای- تصادفی تعداد ۶۵ پرسشنامه بین کارکنان مرکز آموزشی، درمانی و تحقیقاتی روان پزشکی بهاران زاهدان توزیع شد. ابزار جمعآوری اطلاعات در این مطالعه ۲ پرسشنامه معتبر عدالت سازمانی نی هوف و مورمن (۱۹۹۳) و رفتار شهروندی سازمانی پودساکف و همکاران (۱۹۹۰) بود. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن و رگرسیون چندگانه با استفاده از نرم افزار SPSSنسخه ۱۷ استفاده شد.
یافتهها: ۱- ادراک کارکنان از وضعیت عدالت سازمانی نسبتا مطلوب میباشد. ۲- کارکنان مورد مطالعه رفتار شهروندی سازمانی نسبتا مطلوبی را از خود بروز میدهند.۳- بین عدالت سازمانی و ابعاد سه گانه آن با رفتار شهروندی سازمانی رابطه مثبت معنیداری وجود دارد,۴- نتایج رگرسیون چندگانه نیز نشان داد از بین ابعاد سهگانه عدالت سازمانی، دو بعد عدالت توزیعی و تعاملی قابلیت پیشبینی رفتار شهروندی را دارند.
نتیجهگیری: با توجه به محرز شدن نقش مثبت عدالت سازمانی در بروز رفتار شهروندی سازمانی برگزاری دورههای آموزشی جهت آشنایی مدیران سازمانها با مبانی و اصول عدالت سازمانی، تعاملات انسانی و نحوه به کارگیری آنها در سازمانها پیشنهاد میگردد.