جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای نور بالا

سید سعید مظلومی محمودآباد، معصومه زین العابدینی، محمدتقی نور بالا، حسین فلاح زاده،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( بهمن ۱۳۹۱ )
چکیده

  سابقه و هدف: سرطان پوست، شامل سرطان پوست غیر ملانوم ( NMSC ) و ملانوم، فراوانترین سرطان در بین سرطانها می باشد. در ایران نیز شایعترین سرطان، سرطان پوست است. هدف این مطالعه بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد مردم شهر یزد درباره سرطان پوست و محافظت در برابر آفتاب بود.

  روش بررسی: پژوهش حاضر مطالعه ای توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی می باشد. شرکت کنندگان ۳۶۰ زن و مرد در فاصله سنی ۵۵-۱۸ سال، در شهر یزد بودند. داده ها به کمک یک پرسشنامه خود گزارشی جمع آوری شد. سپس داده ها از طریق نرم افزار آماری SPSS با استفاده از آزمون های آماری، T- test ، ANOVA ، Kruskal-Wallis ، Chi-Square ، Pearson Correlation ، Spearman Correlation مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

  یافته ها: از ۳۵۸ شرکت کننده که پرسشنامه ها را تکمیل کردند، ۴۴ ٪ مرد و ۵۶ ٪ زن بودند. میانگین نمرات آگاهی ۰۴/۵ ± ۷۲/۱۲ ، نگرش ۹۵/۲ ± ۹۴/۲۸ و عملکرد ۷۵/۱ ± ۳۷/۸ بود. این مطالعه نشان داد آگاهی ارتباط معنی داری با سن، جنس، تحصیلام و شغل(۰۵/۰ P < ). نگرش نسبت به سرطان پوست ارتباط معنی داری با تحصیلات و شغل داشت(۰۵/۰ P < ). رفتار ارتباط معنی داری با تحصیلات داشت(۰۵/۰ P < ). همچنین ارتباط معنی داری بین آگاهی درباره سرطان پوست با نگرش و عملکرد و بین نگرش با عملکرد وجود داشت.

  نتیجه گیری: این مطالعه تاکید دارد بر اهمیت نقش آگاهی در نگرش و رفتار و نقش نگرش در رفتار. همچنین سطح آگاهی، نگرش و عملکرد مردم تحت تاثیر چندین فاکتور شامل جنس، سن، تحصیلات و شغل است. این فاکتورها باید به هنگام طراحی برنامه های مداخله ای درباره سرطان پوست و محافظت در برابر آن در نظر گرفته شود.

  


سید سعید مظلومی محمود آباد، محمد تقی نور بالا، منصور ارجمندی، مهدی میرزایی علویجه، شکوه فاضل پور، طاهره سلطانی، زهره رهایی، مریم محمدی، معصومه زین العابدینی،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( مرداد و شهریور ۱۳۹۴ )
چکیده

چکیده مقدمه: سرطان‌ها سومین عامل مرگ و میر در ایران محسوب می‌شوند و شایع‌ترین آن‌ها سرطان پوست است که در استان یزد از شیوع بالاتری نسبت به کشور برخوردار است. با توجه به نقش مهم معلمین و مدارس به عنوان جایگاه مناسب برای آموزش به دانش آموزان و خانواده آن‌ها این مطالعه با هدف تعیین میزان تاثیر آموزش پیشگیری از سرطان پوست در معلمان شهر یزد در سال ۱۳۹۱ صورت گرفت. روش بررسی: این مطالعه نیمه تجربی به صورت قبل و بعد به روش نمونه گیری تصادفی در میان ۸۰ نفر از معلمان شهر یزد انجام گرفت. ابزار مورد استفاده پرسشنامه‌ای دارای روایی و پایای معتبر در چهار بخش اطلاعات جمعیت شناختی، آگاهی، نگرش و عملکرد بود که در دو مرحله در قبل و بعد از آموزش به صورت خود گزارش دهی تکمیل گردید. یافته‌ها: محدوده سن شرکت کنندگان ۲۳ الی ۵۱ سال با میانگین ۲۲/۶±۸۷/۳۶ بود. ۳/۷۷ درصد زن، ۷/۲۲ مرد بودند. میانگین نمره آگاهی، نگرش و عملکرد در بعد از مداخله آموزشی افزایش یافت (۰۰۱/۰>P). بعد از مداخله آموزشی با افزایش میزان نگرش شرکت کنندگان میزان عملکرد نیز افزایش پیدا کرد (۰۰۱/۰p=، **۴۰۷/۰r=) و مردها نیز نگرش بالاتری نسبت به زنان پیدا نمودند (۰۴/۰p=). نتیجه گیری: مداخله آموزشی انجام شده در آگاهی، نگرش و عملکرد بهداشتی معلمان شهر یزد در خصوص سرطان پوست به شکل معناداری موثر بود.



صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb