جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای مهدور

الهه مهدور، آزاده چوب‌فروش‌زاده، عذرا محمدپناه، خانم الهه شیروی،
دوره ۲۲، شماره ۵ - ( آذر و دی ۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: پدیده کودکان کار و خیابانی یکی از معضلات گریبان­گیر اکثر شهرهای بزرگ است.کودک کار به معنای کودک و نوجوانی که طبق قوانین اجتماعی زیر سن۱۸سال اقدام به فعالیت­هایی جهت کسب درآمد می‌کند. هدف از انجام این پژوهش تعیین اثر­بخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کاهش ناامیدی و اضطراب کودکان کارشهر یزد بود.
روش بررسی: روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی و طرح آن به صورت پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل و پیگیری چهارهفته­ای بود. جامعه آماری شامل کودکان کار گروه سنی ۸ تا ۱۲سال که در بهار سال ۱۳۹۹، تحت پوشش مدیریت بهزیستی شهرستان یزد بودند. نمونه مورد مطالعه شامل۳۰ کودک کار بود که با استفاده از روش در دسترس انتخاب و به ­صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه جای دهی شدند. ابزار گردآوری داده­ها شامل مقیاس ناامیدی کودکان کازدین و اضطراب کودکان اسپنس بود. گروه آزمایش هشت جلسه یک و نیم ساعت درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش را دریافت کردند ولی گروه گواه در فهرست انتظار قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس و       نرم­افزار spss انجام شد.
یافته ­ها: نتایج حاصل از تحلیل کوواریانس داده­ها نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به صورت معناداری موجب کاهش سطح ناامیدی و کاهش میزان اضطراب در کودکان کار گردید (۰۵/۰>p).
نتیجه­ گیری: براساس یافته‌ها می­توان نتیجه­گیری کرد که درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش توانسته است باعث کاهش ناامیدی و اضطراب کودکان کار شود. پیشنهاد می­شود با همت سازمان­های ذیربط جهت ارتقا سلامت روان و کاهش اضطراب و ناامیدی کودکان کار  مداخلات  و آموزش­های روانشناختی برگزار شود.


 

صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb