جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای ممتاز

لیدا رفعتی، محمد حسن احرامپوش، زهره خرد پیشه، سید مجتبی ممتاز، ضیا الدین بنیادی، مهدی مختاری، سمانه صدیقی خویدک، فاطمه چاه متکی،
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( مهر و ابان ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: باکتریها گروهی از میکروارگانیسم­ها هستند که در مقایسه با تنوع بالای آنها در طبیعت، تنها تعداد بسیار اندکی از آنها در محیطهای آزمایشگاهی استاندارد، قابل رشد و جدا سازی می­باشند. متاژنومیکس به عنوان یک رشته جدید پژوهشی است، که در طول دهه گذشته به بررسی ژنومهای میکروبی غیر قابل کشت می­پردازد. محققان در مناطق مختلف جهان با مطالعه جدی این گروه از باکتریها، بدنبال یافتن ترکیباتی همچون آنتی­بیوتیک­های جدید، ترکیبات ضد سرطان، آنزیم­های جدید و مولکولهای زیستی هستند.

روش بررسی: این مقاله یک مطالعه مروری است که با بررسی متون و جستجوی اینترنتی و دستی کلید‌ واژه‌های متاژنومیکس،  بیوتکنولوژی، محیط زیست، میکرو ارگانیسم و   آنزیم از  منابع و            سایت­های معتبر علمی ازجمله Google scholar ، Pub med، Science direct، Sid و Scopus در بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۳جمع­آوری و مورد مطالعه قرار گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش شامل همه متون چاپ شده در زمینه متاژنومیکس است.

یافته‌ها: اگرچه متانوژنومیک امروزه برای غربالگری استفاده می­شود اما در حال حاضر به عنوان یک تکنیک کامل در کنار کاربرد محیط کشت و دیگر فنون سنتی موقعیت بهتری پیدا خواهد کرد. بیشترین میزان کاربرد متانوژنومیک در موارد بالینی در جایی است که با تکنیک­های متداول، نمی­توان دلایل میکروبی را کشف کرد بنابراین برای انجام آزمایشات و آنالیز اطلاعات به دانشمندان ماهر نیاز است.

نتیجه­گیری: این مقاله مروری بر برخی از جدیدترین دستاوردهای حاصل از متاژنومیکس تکیه دارد و کاربرد آن­را در مواد دارویی جدید، کشف آنزیم­ها، پتانسیل بیوتکنولوژی و محیط زیست بررسی می­کند.


نگین ممتاز، زهرا رجبی، محمد مهدی سلطان دلال،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: مسمومیت غذایی استافیلوکوکی یکی از شایع­ترین بیماری­های منتقله از غذا می­باشد. بروز مقاومت­های آنتی­بیوتیکی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با گستردگی وسیعی در سطح جهان گزارش شده است. امروزه سویه­های استافیلوکوکوس اورئوس در مواد غذایی به معضلی در عفونت­های بالینی تبدیل شده و یک خطر جدی برای بهداشت عمومی محسوب می­شود.این مطالعه با هدف بررسی شیوع استافیلوکوکوس اورئوس­های موجود در نمونه­های همبرگر شهر تهران و تعیین میزان حساسیت آنتی­بیوتیکی آنها انجام شده است.
روش بررسی: تعداد ۱۰۰ نمونه همبرگر شامل ۷۵ نمونه بسته­بندی و ۲۵ نمونه دست­ساز مورد ارزیابی آزمایشگاهی قرار گرفت. جداسازی و شناسایی استافیلوکوکوس اورئوس بااستفاده از روش غنی سازی با محیط جیولیتی براث و کشت بر روی محیط بردپارکر بر اساس استاندارد ملی ایران به شماره ۳-۶۸۰۶ انجام شد. تعیین میزان مقاومت آنتی­بیوتیکی به روش انتشار دیسک و تعیین حداقل غلظت بازدارندگی انجام گردید. در این مطالعه از آنتی­بیوتیک­های پنی­سیلین، سیپروفلوکساسین،ریترومایسین، کلیندامایسین، کلرامفنیکل، سفوکسی‌تین، تری متوپریم سولفامتوکسازول، تتراسایکلین، جنتامایسین و ونکومایسین استفاده شد.
یافته ها: از ۱۰۰ نمونه همبرگر مورد بررسی، ۳۹ نمونه آلوده به  استافیلوکوکوس اورئوس (۲۳ نمونه در همبرگر های بسته­بندی و ۱۶ نمونه در همبرگر­های دست­ساز) جداسازی شد. تمامی جدایه­های استافیلوکوکوس اورئوس (۱۰۰%) به آنتی­بیوتیک­های جنتامایسین و ونکومایسین حساسیت نشان دادند.
نتیجه­گیری: با توجه به مصرف روزافزون مواد غذایی در بیرون از خانه و در صد بالای آلودگی همبرگرهای مورد مطالعه توسط  استافیلوکوکوس اورئوس و نقش مهم این باکتری در مسمویت غذایی بواسطه تولید آنتروتوکسین مقاوم به حرارات، می­تواند نقش مهمی در به خطر انداختن سلامت مصرف کنندگان ایجاد نماید.
 


 
 

صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb