جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای مظلومی محمود اباد

سید سعید مظلومی محمود اباد، محمد اسدپور، محمود محبوبی، محمد مبینی لطف اباد،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: در سال های اخیر  افزایش قابل توجهی در متوسط وزن افراد در نتیجه مصرف فست فودها دیده شده است که باعث ابتلا آنها به دیابت و بیماریهای قلبی عروقی گردیده است. لذا این مطالعه با هدف پیش بینی کننده های مصرف فست فود  بر اساس مدل تصورات تمایلات در دانشجویان دانشکده بهداشت رفسنجان انجام شد.
روش بررسی: در این تحقیق مقطعی ۱۲۹ نفر از دانشجویان دانشکده بهداشت رفسنجان به روش سرشماری  مورد مطالعه قرار گرفتند داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته و بصورت خود گزارشی جمع آوری شد. داده ها با استفاده از نرم افزارspss  نسخه ۲۰ و آزمونهای آماری توصیفی و تحلیل شامل میانگین،  انحراف معیار، ضریب  همبستگی و رگرسیون خطی تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین و انحراف معیار سازه های های نگرش، تصورات مثبت، ،تمایلات به مصرف فست فود، قصد نسبت به عدم مصرف فست فود و هنجارهای ذهنی منفی نسبت به مصرف فست فود به ترتیب۶۱/۳±,۷۶/۱۳ ، ۳۵/۴ ±۱۷، ۵۸/۱± ۴/۷، ۱۹/۴ ± ۲۷/۶ و ۱۱/۳±,۷ بود. با توجه به نمره سازه های مدل تصورات - تمایلات، سازه نگرش با کسب ۸/۶۸ درصد از ماکزیمم نمره قابل کسب بیشترین امتیاز را به خود اختصاص داد. بر اساس نتایج آزمون همبستگی مشخص شد که سازه قصد نسبت به عدم مصرف فست فود با هنجارهای ذهنی منفی نسبت به مصرف فست فود همبستگی مثبت معنی دار و  با سازه های نگرش، تصورات مثبت، و تمایلات به مصرف فست فود همبستگی منفی معنی دار داشت. در خصوص پیش بینی قصد عدم مصرف فست فود نتایج رگرسیون خطی نشان داد که سازه های مدل توانستند۴۰/۰  درصد  از واربانس قصدعدم مصرف فست فود  را پیش بینی کنند که  هنجار ذهنی منفی نسبت به مصرف فست فود قویترین  سازه بود.
نتیجه گیری: هنجار ذهنی افراد باور شخص در مورد نظرات افراد مهم او در مورد انجام یک رفتار است بنابر این تغییر هنجارهای ذهنی افراد در جهت منفی نسبت به مصرف فست فود بر پایه مدل تصورات-تمایلات در کاهش مصرف فست فود موثر است.
 


سید سعید مظلومی محمود اباد، محمد رضا اعلایی، راضیه ذوالقدر، اقدس حاجی زاده، طیبه نیک، هادی اسلامی، فاطمه نیک،
دوره ۱۸، شماره ۵ - ( آذر و دی ۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: کیفیت زندگی یک مفهوم ذهنی و چند بعدی است که در سالهای اخیر با توجه به گسترش همه جانبه فناوری و فرایند صنعتی شدن مورد توجه محققان قرار گرفته است. کیفیت زندگی درک شخصی افراد از وضعیت خود در ابعاد فیزیکی، ذهنی و اجتماعی می باشد و به نوعی بیانگر وضعیت افراد ساکن در یک کشور یا منطقه می باشد. هدف از این مطالعه تعیین کیفیت زندگی کارمندان  مراکز بهداشت استان یزد در سال ۱۳۹۰ بوده است.
روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی بوده که در آن ۵۰۱ نفر از کارمندان شاغل در ۱۲ حوزه مرکزی مراکز بهداشت استان یزد به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه ۲۶ سوالی  استاندارد کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت (WHOQOL-BREF) بود. سپس بعد از جمع آوری اطلاعات، داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و با به کارگیری آزمون هایی آماری  t-test و ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج نشان داد که کارمندان مراکز بهداشت استان یزد، ۹/۶۷ درصد از نمره مربوط به کیفیت زندگی را کسب کرده اند. این در حالی است که به ترتیب در بعد سلامت جسمی، روانی، روابط اجتماعی و محیطی ۹/۷۲، ۵/۶۵، ۲/۷۰ و ۱۵/۶۳ درصد نمره حداکثر را کسب نموده اند. همچنین میانگین نمره کیفیت زندگی بر حسب سن، جنس، نوع استخدام، سابقه کار و شرایط اقلیمی از لحاظ آماری معنی دار بوده است(۰۵/۰ p).
نتیجه گیری: بنابراین جهت بهبود و ارتقاء کیفیت زندگی در کارمندان مراکز بهداشت پیشنهاد می شود مسئولین با برنامه ریزی های مناسب که شامل فراهم نمودن برنامه های آموزشی، فرهنگی، تفریحی، ورزشی و تغذیه ای سالم، ایجاد انگیزه درونی و تعهد و مسئولیت در آنها و پرداخت منصفانه حقوق و مزایا می باشد، گام موثری در بهبود هر چه بیشتر کیفیت زندگی کارمندان بردارد.
 

صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb