جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای قاضی

ندا قاضی نژاد، سید سعید مظلومی، عارفه دهقانی تفتی،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۶ )
چکیده


ممقدمه:دوره بعد از زایمان با تغییرات مهمی در کیفیت زندگی زنان همراه می باشد که  می تواند بر سلامت مادر و کودک موثر باشد. این مطالعه با هدف بررسی کیفیت زندگی زنان نخست زا  شهرستان نوشهر انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی- تحلیلی  روی ۱۲۰ نفر اززنان نخست زا مراجعه کننده به مراکز بهداشتی ودرمانگاههای شهرستان نوشهرکه به طور تصادفی انتخاب شده بودند انجام شدو از ابزار کیفیت زندگی              خلا صه شده سازمان بهداشت جهانی در حیطه های جسمانی، روانی، اجتماعی، محیطی و سلامت عمومی  و نرم افزارSPSS  و  آمار توصیفی و آزمون هایAnova ، t-testو Mann-whithnyبرای تجزیه و تحلیل  استفاده شد.
یافته ها:یافته ها  نشان داد  از   حیطه های  مورد بررسی حیطه  اجتماعی با میانگین۳۸/۱۳±۵۶/۷۲ بیشترین نمره و حیطه محیطی با میانگین ۲۹/۸±۰۳/۶۴ کمترین نمره را داشتند.مقایسه کیفیت زندگی بر اساس تحصیلات،نوع زایمان،جنسیت نوزاد،شغل  و سن انجام گرفت.از نظر تحصیلات اختلاف معنی داری در حیطه اجتماعی  وجود دارد (۰۵/۰P<  )ولی در سایر حیطه ها اختلاف معنی دار نبود.از نظر نوع زایمان اختلاف معنی داری در حیطه اجتماعی و محیطی مشاهده گردید (۰۵/۰P<)از نظر جنسیت نوزاد اختلاف معنی داری در حیطه اجتماعی وجود دارد(۰۵/۰P< )از نظر نوع شغل اختلاف معنی داری در حیطه اجتماعی مشاهده شد(۰۵/۰P<  )از نظر سن اختلاف معنی داری (۰۵/۰P<)در حیطه های اجتماعی و محیطی مشاهده شد.
نتیجه گیری:بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش ملاحظه می گردد که عوامل مختلفی از جمله تحصیلات،نوع زایمان،جنسیت نوزاد،نوع شغل و سن بر کیفیت زندگی زنان نخست زا پس از زایمان  تاثیر دارند و با دانستن این مطلب مراقبین بهداشتی و مسؤلین می توانند گامهای مثبتی در راستای بهبود کیفیت زندگی زنان نخست زا بردارند.
 


فاطمه تمدن، محمدرضا نوربالا، داوود عرب، سمیه قاضی،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: رشد تکنولوژی‌ با مخاطرات زیست‌ محیطی بوسیله حلال‌های آلی و کاتالیست‌های سنتی همراه شده و لذا این مواد باید جای خود را به آب و بیوکاتالیست‌های زیست سازگار بدهند. اورهآز، یک آنزیم هیدرولاز است که اوره را به آمونیاک تبدیل میکند، پس مخلوط اورهآز-اوره در آب یک جایگزین مناسب برای ماده سمی آمونیاک در سنتز نیفیدیپین است که در حضور کاتالیست‌ها و حلال‌های آلی زیادی سنتز شده است. هدف این تحقیق، جایگزینی اورهآز-اوره و آب به جای آمونیاک و مطالعه بازدارندگی مهار‌کننده‌های فلزات سنگین و حلال‌ها روی آنزیم اورهآز برای تولید آمونیاک در سنتز داروی ضدفشار خون نیفیدیپین است.
روش بررسی: در این روش کاملاً تجربی، با کنترل بازده جداسازی/زمان واکنش سنتز نیفیدیپین از تراکم چهار جزئی متیل‌استواستات، ۲-نیتروبنزالدهید و اوره‌آز-اوره در آب، شرایط بهینه مشخص و سپس با تغییر در فاکتورهای غلظت آنزیم، اوره، دما، pH و بازدارنده‌های فلزات سنگین/حلال‌های آلی، اثرات آنها روی سنتز نیفیدیپین کاتالیست شده با اوره‌آز بررسی ‌شد.
یافته‌ها: بر اساس بازده نیفیدیپین، فعالیت آنزیم اوره‌آز برای تولید آمونیاک به عواملی چون مقدار اوره-اوره‌آز، دما، pH، نوع و غلظت بازدارنده‌ بستگی دارد. اوره‌آز به‌طور ویژه سوبسترای اوره را با ماکزیمم فعالیت در شرایط mg/mL ۱۰ اوره‌آز، ۷=pH و دمای ۷۰ به آمونیاک تبدیلمی‌کند و یون‌های فلزات سنگین و حلالهای آلی با روند بازدارندگی Hg۲+>Ag+>Cu۲+>Pb۲+>Cd۲+ و استونیتریل>کلرو‌فرم>دی‌کلرو‌متان باعث کاهش فعالیت اوره‌آز و بازده نیفیدیپین میشوند.
نتیجه‌گیری: اگر چه اوره‌‌آز-اوره یک منبع زیستسازگار آمونیاک در سنتز داروی ضدفشار خون نیفیدیپین در آب است، عوامل بازدارنده آنزیم اوره‌آز مانند یون‌های فلزات سنگین به ویژه جیوه و حلال‌های آلی باعث توقف این واکنش می‌شوند. زیستسازگاری کامل روش و کاتالیست، استفاده از حلال آب، انتخاب‌گری و بازده بالا، از مزایای این روش در مقایسه با روش‌های قبلی ‌است.
 

صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb