جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای فاخری

سولماز زکیان، ابوالفضل برخورداری، امیر هوشنگ مهرپرور، حمیده میهن پور، مجید فاخری، محسن عسکری شاهی،
دوره ۱۶، شماره ۵ - ( آذر و دی ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: اختلالات اسکلتی- عضلانی یکی از عوامل شایع آسیب‌های شغلی و نا‌توانی در کشور‌های صنعتی و در حال توسعه می‌باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی و ارزیابی وضعیت بدنی(پوسچر) کارگران خط تولید کارخانه الکترود است.
روش بررسی:  این مطالعه توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی و به روش سرشماری بر روی ۵۹ نفر از کارگران خط تولید کارخانه الکترود یزد در سال ۹۳ انجام شده است. میزان شیوع علائم اختلالات اسکلتی- عضلانی با استفاده از پرسشنامه نوردیک(NMQ: Nordic Musculuskeletal  Questionnaire) و ارزیابی وضعیت بدنی کارگران با استفاده از روش )QEC Quick Exposurce Check )انجام شد. و جهت آنالیز داده‌ها از نرم افزارSpss۲۲ و آزمون های مرکزی آزمون T مستقل و کای دو استفاده گردید.
یافته ها: براساس نتایج حاصل از پرسشنامه نوردیک ۴/۸۶ درصد از افراد حداقل در یکی از نواحی ۹ گانه بدن در طی ۱۲ ماه گذشته، دچار اختلالات اسکلتی- عضلانی بوده اند. شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی به ترتیب در نواحی کمر(۶/۷۴ درصد)، گردن (۲/۷۱ درصد) و شانه (۳/۵۹ درصد) بالاترین میزان را دارد. نتایج ارزیابی وضعیت بدنی به روش QEC نیز نشان داد که در ۳/۵۹ درصد از موارد، سطح ریسک ابتلا به اختلالات بسیار بالا است.
نتیجه گیری:. مطالعه نشان داد که شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی در بین کارگران مورد مطالعه بالااست. براساس نتایج به دست آمده، عمده ترین مشکل ارگونومیک در واحد‌های مورد مطالعه، پوسچر نامناسب، بلند کردن و حمل دستی بار، خمش و پیچش کمر است. علاوه بر این، نتایج مطالعه نشان داد که روش QEC می‌تواند برای تعیین ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی- عضلانی نتایج قابل اعتمادی را ارائه دهد.



صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb