جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای علیزاده سیوکی

هادی علیزاده سیوکی، ایرج ضاربان، فاطمه رخشانی، مهناز شهرکی پور، نازنین شماعیان رضوی،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۲ )
چکیده

  مقدمه: با توجه به اهمیت جوانان در گسترش و خطر ابتلا به ایدز و ا ز آنجا که تنها ابزار کنترل بیماری، آموزش می باشد، این مطالعه به منظور ارزیابی تأثیر آموزش بر آگاهی،نگرش و عملکرد دانش آموزان پسر پایه دوم دبیرستانهای شهر زاهدان در ارتباط با ایدز طراحی واجرا گردید.

  روش بررسی: این مطالعه تجربی از نوع قبل و بعد، با روش نمونه گیری چند مرحله ای تصادفی بر روی ۲۸۰ دانش آموز پسر پایه دوم دبیرستانهای شهر زاهدان انجام شد. اطلاعات با یک پرسشنامه چهار قسمتی در دو مرحله قبل و یک ماه بعد از مداخله تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS در سطح معنی داری۰۵/۰= α آنالیز شدند.

  یافته ها: میانگین نمره آگاهی بعد از آموزش از۰۸/۳±۸۰/۱۱ به۹۷/۱±۳۲/۱۶(۰۷/۰ P= )، نمره نگرش از۰۲/۳ ± ۱۷/۲۲ به ۲۳/۳±۵۷/۲۷ (۰۲/۰ P= ) ونمره عملکرداز۱۴/۱ ± ۴به۳۳/۱ ± ۶۳/۵ افزایش یافت(۰۶/۰ P= ). آگاهی۲۷% دانش آموزان قبل از مداخله ضعیف، ۴۰%متوسط و۳۳%خوب بودکه بعد از مداخله به ۴/۵% ضعیف،۶/۲۰%متوسط و ۷۴% خوب افزایش یافت.نگرش ۲/۲۰% دانش آموزان قبل از مداخله ضعیف، ۸/۵۱%متوسط و ۲۸%خوب بود که بعد از مداخله به ۷/. % ضعیف ۹/۷%متوسط و ۴/۹۱% خوب تغییر یافت. همچنین عملکرد دانش آموزان قبل از مداخله ۱/۳۸%ضعیف، ۸/۵۱%متوسط و۱/۱۰%خوب بود که بعد ازمداخله به ۷/.% ضعیف، ۷/۱۵% متوسط و ۶/۸۳% به خوب تغییر یافت.

  نتیجه گیری: از آنجا که تأثیر آموزش بر ارتقاء سطح آگاهی ، نگرش و عملکرد دانش آموزان تایید گردید، اجرای برنامه های آموزش بهداشت به عنوان یک اولویت آموزشی در مدارس می بایست مورد توجه مسئولین و مدیران بهداشتی و آموزشی کشور قرار گیرد.

  


هادی علیزاده سیوکی، محمد سعید جدگال،
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: یکی از سرطان‌هایی که سلامت زنان را به خطر می‌اندازد، سرطان دهانه رحم است و به دلیل نداشتن علائم قابل توجه می تواند کشنده باشد.این مطالعه با هدف تعیین اثربخشی کاربردیکه برنامه آموزشی مبتنی بر نظریه انگیزشمحافظت (Protection Motivation Theory) در اتخاذ رفتارهای پیشگیرانه از سرطان دهانه رحم در زنان مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت تربت حیدریه انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه از نوع نیمه تجربی است که بر روی ۲۰۰ نفر(۱۰۰ نفر گروه آزمون و ۱۰۰ نفر گروه کنترل) از زنان تحت پوشش مراکز خدمات جامع سلامت با میانگین سنی۶۲/۳۰ سال از آبان ماه۱۳۹۸ لغایت خرداد ماه۱۳۹۹درشهر تربت حیدریه به روش نمونه گیری چند مرحله ای انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته براساس  سازه های نظریه انگیزش محافظت بود که روایی و پایایی آن بررسی و مورد تایید قرار گرفت. پیش آزمون برای هر دو گروه انجام شد. بر اساس نتایج حاصل از پیش آزمون نیازهای آموزشی ارزیابی گردید. مداخله آموزشی برای گروه آزمون در ۳ جلسه ۹۰ دقیقه ای  با استفاده از سخنرانی، پاورپونت، پرسش و پاسخ انجام شد. سه ماه پس از مداخله مجدداً پرسشنامه اولیه برای گروه آزمون و کنترل تکمیل شد. داده ها در نرم افزار SPSS ورژن ۲۲ با استفاده از آزمون های   کای دو، تی زوجی و تی مستقل  در سطح معنی داری ۰۵/۰ >p  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
 یافته ها: قبل از مداخله اختلاف معنی داری در گروه های آزمون و کنترل از نظر میانگین نمرات سازه های مدل وجود نداشت) ۰۵/۰ (p> در حالیکه بعد از مداخله آموزشی نمراتتمامی سازه ‌های مدل در گروه آزمون از نظر آماری معنی ‌دار بود. (خودکارآمدی ۰۰۱/۰p=،  هزینه پاسخ۰۰۱/۰p=، کارایی پاسخ۰۰۱/۰p= ، آسیب پذیری درک شده۰۰۷/۰p= ، ترس۰۰۱/۰p=، شدت درک شده۰۱/۰p=، انگیزش۰۰۲/۰p= و رفتار۰۰۱/۰p=).
نتیجه گیری: نتایج  به دست آمده از مطالعه حاضر، اثربخشی مداخله آموزشی براساس تئوری انگیزش محافظت در جهت ارتقاء رفتار پاپ اسمیر را نشان می دهد؛  به طوری که پس از مداخله آموزشی و پس از پایان سه ماه ، ۵۶ درصد از زنان گروه آزمون، پاپ اسمیر را انجام می دادند. بنابراین طراحی مداخلات آموزشی براساس این تئوری در جهت آموزش و ارتقای سلامت جامعه و به ویژه زنان پیشنهاد می گردد.


 

صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb