جستجو در مقالات منتشر شده


۷ نتیجه برای عابدینی

سید سعید مظلومی محمودآباد، معصومه زین العابدینی، محمدتقی نور بالا، حسین فلاح زاده،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( بهمن ۱۳۹۱ )
چکیده

  سابقه و هدف: سرطان پوست، شامل سرطان پوست غیر ملانوم ( NMSC ) و ملانوم، فراوانترین سرطان در بین سرطانها می باشد. در ایران نیز شایعترین سرطان، سرطان پوست است. هدف این مطالعه بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد مردم شهر یزد درباره سرطان پوست و محافظت در برابر آفتاب بود.

  روش بررسی: پژوهش حاضر مطالعه ای توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی می باشد. شرکت کنندگان ۳۶۰ زن و مرد در فاصله سنی ۵۵-۱۸ سال، در شهر یزد بودند. داده ها به کمک یک پرسشنامه خود گزارشی جمع آوری شد. سپس داده ها از طریق نرم افزار آماری SPSS با استفاده از آزمون های آماری، T- test ، ANOVA ، Kruskal-Wallis ، Chi-Square ، Pearson Correlation ، Spearman Correlation مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

  یافته ها: از ۳۵۸ شرکت کننده که پرسشنامه ها را تکمیل کردند، ۴۴ ٪ مرد و ۵۶ ٪ زن بودند. میانگین نمرات آگاهی ۰۴/۵ ± ۷۲/۱۲ ، نگرش ۹۵/۲ ± ۹۴/۲۸ و عملکرد ۷۵/۱ ± ۳۷/۸ بود. این مطالعه نشان داد آگاهی ارتباط معنی داری با سن، جنس، تحصیلام و شغل(۰۵/۰ P < ). نگرش نسبت به سرطان پوست ارتباط معنی داری با تحصیلات و شغل داشت(۰۵/۰ P < ). رفتار ارتباط معنی داری با تحصیلات داشت(۰۵/۰ P < ). همچنین ارتباط معنی داری بین آگاهی درباره سرطان پوست با نگرش و عملکرد و بین نگرش با عملکرد وجود داشت.

  نتیجه گیری: این مطالعه تاکید دارد بر اهمیت نقش آگاهی در نگرش و رفتار و نقش نگرش در رفتار. همچنین سطح آگاهی، نگرش و عملکرد مردم تحت تاثیر چندین فاکتور شامل جنس، سن، تحصیلات و شغل است. این فاکتورها باید به هنگام طراحی برنامه های مداخله ای درباره سرطان پوست و محافظت در برابر آن در نظر گرفته شود.

  


محمد افخمی عقدا ، مریم عابدینی، فرخ لقا ثروت، علی فیروزی اردکان، جلال نیکو کاران،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه:امروزه هوش هیجانی در ابعاد زندگی افراد ،اهمیت بالایی داشته و مشخص شده ۸۰ در صد موفقیت افراد در مراحل زندگی مربوط به هوش هیجانی و تنها ۲۰ درصد مربوط به ضریب هوش آنها می باشد که در این بین یکی از مولفه های بسیار مهم رضایت زناشویی است که هوش هیجانی می تواند آنرا دستخوش تغییراتی نماید لذا تحقیق حاضر با هدف بررسی رابطه بین هوش هیجانی و رضایت زناشویی انجام گرفت روش بررسی: روش این پژوهش توصیفی تحلیلی (پیمایشی)می باشد.جامعه آماری شامل کلیه متأهلین شهر یزد به تعداد ۱۰۱۸۲۸ نفرمی باشند که براساس جدول مورگان وگریجسی۳۸۸ نفر از طریق روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی انتخاب گردیدند.جهت جمع آوری اطلاعات از دو نوع پرسشنامه هوش هیجانی شرینگ وپرسشنامه رضایت زناشویی اینریچ استفاده شد و تجزیه و تحلیل داده ها از طریق آمارهای توصیفی و استنباطی چون ضریب همبستگی پیرسون انجام گردید. یافته ها:در این بررسی از ۳۸۸ نفر آزمودنی ۵/۶۳ در صدافراد زن و۵/۳۶ در صدمرد بودند.میزان تحصیلات اززیر دیپلم تا فوق لیسانس و بالاتر بودکه۵/۵۰ در صدافراد مدرک دیپلم وکمتر را داشتند. ۵/۴۹ در صدشغل آنهاآزاد و بیشترین گروه سنی( ۶/۴۳ در صد) بین سنین ۳۵-۲۵سال بودند,۶/۶۱ درصد آنهامدت ازدواجشان کمتر از ۱۰ سال بود.براساس نتایج این پژوهش بین هوش هیجانی ورضایت زناشویی رابطه معنی داری وجود داردوبین مولفه های هوش هیجانی(همدلی،شناخت عواطف،خود کنترلی ومهارت اجتماعی)به تفکیک بارضایت زناشویی نیز رابطه معنادار وجود داشت(۰۱/۰=p) وبین متغیرهای دموگرافیک با هوش هیجانی و رضایت زناشویی در بعضی موارد رابطه معنی دار ی دیده شد. نتیجه گیری: با توجه به اینکه بین هوش هیجانی و رضایت زناشویی و بعضی از متغیرهای دیگر رابطه معنی داری وجود دارد بنابراین دارا بودن هوش هیجانی بر روند بهبود و تقویت کانون خانواده موثر بوده و به عنوان مولفه های مهم به حساب می آید. لذا باانجام آموزش و ارتقاء سطح هوش هیجانی در جوانان موجب بهسازی روابط بین فردی و در آینده رضایت زناشویی آنها خواهد گردید.
سید سعید مظلومی محمود آباد، محمد تقی نور بالا، منصور ارجمندی، مهدی میرزایی علویجه، شکوه فاضل پور، طاهره سلطانی، زهره رهایی، مریم محمدی، معصومه زین العابدینی،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( مرداد و شهریور ۱۳۹۴ )
چکیده

چکیده مقدمه: سرطان‌ها سومین عامل مرگ و میر در ایران محسوب می‌شوند و شایع‌ترین آن‌ها سرطان پوست است که در استان یزد از شیوع بالاتری نسبت به کشور برخوردار است. با توجه به نقش مهم معلمین و مدارس به عنوان جایگاه مناسب برای آموزش به دانش آموزان و خانواده آن‌ها این مطالعه با هدف تعیین میزان تاثیر آموزش پیشگیری از سرطان پوست در معلمان شهر یزد در سال ۱۳۹۱ صورت گرفت. روش بررسی: این مطالعه نیمه تجربی به صورت قبل و بعد به روش نمونه گیری تصادفی در میان ۸۰ نفر از معلمان شهر یزد انجام گرفت. ابزار مورد استفاده پرسشنامه‌ای دارای روایی و پایای معتبر در چهار بخش اطلاعات جمعیت شناختی، آگاهی، نگرش و عملکرد بود که در دو مرحله در قبل و بعد از آموزش به صورت خود گزارش دهی تکمیل گردید. یافته‌ها: محدوده سن شرکت کنندگان ۲۳ الی ۵۱ سال با میانگین ۲۲/۶±۸۷/۳۶ بود. ۳/۷۷ درصد زن، ۷/۲۲ مرد بودند. میانگین نمره آگاهی، نگرش و عملکرد در بعد از مداخله آموزشی افزایش یافت (۰۰۱/۰>P). بعد از مداخله آموزشی با افزایش میزان نگرش شرکت کنندگان میزان عملکرد نیز افزایش پیدا کرد (۰۰۱/۰p=، **۴۰۷/۰r=) و مردها نیز نگرش بالاتری نسبت به زنان پیدا نمودند (۰۴/۰p=). نتیجه گیری: مداخله آموزشی انجام شده در آگاهی، نگرش و عملکرد بهداشتی معلمان شهر یزد در خصوص سرطان پوست به شکل معناداری موثر بود.


سید محمد باقر کمال الدینی، طاهره رحیمی، محمد عابدینی اردکانی، مهدیه حسن رضایی، سید سعید مظلومی محمود آباد،
دوره ۱۴، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: حوادث راهنمایی و رانندگی از علل عمده مرگ و میر و جراحات و نیز به عنوان یک مشکل بهداشت عمومی در سطح جهانی شناخته می شوند. از میان عوامل متعددی که در بروز حوادث نقش دارند، رفتار مخاطره آمیز راننده به عنوان شایع ترین عامل ایجاد تصادفات می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل مرتبط با ضعف انضباط در رانندگی رانندگان شهر یزد در سال ۱۳۹۳ صورت پذیرفته است.

روش بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی است که بر روی ۳۷۳ راننده شهر یزد در سال ۱۳۹۳ صورت پذیرفته است. نمونه گیری با استفاده از روش در دسترس بود. داده ها توسط پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری شده و به وسیله نرم افزار آماری ۱۶ SPSS  با استفاده از آزمون های آماری همبستگی پیرسون، آنالیز واریانس یکطرفه، تی مستقل و رگرسیون خطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته ها: یافته های مطالعه نشان داد میانگین نمره رفتار پرخطر در بین رانندگان از حداکثر ۱۰۰ نمره،  ۴۱/۸۱ بود و نگرش ریسک پذیری و خطر درک شده با رفتار پرخطر رانندگی همبستگی معنی داری داشتند (۰۰۱/۰> p). از بین متغیرهای وارد شده به مدل رگرسیونی نگرش ریسک پذیری و خطر درک شده توانستند ۳۵ درصد تغییرات رفتار پرخطر رانندگان را پیش بینی کنند. (۳۵/۰, R۲=۵۹ /۰, R=۲/۲۷F= ).

نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد رفتارهای پرخطر رانندگی تحت تأثیر عواملی چون نگرش ریسک پذیری و خطر درک شده راننده قرار دارد. بنابراین در نظر گرفتن این عوامل در مداخلات آموزشی ضروری می نماید.


محدثه عرب بنادکی، سمیه عابدینی، محمد رنجبر،
دوره ۱۴، شماره ۶ - ( ویژه نامه بهمن و اسفند ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: در مدیریت کیفیت فراگیر، کیفیت تنها یک پدیده تحسین برانگیز نیست بلکه حق مسلم مشتری است و از طریق درگیری و مشارکت کلیه کارکنان، مدیران و مشتریان یک سازمان ایجاد خواهد شد. این مطالعه به منظور بررسی نگرش کارکنان بیمارستان­های آموزشی شهر یزد در زمینه مدیریت کیفیت فراگیر با استفاده از منطق فازی، طراحی شده است.

روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع توصیفی تحلیلی می­باشد که به صورت مقطعی انجام گرفته است.جامعه مورد مطالعه شامل کلیه کارکنان بیمارستان­های آموزشی شهر یزد بود که از بین آن­ها تعداد ۲۳۵ نفر به صورت تصادفی طبقه­ای انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه  جمع­آوری شد. از آنجا که تئوری فازی، در مقابل تئوری منطقی، رویکردی مناسب‌تری برای سنجش متغیرهای کلامی است، بنابراین این مقاله با بکارگیری منطق فازی ، نگرش کارکنان را در زمینه مدیریت کیفیت فراگیر تعیین می­کند.

یافته­ها: یافته­ها حاکی از آن بود که ابعاد "شناسایی و آموزش کارکنان"، "توانمند­سازی و کار تیمی کارکنان" و "حمایت و رهبری مدیریت عالی سازمان" به ترتیب در رتبه­های اول، دوم و سوم اهمیت از نظر کارکنان برخوردار هستند.

نتیجه­گیری: معیارهای شناسایی و آموزش کارکنان و کارتیمی و حمایت و رهبری مدیریت عالی سازمان برانگیزند­ه­های مهم مدیریت کیفیت فراگیر محسوب می­شود. بنابراین در برنامه­های ارتقای مدیریت کیفیت جامع، این ابعاد را با توجه به درجه اهمیت باید در اولویت قرار داد و در جهت فراتر رفتن کیفیت خدمات تلاش نمود.


سید سعید مظلومی، ربابه عابدینی، سیده مهدیه نماینده، مریم نسیمی، مهسا خدایاریان، زهرا نظری،
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( مرداد و شهریور ۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: با توجه به آمار بالای جهانی بروز سرطان پوست، اثر نامطلوب بر سلامتی و تحمیل هزینه­های گزاف درمان بر مردم، در مطالعه حاضر به بررسی عوامل اکولوژیک مرتبط با سرطان های پوستی غیر ملانومی( NMSC) در بیماران مراجعه کننده به درمانگاه تومور بیمارستان پوست رازی تهران در سال ۱۳۹۶ پرداخته شده است.
روش بررسی: این مطالعه موردی ­-شاهدی به روش جمع آوری داده­ها از طریق پرسشنامه محقق ساخته، از ۳۰۰ نمونه مورد و ۳۰۰ نمونه کنترل به روش نمونه­گیری آسان، انجام گرفت. معیارهای ورود بیماران شامل ابتلا به NMSC که از طریق بیوپسی و آزمایش پاتولوژی با تایید پزشک می باشد، و داده­ها با استفاده از آزمون­های آماری توصیفی و استنباطی نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته­ها:  بین NMSC و نوع شغل، وضعیت اقتصادی-اجتماعی، مصرف الکل و دخانیات، عادات رفتاری پیشگیرانه، مصرف آب چاه، استفاده از شبکه­های مجازی، سوختگی، سابقه خانوادگی، مصرف غذاهای چرب، متغیرهای سنی/جنسی و وزنی به لحاظ آماری ارتباط معنادار و با متغیرهای قد، نمایه توده بدنی و شهری یا روستایی بودن بیمار ارتباط معنادار وجود نداشت. 
نتیجه­گیری: باید برنامه‌های غربالگری جهت تشخیص زودرس این بیماری در مراحل اولیه آن، در مردان مسن، به‌ویژه آنان که به‌واسطه‌ی شغلشان در مواجهه زیاد با نور آفتاب قرار داشته‌اند، صورت گیرد .
                                                                                                                                                                                  
 
سید محمد ابریشم، محمد شفیعی، محسن عابدینی سانیچی،
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( مرداد و شهریور ۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: افت شنوایی ناشی از صدا(NIHL) نخستین علت افت شنوایی اکتسابی است. دنداپزشکان و تکنسین های پروتز های دندانی در معرض صداهای مختلف تولیدشده توسط انواع وسایل هستند.در این مطالعه ما بر آن شدیم تا تاثیر سروصداهای لابراتوارهای پروتز دندانی بر قدرت شنوایی کارکنان مربوطه را بررسی کنیم.
روش بررسی: این مطالعه از نوع مورد-شاهدی بود. جامعه آماری مطالعه ما، کلیه ی تکنسین لابراتوارهای پروتزهای دندانی شهر یزد  بود که به صورت سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. تعداد ۲۳ تکنسین که حاضر به همکاری بوده و معیارهای ورود را داشتند، در قالب گروه مورد وارد مطالعه شده و تعداد ۲۳ نفر از افراد مراجعه کننده به کلینیک ادیولوژی بود که از نظر سن و جنس با گروه مورد آزمایش مطابق داشته و سابقه کار در محیط پر سروصدا و کری های مادرزادی یا اکتسابی نداشتند، نیز به عنوان گروه کنترل وارد مطالعه شدند. در نهایت داده های جمع آوری شده،وارد نرم افزار SPSS نسخه ۱۹ شده و با استفاده از آزمون های آماری مورد آنالیز آماری قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که میانگین آستانه شنوایی گوش راست در فرکانس های ۳۰۰۰ و ۴۰۰۰ هرتز و میانگین آستانه شنوایی گوش چپ در فرکانس های ۳۰۰۰، ۴۰۰۰، ۶۰۰۰ و ۸۰۰۰ هرتز در گروه مورد به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل بود. میانگین آستانه شنوایی گوش راست در فرکانس ۴۰۰۰ هرتز و آستانه شنوایی گوش چپ در فرکانس های ۳۰۰۰، ۴۰۰۰ و ۶۰۰۰ هرتز در افراد با سابقه کاری >۴ سال به طور معناداری بیشتر بود.همچنین میانگین آستانه شنوایی گوش راست در فرکانس ۳۰۰۰ هرتز و آستانه شنوایی گوش چپ در فرکانس های ۳۰۰۰، ۴۰۰۰ و ۸۰۰۰ هرتز در افراد >۳۰ سال به طور معناداری بیشتر بود.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه می توان نتیجه گیری کرد که کارکنان شاغل در لابراتورهای پروتز دندانی،دچار افت شنوایی ناشی از صدا(NIHL) در فرکانس های ۳۰۰۰ تا ۸۰۰۰ هرتز می شوند؛که این افت شنوایی در گوش چپ، در افراد>۳۰سال و با سابقه کاری >۴ سال بیشتر است.لذا استفاده از وسایل کم صداتر و حفاظ های شنوایی در این افراد توصیه می شود.
 

صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb