جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای صفاری

فرهاد شقاقی، برزو امیر پور، مجید صفاری نیا،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: شواهد جدید حاکی ازآن است که زنان پیشرفت درمحیط های کار و پست های رهبری و مدیریت را درپیش گرفته اند بنابراین برای زنانی که تمایل به شرکت درچنین نقش هایی دارند، امیدواری هایی تازه را به ارمغان آورده است. .باوجوداین، درکشور ماابزار خودگزارشی مناسبی که بتوانداینگونه زنان را(زنان آلفا )موردسنجش قراردهدوجودندارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی کفایت شاخص های روانسنجی پرسشنامه زنان آلفادردانشجویان بود.

روش بررسی: این بررسی مقطعی برروی ۸۸۹ دانشجوی دختردانشگاه های پیام نورکنگاور و اسدآباد اجرا شد شرکت کنندگان با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی نسبتی طبقه ای انتخاب و از طریق اجرای پرسشنامه زنان آلفا و خودکارآمدی برای دستیابی به ویژگی های روانسنجی پرسشنامه زنان آلفا مورد سنجش قرارگرفتند.

یافته ها: با استفاده از روش تحلیل عاملی تأییدی (CFA) ساختار سه عاملی پرسشنامه زنان آلفا(رهبری، قدرت و درونگری پایین) تأیید شد و روایی همزمان بین پرسشنامه زنان آلفا با خودکارآمدی  مثبت و معنادار بود (۰۰۱/۰> P). علاوه بر این، نتایج پایایی و همسانی درونی  پرسشنامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ ۷۲/۰ بود و در نهایت مولفه های به دست آمده ۵۵/۵۹ درصد از پراکندگی کل داده ها راتبیین می کرد.

نتیجه گیری: تعداد عوامل مستخرج شده نهایی، عوامل اصلی مورد توافق  وارد،پابسن و دی پائولو را ارائه   می دهد براساس یافته های پژوهش حاضر، این پرسشنامه می تواند بعنوان ابزاری با روایی و پایایی قابل قبول جهت شناسایی زنان آلفادرداخل به کارگرفته شود.


محسن صفاری، هرمز سنایی نسب، حجت رشیدی جهان،
دوره ۱۳، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: بهداشت فردی یکی از مهمترین ابزارهای پیشگیری در حوزه سلامت همگانی است و نیروهای نظامی ممکن است در معرض تهدیدهای ناشی از عدم رعایت اصول بهداشت فردی باشند. هدف از این مطالعه ارزیابی وضعیت بهداشت فردی در میان نیروهای نظامی و شناخت عوامل تعیین کننده آن و موانع احتمالی مربوطه می باشد. روش بررسی: این یک مطالعه توصیفی مقطعی است که در بین ۵۰۲ نفر از نیروهای نظامی از ۱۰ مرکز نظامی واقع در سراسر ایران صورت گرفته است. این مراکز بصورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه خودگزارشی می باشد که از ۵ قسمت شامل اطلاعات دموگرافیک، آگاهی ، نگرش و عملکرد در زمینه بهداشت فردی و یک بخش در مورد موانع احتمالی تشکیل شده است. روابط بین متغیرهای دموگرافیک، آگاهی و نگرش به عنوان متغیرهای مستقل با رفتار بهداشت فردی به عنوان متغیر وابسته مورد بررسی قرار گرفتند و موانع و مشکلات مطرح شده رتبه بندی شدند. داده ها با استفاده از آزمونهای تی مستقل و همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی مورد ارزیابی قرار گرفتند. از نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید. یافته ها: میانگین سنی شرکت کنندگان ۸۳/۶± ۰۴/۳۳ سال و بیش از ۸۴ درصد متاهل بودند. مهم ترین منبع کسب اطلاعات در میان شرکت کنندگان، رادیو و تلویزیون گزارش گردید (۳/۷۲). سطح آگاهی (۵/۷۱%)، نگرش (۷/۶۳%) و عملکرد (۸/۶۱%) اکثر شرکت کنندگان در سطح مطلوب برآورد گردید. متغیرهای شغل، آگاهی و نگرش دارای رابطه معنی دار یا متغیر رفتار بهداشت فردی شناخته شدند (۰۵/۰ p<). عوامل تعیین کننده بهداشت فردی عبارت بودند از : درجه مصوب، مدت خدمت، شغل، آگاهی و نگرش. نتیجه گیری: با توجه به سطح آگاهی ، نگرش و عملکرد افراد در حوزه بهداشت فردی ، توصیه می شود برنامه ریزی و مداخلات آموزش مناسب در راستای بهبود این متغیرها در میان نیروهای نظامی صورت گیرد. انجام مطالعات بیشتر در بین نیروهای مختلف نظامی و دیگر اقشار جامعه به منظور شناخت هرچه بیشتر عوامل موثر در تعیین رفتار بهداشت فردی پیشنهاد می گردد.
احمدرضا متالهی، محمدرضا وفائی نسب، حسن جعفری، مسعود صفاری، اصغر زارع، الهام روشنیان،
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: تولید اطلاعات و دانش جدید حاصل تلاش های پژوهشی است که مورد نیاز سازمان ها می باشد. با اینحال موانع زیادی برسر راه تحقیق و تولید آن به محصول وجود دارد. از این رو مطالعه حاضر به بررسی موانع پژوهش از دیدگاه کارکنان حوزه معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال ۱۳۹۶ پرداخته است.
روش بررسی: مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی و مقطعی بود و به روش سرشماری بر روی کارکنان معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد انجام گرفت(۸۶=n). ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای مشتمل بر دو بخش مشخصات دموگرافیکی و ۴۰ سوال در حیطه های موانع فردی، سازمانی، فرهنگی‌اجتماعی و اقتصادی بود. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه با نظر متخصصان و پایایی آن با روش  آلفای کرونباخ تایید گردید(۸/۰ ). داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS  و آزمون های، T Test  ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 
یافته ها: نتایج به دست آمده نشان داد که در کل رضایت از عوامل اقتصادی کمتر از حد متوسط (۸/۱۲ درصد) و رضایت از عوامل فرهنگی اجتماعی (۵۷ درصد) بیشتر از حد متوسط و رضایت از عوامل سازمانی (۹/۲۱ درصد) و فردی (۷/۴۰ درصد) در حد متوسط بود. ارتباط معنی داری بین سابقه فعالیت پژوهشی با عوامل اقتصادی و جایگاه سازمانی با عوامل سازمانی و فردی وجود داشت(۰۵/۰=P).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج دانشگاه باید برای ایجاد دلگرمی محققین از آنان قدردانی و تقدیر معنوی نماید و درصدد رفع موانع اقتصادی وتخصیص بیشتر منابع مالی برای تحقیق در حوزه های ستادی باشد و هم چنین فرصت دسترسی آسان به امکانات لازم برای انجام طرح‌تحقیقاتی، برگزاری دوره‌های آموزشی روش‌ تحقیق در داخل سازمان متناسب با تخصص‌های موجود اداری را برای کارکنان فراهم نماید و فرآیندهای ارائه طرح ها و پرداخت را مورد بازبینی قرار دهد.
 
احمد رضا متالهی، محمدرضا وفایی نسب، سجاد بهاری نیا، مهدی رعد آبادی، مسعود صفاری،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: رضایتمندی بیمار از مراقبت های بهداشتی درمانی، نشان دهنده عملکرد سازمانی یک بیمارستان است. میزان رضایتمندی بیماران منعکس کننده قابلیت و توانایی کادر درمان، میزان رعایت حقوق بیمار و نیز کیفیت درمان است. هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان رضایتمندی بیماران از ارائه خدمات بستری در بیمارستان ها و بخش های منتخب تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال ۹۶ بود.
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع توصیفی، مقطعی بود. بیمارستان های شهید صدوقی، شهید رهنمون، افشار، ضیائی اردکان و فاطمه الزهرا مهریز به عنوان بیمارستان های منتخب انتخاب شدند. بیماران بستری به‌ عنوان جامعه آماری لحاظ شدند. حجم نمونه کلی با خطای ۵ درصد، ۱۰۵۶ نفر برآورد شد. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. این پرسشنامه دارای ۴۷ سؤال، ۵ گویه و ۳ سؤال مرتبط با رضایت کلی بیماران بود. امتیازدهی سؤالات بین ۱ تا ۵ بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS  نسخه ۲۱ نجام شد و جهت توصیف داده ها از جداول توزیع فراوانی، میانگین، میانه و نما استفاده گردید.
یافته ها: تعداد جامعه اولیه ۸۳۵۳۱ نفر برآورد شد. به منظور پایین آوردن خطا حجم نمونه بالاتری (۱۵۲۷ نفر ) در نظر گرفته شد. بالاترین تعداد بیماران شرکت کننده از بیمارستان افشار (۶/۲۴ درصد) بودند. میانگین رضایت بیماران از خدمات پزشک معالج ۳۰/۴، از خدمات پرستاری ۲۳/۴، از خدمات کمک پرستاری ۲۵/۴، از کارکنان خدمات ۴۵/۴ و از امکانات رفاهی ۳۳/۴ بود. میزان رضایتمندی بیماران از کادر خدماتی بیشتر از سایر ابعاد بود. در کل ۲/۹۵ درصد بیماران از خدمات ارائه شده رضایت داشتند.
نتیجه گیری: پیشنهاد می شود با برنامه ریزی و عملکرد صحیح، مداخلات لازم برای ارتقای کیفیت مراقبت توسط پرسنل ارائه دهنده خدمات درمانی  و رفع عوامل نارضایتی با کمک مسئولین بیمارستان ها صورت پذیرد و منشور حقوق بیمار سرلوحه ارائه خدمات قرار گیرد.
علی صفاری دربرزی، هادی محمدی، پوریا مالکی نژاد، علی اژدری،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: در حال حاضر در عصر دانایی و دانشمحوری، مدیریت دانش از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده است. پژوهش‌ها حاکی از تأثیر مدیریت دانش در به دست‌آوردن استراتژی پایدار و مزایای رقابتی است. هدف از پژوهش حاضر شناسایی و اولویت‌بندی عوامل موثر بر پیاده‌سازی نظام مدیریت دانش بیمارستان‌های آموزشی شهر یزد است. 
روش بررسی: به منظور انجام این پژوهش در ابتدا با استفاده از مطالعه پیشینه پژوهش اقدام به شناسایی عوامل مؤثر گردید. به منظور بررسی و مقایسه ابعاد نسبت به یکدیگر پرسشنامه­ای به صورت مقایسه زوجی طراحی و  بین خبرگان و کارشناسان توزیع شد. به منظور بررسی ارتباط میان ابعاد از نظرات ۲۰ نفر از خبرگان استفاده گردید. تمامی این افراد دارای سابقه کاری بالای ۱۰ سال در این حوزه بوده­اند. در ادامه به منظور بررسی و شناسایی شاخص‌ها به برای رتبه‌بندی عوامل از دو تکنیک AHP و دیماتل فازی استفاده شد.
یافته‌ها: بر اساس یافته­های پژوهش بیشترین وزن، مربوط به عامل ساختار سازمانی و کمترین وزن مربوط به عامل فناوری اطلاعات می­باشد. شناسایی عامل ساختار در تکنیک دیماتل فازی به عنوان اثرگذارترین عامل در پژوهش با نتایج به دست‌آمده از AHP  فازی همسویی این نتیجه را در پژوهش نشان می­دهد.
نتیجه‌گیری: با توجه به قرارگیری عامل ساختار سازمانی در بالاترین اهمیت به نسبت سایر عوامل لزوم توجه بیشتر مدیران بیمارستانی به این بخش از ساختار مدیریت دانش را بیش از پیش نمایان می­سازد.


صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb