جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای شیرانیان

فاطمه کاسب، محبوبه شیرانیان، مهلا آبدار، هانیه امین الرعایایی، حسین فلاح زاده،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( مرداد و شهریور ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: تأمین نیازهای غذایی جوامع بشری با توجه به رشد روز افزون جمعیت از مشکلاتی است که بویژه کشورهای در حال توسعه با آن مواجه هستند. با توجه به تغییر شرایط اجتماعی و اقتصادی جامعه و عادات غذایی جدید، فرهنگ استفاده از غذاهای آماده رایج گردیده است. سالاد اولویه یکی از غذاهای سرد متداول درکشور ما است که باتوجه به مغذی بودن در معرض خطر آلودگی می باشد به همین دلیل در این مطالعه کیفیت میکروبی سالاد الویه را از نظر حضور باکتری های سالمونلا و استافیلوکوکوس اورئوس مورد ارزیابی قرار دادیم . روش بررسی: در این مطالعه توصیفی تعداد ۲۰۰ نمونه سالاد الویه از بازار مصرف تهیه شد و هنگام تهیه نمونه ها دمای محل نگهداری نیز اندازه گیری گردید. نمونه ها بلافاصله پس از تهیه، در شرایط استریل آزمایشگاه از نظر حضور سالمونلا طبق استاندارد ملی ایران به شماره ۱۸۱۰ و استافیلوکوکوس اورئوس طبق استاندارد ملی ایران به شماره۱-۶۸۰۶ مورد آزمایش قرار گرفتند. و دالوها با استفاده از ۱۱ Spss و آزمون Chi-Square تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها: کلیه نمونه ها از نظر حضور سالمونلا منفی بودند. از ۲۰۰ نمونه آزمایش شده ۴۰ نمونه به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس آلودگی داشتند و تعداد ۱۶۰ نمونه فاقد آلودگی بودند. ۳۰% نمونه های آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس در دمای ۴ تا ۶ درجه سانتی گراد و ۷۰% در دمای ۶ تا ۸ درجه سانتی گراد نگهداری می شدند. نتایج نشان داد که بین دمای محل نگهداری نمونه ها و موارد آلودگی مشاهده شده رابطه آماری معنی داری وجود دارد( ۰۰۱/۰ =P ). نتیجه گیری : با توجه به اهمیت سالمونلا و استافیلوکوکوس اورئوس در مسمومیت های غذایی و همچنین آلودگی قابل توجه نمونه ها به استافیلوکوکوس اورئوس به علت عدم رعایت موازین بهداشتی در حین تولید و یا آلودگی مواد اولیه و نیز افزایش آلودگی با افزایش دمای محل نگهداری ضرورت کنترل و نظارت دقیق مراکز عرضه و تولید مواد غذایی توسط واحدهای بهداشتی بیشتر مشخص می گردد.
طاهره زارعی محمودآبادی، محبوبه شیرانیان، سید حسین حکمتی مقدم، محمد حسن احرامپوش، فریماه شمسی،
دوره ۱۷، شماره ۵ - ( آذر و دی ۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: مهدکودک­ها اولین محیط اجتماعی هستند که قادرندکودک را مستقیماً در معرض آلودگی­های احتمالی در بین کودکان همسن خود قرار دهند. عواملی مانند دفع کنترل نشده ادرار، بردن مکرر دست و اسباب بازی یا اشیای دیگر به دهان، و به اشتراک گذاشتن اسباب‌ بازی در میان کودکان هنگام بازی گسترش باکتری ها را آسان می‌کنند. هدف این مطالعه تعیین فراوانی آلودگی باکتریایی اسباب بازی های مهد کودک های یزد بود.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، تعداد ۳۲۴ نمونه اسباب بازی­ از جنس­های پارچه­ای، چوبی و پلاستیکی در مهدکودک­های سه منطقه شهر یزد جمع آوری گردید. نمونه­ های گرفته شده از سطح اسباب بازی ها به طور مستقیم بر روی محیط کشت­های بلاد آگار و ائوزین متیلن بلو کشت داده شد. جهت تشخیص جنس و گونه باکتری­ها از محیط های کشت اختصاصی همراه با تست­های بیوشیمیایی و دیسک­های تشخیصی استفاده شد. داده­ها توسط آزمون آماری کای اسکوئر با سطح معنی داری اختلاف  ۰۵/۰ >  p مورد آنالیز قرار گرفتند.
یافته­ها: بیشترین کلونیزاسیون باکتریایی در اسباب بازی های مهد کودک ها، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس (۳/۴۸%) بود. جنس پارچه­ای اسباب بازی (با  CFU/cm۲۳۹۱۴) و منطقه سه شهر (با CFU/cm۲۴۶۴۵) بیشترین میزان آلودگی را نشان دادند.
نتیجه گیری: بررسی آلودگی­های شایع در مهدکودک علاوه بر به دست آوردن علل احتمالی عفونت های کودکان، منجر به آگاهی بهتری از وضعیت بهداشت فردی و اجتماعی محیط می­شود، در نتیجه می‌توان با شناخت این آلودگی ها به روند اصلاح این عوامل، کاهش آلودگی و بهبود تندرستی کودکان کمک کرد.

 
 



صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb