جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای شیدا

مهدی سبک رو، علی شیدا،
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: امروزه توجه سازمان‌های جهانی به بهداشت و بهروزی جامعه در بعد روانی بیشتر شده است، زیرا انسان‌ها در طول شبانه‌روز با مسائل جدیدی روبرو هستند که بهداشت روانشان تحت تأثیر سوء قرار می‌گیرد، ازاین‌رو توجه به این آسیب‌ها و عوامل پدیدآورنده‌ی سلامت روان باعث می‌شود تا در وهله‌ی اول بهداشت روانی هر فرد و درنهایت جامعه‌ای با سلامت روانی بالایی داشته باشیم. ازآنجایی‌که بخش اعظمی از شبانه‌روز افراد، در محیط کار می‌گذرد، لذا شناسایی تأثیر عوامل مختلف بر بهروزی روان‌شناختی در محیط کار بیش از فضاهای دیگر اهمیت پیدا می‌کند. هدف این پژوهش بررسی رابطه عدالت سازمانی ادراک‌شده و بهروزی روان‌شناختی هست.
روش بررسی: این پژوهش با داشتن رویکرد علی، ازنظر هدف کاربردی و ماهیت گردآوری اطلاعات از نوع پیمایشی_ توصیفی است. برای سنجش متغیرهای مدل، پرسشنامه‌ای ۴۸ سؤالی در نمونه‌ای ۱۲۵ نفره از کارکنان جمعیت هلال‌احمر استان یزد مورداستفاده قرار گرفت. ضریب آلفای کرونباخ برای همه متغیرها در سطح قابل‌قبول قرار داشت و برای رسیدن به نتایج از روش مدل‌سازی معادلات ساختاری استفاده‌شده است.
یافته‌ها: با توجه به مقدار ضریب تأثیر، عدالت سازمانی ادراک‌شده تأثیر مثبتِ معناداری بر بهروزی روان‌شناختی کارکنان دارد و تأثیر مثبت ابعاد عدالت توزیعی و بین فردی بر بهروزی روان‌شناختی نیز تائید شد.
نتیجه‌گیری: مدیران سازمان‌ها می‌توانند با ایجاد زمینه‌های درک عدالت برای کارکنان خود در ابعاد مختلف توزیعی، رویه‌ای، اطلاعاتی و بین فردی زمینه‌ساز شرایطی شوند که کارکنان، ضمن احساس خرسندی و شادابی، با تأکید بر نکات مثبت بهداشت فیزیکی و روانی خود در جهت بالفعل کردن استعدادهایشان تلاش کنند.

 


مهدی سبکرو، علی شیدا،
دوره ۲۰، شماره ۶ - ( ویژه نامه ۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: با توجه به فشار بالای روحی وارد بر پرستاران در محیط کار، شناسایی عوامل موثر بر تاب­آوری آنان مهم به نظر می رسد، لذا هدف از این پژوهش بررسی نقش میانجی عجین شدن با شغل در رابطه بین استرس شغلی و        تاب­آوری در پرستاران بیمارستان الزهرا (س) شهر اصفهان بود.
روش بررسی: روش تحقیق حاضر، تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی- همبستگی بود.جامعه آماری شامل ۱۷۰۰ نفر از پرستاران بیمارستان الزهرا (س) شهر اصفهان بود که بر اساس فرمول کوکران و با روش نمونه‌گیری در دسترس ۲۰۰ نفر (۶۰ مرد و ۱۴۰ زن) انتخاب شدند. پرسشنامه‌های استرس شغلی HSE، تاب­آوری و عجین شدن با شغل بر روی نمونه اجرا گردید. داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط نرم‌افزارهای SPSS و AMOS و با استفاده از روش مدل معادلات ساختاری تجزیه‌وتحلیل شد.
یافته ها: نتایج نشان داد، استرس شغلی با اثر میانجی عجین شدن با شغل اثر منفی و معنی‌داری بر تاب­آوری دارد و استرس شغلی نیز تاثیر منفی و معناداری بر تاب آوری دارد و هم چنین استرس شغلی اثر منفی و معنی‌داری بر عجین شدن با شغل دارد و عجین شدن اثر مثبت و معنی‌داری بر تاب­آوری دارد.
نتیجه­گیری: پژوهش حاضر نشان داد استرس شغلی بر روی تاب­آوری اثر می­گذارد، اما درصورتی‌که پرستاران با شغل خود عجین شده باشند این اثرگذاری کمتر می­شود و سازه عجین شدن به‌عنوان یک متغیر تعدیل‌کننده ایفای نقش می‌کند.


 

صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb