جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای شکراللهی

فاطمه رخشانی، ملک آفاق شکراللهی، فرشته زمانی علویجه، طاهره کمالی خواه،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: برنامه بسیجی الگوی زندگی سالم جهت توسعه همکاری های بین بخشی در دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت تدوین و افرادی به عنوان مربیان بسیج انتخاب شدند. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر بخشی این مداخله  انجام شد.

روش بررسی: مطالعه حاضر، از نوع توصیفی- تحلیلی می باشد که ۲۰۰ نفر از مربیان سازمان بسیج تحت پوشش دانشگاه های  علوم پزشکی استان تهران به روش سرشماری انتخاب و در سال ۹۳-۹۲  بررسی شدند.  ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای محقق ساخته  بود که  روایی و پایایی آن اندازه گیری گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار  SPSS نسخه ۱۵آزمونهای توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند

یافته ها:  در این مطالعه ۵/۹۳-۵/۸۵ درصد از مربیان بسیج، کتاب های بسیجی الگوی زندگی سالم را خوانده، یا کلاس آموزشی آن را گذرانده و یا خودشان آموزش داده بودند. تفاوت آماری معنی داری بین رفتار تغذیه ای در گروههای مختلف سنی وجود داشت. ۰۰۴/۰ p=  همچنین بین رفتار فعالیت جسمانی و سطوح تحصیلی گروه مخاطب نیز تفاوت آماری معنی داری مشاهده گردید  ۰۳۷/۰ p=.

نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش،برنامه آموزشی منجر به اتخاذ داوطلبانه رفتار های سالم در مربیان شده است یعنی مربیان بسیج با کسب دانش و مهارت های مورد نیاز توانسته اند گام های موثری در ارتقای سبک زندگی خود بردارند. به نظر می رسد در صورت حمایت از طرحهایی مثل این بتوان در انتقال این مهارتها و رفتار های سالم به گروه های هدف موفقیت  بیشتری کسب کرد.


دلارام بی ریائی نجف آبادی، مرضیه بدیهی، زهرا ربیعی، مژگان شکراللهی،
دوره ۲۲، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان شناختی تحلیلی  بر حساسیت اضطرابی و فاجعه آمیزکردن درد در بیماران مبتلا به دردمزمن با ناگویی هیجانی انجام شد.
روش بررسی: پژوهش مطالعه نیمه آزمایشی با طرح پیش­آزمون، پس­آزمون و پیگیری دو ماهه، همراه با گواه بود. جامعه آماری کلیه بیماران مبتلا به درد مزمن شهر اصفهان در سال ۱۴۰۱ بود. نمونه­گیری با روش  نمونه گیری دردسترس و داوطلبانه از بین بیماران مراجعه کننده به مطب های خصوصی، طی دو مرحله صورت گرفت. به این ترتیب تعداد ۲۴ بیمار مبتلا به درد مزمن که در پرسش­نامه ناگویی هیجانی تورنتو (۱۹۹۴) نمرۀ بالای ۶۰ دریافت کرده بودند، انتخاب و به طور تصادفی به گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند (۱۲ = n). ابزار پژوهش شامل پرسش­نامه مقیاس فاجعه­آمیز کردن درد سالیوان (۱۹۹۵) و پرسش­نامه حساسیت اضطرابی تیلور وکاکس (۱۹۹۸) بود. گروه آزمایش درمان شناختی تحلیلی را به مدت ۱۶ جلسه نود دقیقه ای و هر هفته یک جلسه دریافت کرده و گروه کنترل هیچ­گونه مداخله­ روانشناسی خاصی دریافت نمی کرد. داده­ها  با روش آماری تحلیل واریانس با اندازه­گیری مکرر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که بین میانگین‌های تعدیل شده متغیرهای حساسیت اضطرابی و فاجعه آمیز کردن درد در دو گروه تفاوت معناداری وجود دارد و میانگین نمرات متغیر حساسیت اضطرابی و فاجعه آمیز کردن درد در مرحله پس آزمون و پیگیری افزایش یافته است (۰۵/۰>P) و درمان شناختی تحلیلی بر حساسیت اضطرابی و فاجعه آمیز کردن درد در بیماران مبتلا به درد مزمن با ناگویی هیجانی اثربخش بوده است(۰۵/۰>P).
 نتیجه گیری: با توجه به اثرگذاری درمان شناختی تحلیلی بر حساسیت اضطرابی و فاجعه آمیز کردن درد می توان از این روش درمان برای بهبود بیماران مبتلا به درد  مزمن با ناگویی هیجانی سود جست.


 

صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb