جستجو در مقالات منتشر شده


۷ نتیجه برای شهبازی

محمد حسین باقیانی مقدم، مهدیه دهقانپور، حسن شهبازی، جلیل کهدویی، قاسم دستجردی، حسین فلاح زاده،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۲ )
چکیده

  مقدمه: سازمان جهانی بهداشت سلامت عمومی را سلامتی کامل جسمی، اجتماعی و روانی نه فقط فقدان بیماری یا ناتوانی تعریف می کند. خوشبینی هم بر روی سلامت روانی و هم جسمانی تاثیر دارد. لذا این مطالعه با هدف بررسی ارتباط خوشبینی با سلامت عمومی در دانشجویان دانشگاههای شهر یزد طراحی و اجرا شد.

  روش بررسی: مطالعه حاضر توصیفی- همبستگی می باشد جامعه مورد بررسی ۳۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی، یزد و آزاد اسلامی شهر یزد بوده که به روش طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه های استاندارد سلامت عمومی( GHQ-۲۸ ) و خوشبینی( LOT ) بوده که روایی و پایایی آن در مطالعات قبلی مورد تایید قرار گرفت. پس از تکمیل پرسشنامه ها، داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۱۶ و آزمون های آماری ANOVA ، T-test و همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

  یافته ها: خوشبینی با سلامت عمومی (۰۰۱/۰ P< و ۴۷۲/۰ r= )، علائم جسمانی(۰۰۱/۰ P< و ۸۰۰/۰ r= )، اضطراب و اختلال خواب(۰۰۱/۰ P< و ۸۴۹/۰ r= )، اختلال در کارکرد اجتماعی(۰۰۱/۰ P< و ۷۰۵/۰ r= ) و افسردگی(۰۰۱/۰ P< و ۸۶۰/۰ r= ) همبستگی قوی داشت. اختلاف معنی داری بین میانگین نمره سلامت عمومی و خوشبینی دانشجویان دانشگاههای مختلف مشاهده گردید(به ترتیب ۰۰۱/۰ P= و ۰۴۵/۰ P= )، بطوری که دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی دارای میانگین نمره سلامت عمومی و خوشبینی پایین تری نسبت به دو دانشگاه دیگر یعنی آزاد اسلامی و یزد بودند.

  نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه خوشبینی وسلامت عمومی رابطه بسیارقوی ونزدیکی بایکدیگر دارندلذا لازم است کوشش شود خوشبینی دانشجویان به هرطریق ممکن افزایش یابد تاسلامت عمومی آن ها نیز افزایش یابد.

   مقاله حاضر برگرفته از پایان نامه تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد می باشد.


سید سعید مظلومی محمود آباد، حسن رضایی پندری، حسن شهبازی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۳ )
چکیده

چکیده مقدمه: آنفلوآنزا یکی از شایع ترین بیماری های عفونی است که باعث بیماری میلیون ها نفر از مردم می شود. ارزیابی دانش و نگرش عمومی در پیشگیری از انتقال شیوع بیماری بسیار ضروری می باشد چرا که تاثیر زیادی بر رفتارهای بهداشتی مردم دارد و ممکن است در کنترل بیماری امری کمک کننده باشد، لذا برآن شدیم که آگاهی، نگرش و رفتارهای مردم شهرستان یزد را در خصوص آنفلوآنزای(H۱N۱)A بررسی نمائیم. روش بررسی: پژوهش حاضر مطالعه ای توصیفی از نوع مقطعی می باشد که در سال ۱۳۸۹ بر روی ۵۶۰ نفر از مردم شهر یزد انجام گرفت. روش جمع آوری اطلاعات به صورت پرسشنامه بوده که پایایی و روایی آن مورد تایید قرار گرفت.پس از وارد کردن داده ها در نرم افزار آماری SPSS با استفاده از آزمون های آماری،ANOVA ، T-test، Chi square و همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: آگاهی نمونه های مورد بررسی، متوسط ولی نگرش و عملکرد آنها نسبتاً خوب بوده است. همبستگی مثبتی بین آگاهی و نگرش(۰۱۹/۰ =(p، آگاهی و عملکرد(۰۰۱/۰>P) و نگرش و عملکرد(۰۰۴/۰ =(p وجود داشت و زنان از عملکرد بهتری نسبت به مردان برخوردار بودند(۰۰۱/۰ =(p. بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج این پژوهش افزایش اطلاعات مردم از طریق برنامه های مدون آموزشی، پوستر، پمفلت و همچنین از طریق رسانه های ارتباط جمعی (رادیو، تلویزیون) و پزشک پیشنهاد می گردد. واژه های کلیدی: آگاهی، نگرش، عملکرد، آنفلوآنزای خوکی(A(H۱N۱


فریدون لعل، رمضان میرزایی، مهدی محمدی، عبدالله غلامی، حمزه شهبازی، سجاد دری کفرانی، الهام احمدی،
دوره ۱۴، شماره ۶ - ( ویژه نامه بهمن و اسفند ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: ارگونومی به معنای قاعده و قانون کار می باشد و به بررسی روابط انسان با محیط کارش با محور بهبود شرایط زندگی و کاری فرد می پردازد. لذا مطالعه ی حاضر قصد دارد با تعیین میزان آگاهی از اصول ارگونومی و شرایط کاری پرسنل، زمینه را برای ارائه ی راهکارهای کنترلی مناسب در برابر آسیب های شغلی و اختلالات اسکلتی عضلانی در بیمارستان ها فراهم نماید.

روش بررسی: در این مطالعه مقطعی تعداد ۵۲۳ نفر از پرسنل کادر پرستاری در ۴ بیمارستان شهر یزد مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بود. متغیرهای اصلی مورد بررسی میزان آگاهی از اصول ارگونومی، شرایط کاری، میزان آسیب های شغلی و متغیرهای دموگرافیک بودند. اطلاعات پس از استخراج، وارد نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ گردیده و با استفاده از آزمون های آماری توصیفی، کلموگروف اسمیرنوف، کای‌دو، t-test مستقل، من ویتنی و پیرسون مورد پردازش قرار گرفت.

یافته ها: میزان آگاهی پرستاران در زمینه ی ارگونومی با میانگین) ۰۷۶±۲,۸۶ (از ۵ امتیاز در حد متوسط، شرایط کاری پرستاران با میانگین )۰,۵۸±۲.۴۱ (در حد ضعیف و میزان آسیب های شغلی از قبیل اختلالات اسکلتی عضلانی با میانگین )۰,۸۷±۲.۶۷( نیز در حد ضعیف بود. بین میزان آگاهی از علم ارگونومی و میزان آسیب های شغلی از لحاظ آماری ارتباط معکوس(P-value=۰,۰۴) و بین شرایط کاری و میزان آسیب های شغلی، ارتباط مستقیم معنی داری مشاهده گردید (P-value<۰,۰۰۱). علت اصلی بروز اختلالات و آسیب های شغلی در پرستاران مورد مطالعه انجام فعالیت به صورت ایستاده بود. همچنین بین میزان تحصیلات افراد با مشکلات و اختلالات اسکلتی عضلانی ارتباط معنی داری مشاهده گردید (P-value<۰,۰۰۱).

نتیجه­گیری: برنامه های آموزشی مدون و جامع و به کارگیری مداخلات ارگونومیک جهت بهبود شرایط کاری می تواند نقش موثری در کاهش آسیب های شغلی پرستاران داشته باشد.


سید سعید مظلومی محمودآباد، زهرا مطلق، حسن شهبازی، الهه توسلی، آسیه مطلق،
دوره ۱۴، شماره ۶ - ( ویژه نامه بهمن و اسفند ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: شایع‌ترین سرطان در اکثر کشورهای دنیا سرطان پوست است و مهم‌ترین عامل خطر آن مواجهه با نور خورشید است. با توجه به لزوم انجام برنامه‌های پیشگیری در دوران کودکی و نوجوانی، این مطالعه با هدف تعیین آگاهی و نگرش و عملکرد دانش‌آموزان دختر مقطع متوسطه شهر یزد نسبت به سرطان پوست و رفتارهای محافظت‌کننده در برابر نورخورشید انجام شد.

روش بررسی: این پژوهش از نوع توصیفی مقطعی بوده و بر روی ۵۱۳ نفر از دانش آموزان دختر مقطع متوسطه شهر یزد که به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چند مرحله‌ای انتخاب شدند انجام شد. ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه بودکه پایایی آن در مطالعه مظلومی و همکاران با آلفا کرونباخ ۸۱/۰ تائید شده بود. داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۵/۱۱ و توسط آمارهای توصیفی و تحلیلی آنالیز شد.

یافته‌ها: میانگین سنی شرکت‌کنندگان۰۴/۱ ±۸۸/۱۵ بود. میانگین و انحراف‌معیار نمره آگاهی‌، نگرش‌، عملکرد به ترتیب ۴۴/۵ ±۱۹/۱۲ (نمره کل=۳۷)، ۲۶/۲ ±۹۸/۱۸ (نمره کل=۲۴) و ۵۱/۲ ±۴۷/۷ (نمره کل=۱۶) بود. شایع‌ترین رفتار محافظت‌کننده از نور خورشید استفاده از ضد‌آفتاب بود (۵/۷۱%). بین آگاهی و متغیرهای نگرش (۰۰۰/۰, p=۳۵۰/۰r=)، عملکرد (۰۰۰/۰, p=۲۶۴/۰r=) و سن (۰۱۰/۰, p=۱۳۴/۰r=) همبستگی معنی‌داری مشاهده شد.

نتیجه‌گیری: کم بودن آگاهی و مطلوب نبودن رفتارهای محافظت‌کننده از نور خورشید به غیر از استفاده از کرم ضد‌آفتاب در دانش‌آموزان مطالعه حاضر از نیاز برای مداخلات آموزشی مدرسه محور حمایت می‌کند.


محمد امین بهرامی، محمدعلی مروتی، علی دهقان، راضیه منتظرالفرج، غلامرضا احمدی، حمزه شهبازی،
دوره ۱۴، شماره ۶ - ( ویژه نامه بهمن و اسفند ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: در طلیعه قرن جدید در سازمان های بهداشتی و درمانی، همواره نیاز به تغییرات ریشه ای و خلاقیت های کاری احساس می شود. امروزه سبک  جدیدی از مفهوم رهبری با عنوان رهبری تحول آفرین مطرح است ،که این سبک  سرپرستان کارکنان را تحت تاثیر قرار می دهد تا توانایی های خود را ارتقا دهند و موجب  به بوجود آوردن تغییرات مثبت در عملکرد پرسنل برای انجام بهتر کارها و تقویت یادگیری و افزایش توانایی کارکنان میشوند. از سوی دیگر مفهوم  درگیری شغلی  نیز یکی ازموضوعات مهم سازمانی است که به درجه ای که اشخاص به لحاظ روان شناختی با شغل فعلی شان هویت یابی می کنند، اشاره دارد. هدف این پژوهش بررسی رابطه ی ابعاد رهبری تحول آفرین و درگیری شغلی کارکنان از دیدگاه مدیران  دربیمارستانهای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال  ۱۳۹۲ بود .

روش بررسی : پژوهش حاضر از نوع توصیفی –تحلیلی می باشد .جامعه ی پژوهشی شامل کلیه ی مدیران(عالی،میانی،عملیاتی) بیمارستان های آموزشی (شهید صدوقی ،رهنمون ،افشار،سوانح و سوختگی) بودندکه به علت محدود بودن جامعه ی پژوهش کل جامعه به عنوان نمونه انتخاب شد( نفر۱۸۰ )داده ها توسط پرسشنامه ی رهبری تحول آفرین از دیدگاه مدیران باس و الیو و نیز پرسشنامه ی درگیری شغلی توماس جمع آوری  و با استفاده از شاخص های  آماری توصیفی  چون میانگین ،انحراف معیار و ضریب همبستگی پیرسون ودر قالب نرم افزار spss۱۸   تحلیل شد.

یافته ها: یافته ها نشان می دهند که بین رهبری تحول آفرین وچهار بعد آن (ترغیب ذهنی،انگیزش الهام بخش ،نفوذ آرمانی ،ملاحظات فردی) با درگیری شغلی در چهار بیمارستان باr=۲۸۹ وp=۰/۰۱ رابطه ی مثبت و معناداری وجود دارد.

نتیجه گیری: رهبر تحول افرین در بیمارستانها موجب به بوجود آوردن تغییرات مثبت در عملکرد پرسنل برای انجام بهتر کارها و تقویت یادگیری و افزایش توانایی کارکنان میشود.


عباسعلی دهقانی تفتی، محمدحسین باقیانی مقدم، سیدمحمدرضا آقائی، حسن شهبازی، محمد شجاعی، جلال نیکوکاران،
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( مهر و ابان ۱۳۹۵ )
چکیده

  • بیماری قلبی- عروقی یک پاندمی و مهمترین علت مرگ و میر در سراسر جهان و ایران می باشد و سرمایه گذاری درسلامت قلب و پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی نه تنها باعث کاهش درد ، رنج و ناتوانی میلیونها نفر و جلوگیری از اتلاف منابع و افزایش بهره وری، رشد اقتصادی و رفاه می شود لذا بر آن شدیم تا تأثیر دو روش آموزشی پمفلت و فیلم آموزشی بر آگاهی، نگرش و عملکرد کارکنان مراکز دولتی شهر یزد را در مورد  عوامل خطر بیماری های  قلبی عروقی را مورد مقایسه قرار دهیم.

روش بررسی: پژوهش حاضر مطالعه ای نیمه تجربی می باشد که در سال ۱۳۹۰ بر روی ۱۶۰ نفر از کارکنان مراکز دولتی شهر یزد(مداخله آموزشی در ۷۹ نفر فیلم آموزشی و در ۸۱ نفر دیگر پمفلت) انجام گرفته است. روش جمع آوری اطلاعات به صورت پرسشنامه بوده که پایایی و روایی آن مورد تایید قرار گرفت که در دو مرحله قبل از آموزش و دو ماه پس از تحویل فیلم های آموزشی و پمفلت، داده ها جمع آوری و پس از وارد کردن داده ها در نرم افزار آماری SPSS با استفاده از آزمون های آماری، T-test،  Chi squareو همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: بر اساس نتایج این مطالعه اختلاف میانگین نمره آگاهی، نگرش و عملکرد قبل از آموزش در هر دو گروه آموزشی اختلاف معنی داری نداشته(۰۵/۰P >)ولی بعد از آموزش اختلاف معنی دار آماری بین میانگین نمره نگرش و عملکرد بر اساس پمفلت و فیلم آموزشی از لحاظ آماری معنی دار بوده(۰۱/۰P <) بطوری که تاثیر فیلم آموزشی بیشتر از پمفلت بود. بطور کلی هر دو روش آموزشی بر آگاهی، نگرش و عملکرد کارکنان موثر بود(۰۱/۰P <).

بحث و نتیجه گیری: با توجه به اینکه هر دو روش آموزشی فیلم آموزشی و پمفلت بر آگاهی، نگرش و عملکرد کارکنان تاثیر داشته هر چند تاثیر فیلم آموزشی بر نگرش و عملکرد آنها بیشتر بود، می توان نتیجه گیری کرد که هر دو می توانند روش موثری بر ارتقای سطح آگاهی، نگرش و عملکرد در مورد عوامل خطر بیماری های قلبی و عروقی باشد.


محمد علی مروتی شریف آباد، زهرا خواجه، بهناز انجذاب، علی دهقانی، حسن شهبازی، زهره کریمیان، فاطمه چاه متکی،
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( مهر و ابان ۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده

مقدمه:کاندیدیازیس یک معضل جهانی است که میلیون ها زن را در هر سال درگیر می کند.کاندیدا آلبیکنس عامل ۹۰-۸۵ درصد از عفونت های قارچی واژن شناخته شده است. هدف از مطالعه حاضر تعیین رفتارهای پیشگیری کننده از عفونت های واژینال-کاندیدا آلبیکنس در زنان دیابتی بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی بوده است. تا کنون در این زمینه تحقیقی با این عنوان انجام نشده است.

روش بررسی:مطالعه حاضربه صورت توصیفی- تحلیلی مقطعی می باشدکه بر روی نمونه متشکل از ۳۰۰ زن مراجعه کننده به کلینیک مرکز دیابت شهر یزدومطب پزشکان فوق تخصص غدد بوده است که به صورت تصادفی ساده  ۳۰۰ پرونده انتخاب و برای شرکت در مطالعه با کسب رضایت از آنها دعوت به عمل آمد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته ای بوده که روایی و  پایایی آن مورد تایید قرار گرفت.داده ها با  استفاده از آزمون های آماری پارامتریک نرم افزار آماری spssنسخه ۱۶ تجزیه و تحلیل شد.

یافته ها:میانگین سنی نمونه­ها ۸۴/۶±۱/۵۰ سال بود.همچنین میانگین نمره آگاهی آنهااز عفونت کاندیدا آلبیکنس واژینال ۶۹/۲±۱۹/۱۸(دامنه نمرات ۲۱-۰)، حساسیت درک شده نسبت به عفونت کاندیدا آلبیکنس واژینال ۷۰/۲±۵۰/۵ (دامنه نمرات ۸-۰)، شدت درک شده۸۰/۲±۹۹/۶(دامنه نمرات ۱۲-۰)، منافع درک شده ۶۰/۲±۸۰/۱۹(دامنه نمرات ۲۲-۰)، موانع درک شده  ۶۵/۲±۰۵/۴(دامنه نمرات ۱۴-۰)، راهنما برای عمل۸۰/۱±۳۴/۲(دامنه نمرات ۷-۰)، خودکارآمدی ۵۲/۱±۱۲/۱۱(دامنه نمرات ۱۲-۰) بوده است. سازه های مدل توانسته اند ۲۴۲/۰از واریانس رفتارهای پیشگیری کننده از عفونت کاندیدا آلبیکنس واژینال را پیش بینی کنند که در این میان  خودکارآمدی  قویترین سازه بوده است.

بحث و نتیجه گیری:با توجه به نتایج مطالعه حاضر که سطح آگاهی و رفتار زنان مراجعه کننده به کلینیک مرکز دیابت در سطح نسبتاً مناسبی قرار داشت.پیشنهاد می شود تا ادامه و تقویت برنامه های آموزشی مبتنی بر الگوی اعتقاد بهداشتی و با تاکید بر خودکارآمدی به منظور بهبود رفتارهای پیشگیری کننده از عفونت کاندیدا آلبیکنس واژینال صورت گیرد.

این مقاله حاصل پایان نامه کارشناسی ارشد آموزش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد می باشد.



صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb