جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای زمانیان

زهرا زمانیان، مصطفی برزیده، سعید قنبری، هادی دانشمندی،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۳۹۳ )
چکیده

چکیده مقدمه: صدا و روشنایی از جمله عوامل فیزیکی هستند که می توانند بر پوسچر افراد حین مطالعه تاثیرگذار باشند. با توجه به اهمیت عوامل فیزیکی یاد شده و تاثیر آنها بر وضعیت بدنی افراد، اندازه‎گیری و ارزیابی این دو پارامتر و تعیین ارتباط آنها با پوسچر افراد در سالن‎های مطالعه ضروری به نظر می‎رسد. این تحقیق با هدف اندازه‎گیری و ارزیابی صدا و روشنایی و تعیین ارتباط این دو عامل با پوسچر دانشجویان انجام شده است. روش بررسی: در این مطالعه مقطعی که از نوع توصیفی- تحلیلی می باشد، ۱۶۷ نفر از دانشجویان مرد و مجرد خوابگاه‎های دانشگاه علوم پزشکی شیراز انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. اندازه‎گیری صدا و روشنایی بر اساس استانداردهای کمیته ملی بهداشت حرفه‎ای ایران انجام گرفت. همچنین ارزیابی پوسچر دانشجویان به روش RULA انجام شد. یافته ها: در جامعه مورد مطالعه، شدت روشنایی (۸۳/۱۱۴±۸۸/۴۳۳ لوکس) و تراز فشار صوت (۶۴۶/۴ ± ۵۹۸/۴۹ دسی بل) به دست آمد. در ارزیابی به روش RULA، ۷/۳۴% از افراد مورد مطالعه در سطح اولویت اقدامات اصلاحی ۲، ۳/۴۱% در سطح ۳ و ۲۴% در سطح ۴ قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تراز فشار صوت با پوسچر دانشجویان دارای ارتباط معنی داری نمی‎باشد، اما بین شدت روشنایی و پوسچر دانشجویان ارتباط معنی داری مشاهده شد(۰۰۱/۰ p)، (۷۰۱/۰ - = R). نتیجه‎گیری: از میزان شدت روشنایی می توان به عنوان یکی از عوامل تاثیر گذار بر پوسچر دانشجویان هنگام مطالعه نام برد، بنابراین بهبود روشنایی می تواند به بهبود پوسچر دانشجویان و به دنبال آن افزایش راحتی آنها کمک شایان توجهی کند. خانه
زهرا زمانیان، کیانا نیک اقبال، هومن ابراهیمی،
دوره ۱۴، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: در مطالعات مختلف مربوط به مشاغل، این نکته دریافت شد که استرسهای وابسته به شغل در بین دندانپزشکان شیوع بالایی دارد. این استرس‌ها که می‌تواند ناشی از عواملی چون صدا و روشنایی نامناسب باشد سبب ناراحتی عاطفی و به خطر افتادن سلامت فیزیکی گردیده و کیفیت زندگی آنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. با توجه به اهمیت موضوع، مطالعه‌ای با هدف بررسی کیفیت زندگی کاری دندانپزشکان، دو مولفه مهم صدا و روشنایی و استرس شغلی در این حرفه ارزیابی شده است.

روش بررسی: در این مطالعه تحلیلی، توصیفی، مقطعی محقق با مراجعه به مطب دندانپزشکان، مقدار روشنایی و صدای محیط کار را اندازه‌گیری و کیفیت زندگی آنان را با استفاده از پرسشنامه کیفیت زندگی مک‌گیل و استرس را با پرسشنامه ارزیابی استرس سنجیده و ارتباط بین متغیرهای کمی با استفاده از رگرسیون برای مدل‌سازی نیز  از رگرسیون چندگانه استفاده گردید.

یافته‌ها: میانگین میزان صدای موضعی مته دندانپزشکی درمطب‌های خصوصی و دولتی به ترتیب ۵/۷۵ و ۴/۷۷ و روشنایی موضعی در ۲/۲ درصد یونیت‌های دندانپزشکی درمانگاه‌ها وکلنیک‌ها، زیر حد استاندارد بود. یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که ۹/۵۸ درصد از دندانپزشکان شرکت‌کننده در مطالعه کیفیت زندگی خود را مطلوب و نسبتاً مطلوب می‌دانند.

نتیجه‌گیری: همه این موارد حکایت از اثرشرایط محیط کار بر استرس و کیفیت زندگی دارد که با آموزش راه‌های کنترل و مدیریت آن می‌توان از اثرات تخریبی این اختلال روانشناختی تا حد قابل ملاحظه ای کاست و کیفیت زندگی را افزایش داد.



صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb