جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای دشتی

محمد مهدی دشتی رحمت آبادی، نجمه جلالیان،
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( مهر و ابان ۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده

مقدمه: نظام آموزش عالی و دانشگاه ها جهت بقا در فضای تنوع و پیچیدگی نیازمند تغییر و یادگیری هستند. لذا هدف این تحقیق بررسی رابطه بین سبک مدیریت مربیگرا به عنوان یک روش جدید مدیریتی با زبان یادگیری ضمنی و چابکی سازمانی به عنوان یک توانایی  تغییر مداوم و غیرقابل پیش بینی است.

روش بررسی: این تحقیق از نوع هدف کاربردی  و از حیث ماهیت توصیفی- همبستگی است؛ همچنین از آنجا که با استفاده از پرسشنامه های استاندارد مدیریت مربیگری مک لین و همکاران و چابکی سازمانی شریفی و ژانگ با مقیاس رتبه ای لیکرت به صورت میدانی به جمع آوری داده ها پرداخته شده است، یک تحقیق پیمایشی است. آلفای کرونباخ به دست آمده از ۲۱۸ پرسشنامه جمع آوری شده از بین کارکنان دانشگاه علوم پزشکی که با فرمول کوکران به دست آمد، برای سبک مدیریت مربیگرا ۸۲/۰ و چابکی ۹۵/۰ است.

یافته ها: نتایج نشان داد که شیوه مدیریت مربیگری در دانشگاه علوم پزشکی با بعد پاسخگویی و شایستگی در حد متوسط و با ابعاد انعطاف­پذیری و سرعت در حد ضعیف رابطه داشته است. همچنین آمار توصیفی حاکی از آن است که مدیریت مربیگرا و چابکی در حد متوسط در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی وجود دارند و بین این دو متغیر با ۲۵۸/۰R=  و با ۹۵/۰ درصد اطمینان رابطه وجود دارد. تمام تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار  spss ویراست ۲۰ انجام شده است.

نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان دهنده رابطه مثبت ومعنادار بین سبک مدیریت مربیگرا و چابکی سازمانی است. لذا سازمانهایی که به دنبال مدیریت مربیگرا و انجام کارهای تیمی هستند باید بدانند که پاسخگویی مناسب ارزش آفرین، شایستگی باعث توسعه و پیشرفت دانش و مهارت در بین افراد، انعطاف پذیری، بالا بودن کیفیت تولیدات و وجود نوآوری های جدید و وجود سرعت بیشتر در مقابل تغییرات و تحولات سازمان را به همراه خواهد داشت.


سید سعید مظلومی، سعید دشتی، امین صالحی ابرقوئی، حسین فلاح زاده، محمد حسین سلطانی،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه :پیش فشاری خون یک بیماری شایع در سراسر جهان در ۳۰ تا ۵۰ درصد از جمعیت های مورد مطالعه است. پیروی از برنامه غذایی در بین افراد پیش فشارخونی از ضروری ترین تغییرات در سبک زندگی می باشد این مطالعه با هدف بررسی میزان پیروی از برنامه غذایی DASH  در بین افراد پیش فشارخونی انجام شد.
روش بررسی: در یک مطالعه توصیفی _ تحلیلی به صورت مقطعی در سال ۱۳۹۶، با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای ۱۶۵ فرد پیش فشارخونی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر فردوس مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه یاداشت خوراک سه روزه بود اطلاعات مربوط به برنامه غذایی با استفاده از نرم افزار به دست آمد و برای تجزیه و تحلیل دادها از نرم افزار Spss نسخه ۱۹ و آزمون های توصیفی و تحلیلی استفاده شد.
یافته ها: میانگین  پیروی از برنامه غذایی DASH ۴/۴±۲۱/۲۴ بود میانگین و انحراف معیار فشارخون سیستولیک و دیاستولیک به ترتیب ۸۲/۹±۱۳۳و ۱۱±۸۲  میلی متر جیوه بود. پیروی از برنامه غذایی DASH  با افزایش مصرف میوه ها، سبزی ها، لبنیات کم چرب، غلات کامل، حبوبات، مغزها و کاهش مصرف سدیم، نوشیدنی های شیرین و گوشت قرمز و فراوری شده همراه بود. تفاوت اماری معنی داری بین اجزای برنامه غذایی DASH  با امتیاز برنامه غذایی DASH  وجود داشت.
نتیجه گیری: با توجه به اهمیت پیروی از برنامه غذایی جهت پیشگیری از ابتلا به فشارخون بالا و میزان متوسط پیروی از آن در بین افراد پیش فشارخونی پیشنهاد می شود جهت افزایش میزان پیروی از برنامه غذایی، طرح های مداخلاتی تئوری محور برنامه ریزی گردد.
 
محمد حسن دشتی خویدکی، جواد رمضانی، امیر عباس مینایی فر،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه:استنشاق ذرات معلق در کارخانه های تولید سیمان از مهم ترین عوامل خطر بروز مشکلات ریوی و تنفسی برای افراد شاغل در این کارخانه ها می­باشد. باتوجه به تاثیرات مثبت فعالیت بدنی بر سیستم تنفسی افراد، این مطالعه با هدف بررسی نقش فعالیت بدنی بر عملکرد  ریوی  در بین کارگران کارخانه سیمان انجام شد.
روش بررسی:این مطالعه مقطعی و از نوع  توصیفی- تحلیلی بود. تعداد ۸۲ نفر از افراد شاغل در کارخانه سیمان که شرایط حضور در مطالعه را داشتند بر اساس روش نمونه­گیری دردسترس و به صورت کاملاً داوطلبانه در مطالعه انتخاب شدند. از این تعداد، براساس پرسشنامه بک تعداد ۴۸ نفر در گروه غیرفعال و ۳۴ نفر در گروه فعال قرار گرفتند. برای تعیین ظرفیت های ریوی کارگران، آزمون عملکرد ریوی از دستگاه اسپیرومتری استفاده شد..شاخص­های عملکرد ریوی شامل ظرفیت حیاتی(VC)ظرفیت حیاتی اجباری(FVC)، حجم بازدمی اجباری در ثانیه اول(FEV۱) نسبت FEV۱ به FVC و جریان بازدمی اجباری ۷۵-۲۵ درصد( FEF ۲۵–۷۵% )بود.از آزمونT  مستقل برای مقایسه­ی بین دو گروه و از نرم افزار ۲۳SPSS  برای تجزیه و تحلیل استفاده شد.
یافته­ها: نتایج   نشان  داد،  شاخص­های  VC،FEV۱/FVC  و  FEF ۲۵–۷۵% درگروه فعال نسبت به گروه غیرفعال به طور معنی­داری بیشتر است (۰۰۰/۰p) (۰۱/۰p) (۰۳/۰p) و شاخص­هایFVC   و  FEV۱ درگروه فعال در مقایسه با گروه غیر فعال  معنی­دار نبود (۱۸/۰p) (۱۴/۰p).
نتیجه ­گیری: نتایج این مطالعه بیانگر تاثیر مثبت فعالیت بدنی و ورزش بر شاخص­های ریوی و عملکرد تنفسی افراد شاغل در کارخانه تولید سیمان بود. بنابراین موکداً توصیه می­شود جهت جلوگیری از بروز مشکلات تنفسی و سلامتی ریوی ناشی از غلظت بالای گردوغبار سیمان، این افراد به صورت منظم ساعاتی را برای انجام فعالیت­های ورزشی در طول هفته اختصاص دهند.
 
 
یوسف گنجعلی دشتی، مونیکا متقی،
دوره ۲۳، شماره ۵ - ( آذر و دی ۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: کار جنبه ای از زندگی است که تقاضای شغلی با کنترل شغلی از فاکتور های مهم در ارائه خدمت می باشند و فرزند آوری می تواند بر متغیرهای مذکور اثرگذار باشد؛ لذاهدف از انجام این پژوهش بررسی رابطه تقاضای شغلی با کنترل شغلی با نقش میانجی تمایل به فرزند آوری در بین کارکنان شبکه بهداشت شهرستان سامان در سال ۱۴۰۳ بود.
روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی بود. جامعه آماری ۲۵۰ نفر از پرسنل شبکه مذکور که به صورت در دسترس انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه های تقاضای شغلی ( کاراسک)، کنترل شغلی  (بریف) و تمایل به فرزندآوری ۸ سوالی استفاده شد.
یافته ها: میانگین سن کارکنان۷۹/۸ ± ۸۲/۳۷ سال بود که  ۸/۴۲ درصد از آنها در بازه سنی ۳۱ تا ۴۰ سال بودند. همچنین میانگین سابقه شغلی کارکنان ۸۵/۷ ±۰۳/۱۳ بود. ۸/۶۸ درصد دارای جنسیت زن، ۵۸درصد از کارکنان وضعیت استخدامی پیمانی یا رسمی  داشتند. میانگین متغیر تقاضای شغلی ۶۹۹/۵ ±۲۷/۲۶ بود. میانگین متغیر کنترل شغلی ۶۴/۱۲ ± ۶۴/۸۸ بود. میانگین متغیر تمایل به فرزندآوری ۳۰/۵±۹۵/۲۸ بود. بین متغیرتقاضای شغلی با کنترل شغلی وهمچنین بین متغیرتقاضای شغلی با تمایل به فرزندآوری به ترتیب رابطه قوی، معکوس و معنی داری و رابطه ضعیف، معکوس و معنی داری مشاهده شد.و نیز بین متغیر کنترل شغلی با تمایل به فرزند آوری، رابطه معنی داری مشاهده نشد.
نتیجه گیری: با افزایش متغیر تقاضای شغلی به مقدار زیادی کنترل شغلی کاهش می باید و با افزایش متغیر تقاضای شغلی به مقدار کمی متغیر تمایل به فرزند آوری کاهش می باید. با افزایش یا کاهش متغیر کنترل شغلی تغییراتی در متغیر تمایل به فرزند آوری ایجاد نمی شودکه می توان از نتایج فوق در راستای بهبود کیفیت خدمات و ارتقای سلامت جامعه استفاده نمود.
 
 این پژوهش حاصل پایان نامه کارشناسی ارشد مورد تایید دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد است.
 

صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb