جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای جبالی

محمد تقی قانعیان، محمد حسن احرامپوش، علی جبالی، سمانه مظفری خسروی، سید حسین حکمتی مقدم، حسین فلاح زاده، رضا علی فلاح زاده،
دوره ۱۴، شماره ۵ - ( آذر و دی ۱۳۹۴ )
چکیده

چکیده

مقدمه: آلیسین از عصاره سیر گرفته شده و به واسطه گروه تیوسولفونات توانایی اتصال به گروه‌های تیول پروتئین‌ها را دارد. این اتصال باعث تخریب انواع پروتئین‌ها و آنزیم‌های مهم میکروب‌ها شده و می‌تواند بر طیف وسیعی از ویروس‌ها، باکتری‌ها، قارچ‌ها و انگل‌ها موثر باشد. هدف این مطالعه بررسی پایداری، سمیت و اثر ضد میکروبی آلیسین محلول می‌باشد.

روش بررسی: نخست سریال غلظت (۳۱،۶۲، ۱۲۵، ۲۵۰، ۵۰۰ میکروگرم در میلی‌لیتر) محلول آلیسین تهیه و در معرض سوسپانسیون سوش‌های استاندارد باکتریایی شامل سودوموناس آئروژینوزا(ATTC ۲۵۹۸۷)، اشریشیاکلی(ATTC ۲۵۹۲۲) و استافیلوکوکوس اوررئوس(ATTC ۲۵۹۲۳) و سوش‌های استاندارد قارچی شامل کاندیدا آلبیکنس(ATTC ۱۰۲۳۱) و آسپرژیلوس نیجر(ATTC ۱۶۸۸۸) قرار داده شد و در نهایت کمترین غلظت مهاری(MIC۵۰ وMIC۹۰) این ترکیب علیه هر سوش، تعیین گردید. برای بررسی سمیت، نخست سوسپانسیون سلول‌های پوست موش، نژاد بالب سی تهیه و به مدت ۶، ۱۲ و ۲۴ ساعت در معرض سریال غلظت محلول آلیسین قرار گرفت. سپس با تست MTT میزان حیات سلولی با توجه به کنترل محاسبه گردید. برای بررسی پایداری محلول آلیسین، نخست تعدادی قطعه سنگ مرمر استریل شده تهیه و به طور جداگانه روی سطح آنها با محلول آلیسین آغشته گردید. بعد از گذشت  ۶، ۱۲ و ۲۴ ساعت از قطعه سنگ‌ها نمونه‌گیری و روی پلیت نوترینت آگار تلقیح شد. محیط‌های کشت به مدت ۴۸ ساعت در ۳۷ درجه سانتی‌گراد انکوبه شده و در نهایت تعداد کلونی‌های رشد کرده در هر پلیت، شمارش گردید.

یافته‌ها: تست میکرودایلوشن نشان داد کمترین میزان MIC۵۰ برای محلول آلیسین مقدار ۶۲ میکروگرم بر میلی لیتربرای سوش کاندیدا و بیشترین میزان MIC۵۰ برای سوش استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده گردید. محلول آلیسین بر روی همه سوش‌های باکتریایی و قارچی مورد مطالعه اثر ضد میکروبی دارد. همچنین این مطالعه به ما نشان داد که سمیت محلول آلیسین به مقدار اندکی وابسته به زمان و غلظت بوده ولی افزایش زمان تا ۲۴ ساعت تاثیر چشمگیری بر کاهش پایداری این ماده نداشت.

نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج محلول آلیسین دارای خاصیت ضدمیکروبی بوده و سمیت آن ناچیز و قابل اغماض می‌باشد. همچنین این ماده از پایداری بالایی در شرایط محیطی برخوردار است.


طیبه السادات میر دهقان، سیدحسین حکمتی مقدم، علی جبالی،
دوره ۱۴، شماره ۶ - ( ویژه نامه بهمن و اسفند ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: سم آفلاتوکسین باعث سرطان کبد می شود و جذب آن در مواد غذایی بسیار ضروری است. هدف از این مطالعه بررسی جذب آفلاتوکسین توسط نانوذرات سلولز کونژوگه شده با آپتامر در شرایط اسیدی، بازی و خنثی بود.

روش­ بررسی: نخست نانوذرات سلولز با روش هیدرولیز اسیدی سنتز و سپس با کمک کراس لینکر به آپتامر اصلاح شده کونژوگه گردید. در مرحله بعد، غلظت‌های سریال نانوذرات کونژوگه شده (mg/mL ۶/۰ و ۲۵/۱ و ۵/۲ و ۵ و ۱۰) بطور جداگانه با محلول آفلاتوکسین با غلظت µg/mL ۱۰۰۰ مخلوط و در دمای ºC ۳۷ و در pH های ۱ و ۷ و ۱۳  بمدت ۵/۰ ساعت انکوبه گردیدند. سپس درصد جذب برای هر لوله در طول موج ۳۴۰ نانومتر محاسبه گردید.

یافته­ها: کاهش pH منجر به افزایش جذب تا حدود ۴۰ درصد شد. از نظر آماری، تفاوت معنی داری بین مقدار جذب در شرایط اسیدی با مقدار جذب در شرایط بازی و خنثی دیده شد ( ۰۵/۰P< ).

نتیجه گیری: آفلاتوکسین به خوبی می‌تواند به نانوذرات کونژوگه شده جذب شود و این قدرت جذب در شرایط اسیدی افزایش می یابد.



صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb