جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای تقی زاده

رسول خسروی، بهنام باریک بین۲ ، مهدی فضل زاده ، علی اکبر تقی زاده،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ویژه نامه بهداشت محیط ۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: کروم شش ظرفیتی یکی از سمی ترین فلزات سنگین بوده که باید قبل از ورود به محیط توسط یک فرایند موثر و کارآمد از پسابهای آلوده حذف شود. هدف از این مطالعه بررسی مقایسه ای مقدار جذب کروم شش ظرفیتی فاضلاب با استفاده از دانه گرانولی و پودر شده اسپند بوده است. روش بررسی: دانه های اسپند بعد از جمع آوری و تمیز سازی الک شده و دانه های با مش ۱۰ به عنوان دانه گرانولی مورد استفاده قرار گرفت. مقداری از دانه های گرانولی توسط آسیاب پودر گردید و سپس ذرات با مش ۶۰ به عنوان دانه پودر شده مورد استفاده قرار گرفت. برای تهیه محلول استوک کروم از دی کرومات پتاسیم استفاده شد و جهت اندازه گیری غلظت کروم از روش رنگ سنجی با استفاده از UV/VIS Spectrometer T۸۰+ استفاده گردید. تمام مواد مورد استفاده محصول شرکت مرک بود. یافته ها: نتایج نشان داد که حداکثر جذب کروم برای هر دو جاذب در pH ۵/۱ به دست آمد، و با افزایش مقدار جاذب راندمان حذف افزایش یافته ولی ظرفیت جذب کاهش یافت. با افزایش زمان ماند و افزایش سرعت اختلاط مقدار جذب کروم توسط هر دو جاذب روند صعودی داشت اما با افزایش غلظت اولیه کروم این روند سیر نزولی را نشان داد. در تمام آزمایشات مقدار جذب کروم توسط دانه پودر شده اسپند بسیار بیشتر از دانه گرانولی آن به دست آمد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج این تحقیق مشخص شد که دانه پودر شده اسپند توانایی بیشتری در جذب کروم نسبت به دانه گرانولی آن دارد. بنابراین دانه پودر شده اسپند می تواند به عنوان یک جاذب ارزان قیمت در حذف کروم مورد استفاده قرار گیرد.
آزاده نجارزاده، رویا حمایتی، جواد زواررضا، حسین فلاح زاده، حسن مظفری خسروی، محسن تقی زاده، اکرم اسماعیلی،
دوره ۱۴، شماره ۶ - ( ویژه نامه بهمن و اسفند ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: نفروپاتی دیابتی شایعترین علت نارسایی کلیوی است.فشار خون بالا به ویژه افزایش فشارخون گلومرولی یکی از عوامل زمینه ساز ابتلا به نفروپاتی در بیماران دیابتی است. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات تجویز مکمل گیاه چای ترش بر فشار خون و آلبومین ادری در بیماران مبتلا به نفروپاتی دیابتی انجام شد.

روش­بررسی: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور بود که بر روی ۴۱  بیمار مبتلا به نفروپاتی دیابتی (۱۵ مرد ۲۶ زن) انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه دریافت کننده مکمل گیاه چای ترش (روزانه دو قرص ۴۲۵ میلیگرمی) و دارونما تقسیم شدند. مدت مطالعه ۸ هفته بود. در شروع مطالعه و پایان هفته هشتم یک نمونه ادرار تصادفی وcc۵ خون بعد از ۱۲ تا ۱۴ ساعت ناشتایی گرفته شد وفشار خون سیستولیک و دیاستولیک و غلظت آلبومین ادرار اندازه گرفته شد.

یافته ها: فشار خون سیستولیک در گروه دریافت کننده مکمل گیاه چای ترش در پایان هفته هشتم نسبت به زمان شروع مطالعه از ۱۳۵ به ۵/۱۱۹ کاهش پیدا کرد که این کاهش از نظر آماری معنی دار بود (۰۵/۰(pAWT IMAGE. در پایان هفته هشتم در گروه دریافت کننده مکمل گیاه چای ترش غلظت آلبومین ادراری نسبت به شروع مطالعه mg۲۰کاهش پیدا کرد که این کاهش از نظر آماری معنی دار بود ( ۰۵/۰pAWT IMAGE (. تغییرات مشاهده شده در متغیرهای ذکر شده در گروه دارونما معنی دار نبود.

نتیجه گیری:به طور کلی مطالعه حاضر نشان می دهد که تجویز مکمل گیاه چای ترش سبب کاهش معنی دار فشار خون سیستولیک و آلبومین اوری می شود. بنابراین تجویز  مکمل گیاه چای ترش ممکن است در کند کردن پیشرفت نفروپاتی دیابتی نقش موثری داشته باشد.



صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb