جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای اکرمی

محمد حسن سلمانی، محبوبه میر حسینی، محسن مشتاقی لارگانی، خدیجه اکرمی،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: افزایش مقاومت به عوامل ضد میکروبی معمول یکی از مشکلات عمده بخش مراقبت‌های بهداشتی است. کنترل انتشار باکتری‌ها در محیط‌های مختلف یک چالش موجود در این بخش‌ها است که غلبه بر آن‌ها ازنظر بهداشتی و اقتصادی اهمیت زیادی دارد. در این مطالعه فعالیت ضد باکتریایی نانو ذرات نقره علیه دو باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا و دو باکتری گرم منفی اشرشیاکلی و باسیلوس سرئوس بررسی شد.

روش بررسی: خاصیت ضد باکتریایی نانو ذرات نقره علیه باکتری‌ها با استفاده از روش‌ رقیق‌سازی مطالعه شد. آزمایش‌های باکتریولوژی با استفاده از غلظت اولیه CFU/ml (۱۰۸×۵/۱-۱) از هر نوع باکتری‌ انجام شد. مقدار حداقل غلظت ممانعت کننده رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری ‌کشی (MBC) برای هر باکتری در محیط کشت آگار تعیین گردید. زمان مرگ باکتری با استفاده از غلظت­های یک و دو برابر MIC در زمان اثر صفر تا ۵۴۰ دقیقه بررسی و زمان مرگ هر باکتری تعیین شد.

یافته­ها: نتایج نشان داد که حداقل غلظت مهارکنندگی برای باکتری‌های اشرشیاکلای، باسیلوس سرئوس، استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا به ترتیب در غلظت ۱۷۰۰، ۱۶۰۰، ۱۵۰۰ و ۱۶۰۰ میکرو‌گرم در لیتر نانوذره نقره حاصل شد. همچنین، کمترین زمان مرگ برای باکتری‌های باسیلوس سرئوس به مدت ۴ ساعت به دست آمد.

نتیجه­گیری: بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه باکتری‌های اشرشیاکلای کمترین حساسیت و باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین حساسیت را نسبت به نانو ذرات نقره نشان دادند.


علی حیدری، حمیدرضا قیصری، سیّد علی یاسینی اردکانی، فاطمه اکرمی، مرتضی محمد زاده،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( مردادو شهریور ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: پرتودهی یکی از استراتژی‌های مداخله‌گر به‌منظور کنترل مؤثر میکروارگانیسم‌های پاتوژن منتقله از غذا می‌باشد که باعث کاهش بار میکروبی و افزایش مدت‌زمان نگهداری گوشت می‌شود.

روش بررسی: در این مطالعه نمونه‌های گوشت شترمرغ با باریکه الکترونی به میزان ۱,۵، ۳ و ۵ کیلوگری مورد تیمار قرارگرفته و در دمای C°۱±۴ به مدت ۱۵ روز نگهداری شدند. پس از پرتودهی در بازه‌های زمانی ۵ روزه، به مدت ۱۵ روز تغییرات شیمیایی و ارگانولپتیکی گوشت مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین میزان کل نیتروژن آزاد و اسید تیوباربیتوریک برای بررسی تغییرات شیمیایی اندازه‌گیری گردید.

یافته ها: پرتودهی به‌طور معنی‌داری باعث کاهش میزان کل نیتروژن آزاد در نمونه‌های پرتودیده شد. همچنین افزایش میزان اسید تیوباربیتوریک نیز در نمونه‌های پرتودیده شده معنی‌دار بود که با دور پرتودهی و طول مدت نگهداری رابطه مستقیم داشت و علی‌رغم افزایش میزان اسید تیوباربیتوریک، پرتودهی اثر معنی‌داری بر خواص حسی گوشت شترمرغ نداشت.

نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که پرتودهی گوشت شترمرغ با باریکه الکترونی باعث افزایش مدت‌ زمان نگهداری گوشت شترمرغ به مدت حداقل دو هفته در دمای یخچال بدون تغییر محسوس در خواص حسی این گوشت می‌شود.


میثم سلیمانی نجف ابادی، نگار حمیدیان، علی حیدری، محمد حسن احرام پوش، حسین فلاح زاده، فاطمه صفری، فاطمه اکرمی مهاجری،
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: لیستریا مونوسیتوژنز باکتری بیماری­زایی است که توسط مواد غذایی از جمله گوشت مرغ منتقل می شود و عامل بیماری لیستریوز می باشد. علایم شدیدی مانند مننژیت، سپتی سمی و سقط جنین ایجاد می کند. با توجه به اطلاعات اندک از آلودگی گوشت مرغ به لیستریا مونوسیتوژنز در شهرستان یزد و بروز مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری ها، هدف این مطالعه، تعیین شیوع و مقاومت آنتی بیوتیکی لیستریا مونوسیتوژنز جدا شده در مراحل مختلف کشتار مرغ و محیط کشتارگاه مرغ شهرستان یزد بود.
روش بررسی: برای تعیین حضور لیستریا مونوسیتوژنز از محیط های کشت و آزمون های بیوشیمیایی استفاده شد، سپس با استفاده از روش PCR تایید شد و در نهایت تست آنتی بیوگرام برای تعیین مقاومت آنتی­بیوتیکی انجام پذیرفت.
یافته ها: از مجموع ۸۱۱ نمونه اخذ شده از دو کشتارگاه طیور یزد ۱۰۴ نمونه (۸/۱۲ درصد) آلوده به لیستریا مونوسیتوژنزبودند. بیشترین آلودگی به سطوح پیش سرد و کمترین آلودگی مربوط به لاشه مرغ قبل از چیلر بود و بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی را نسبت به آمپی سیلین، تتراساکلین و پنی سیلین داشتند.
نتیجه گیری: نتایج این بررسی حاکی از آلودگی گوشت مرغ و مقاومت آنتی بوتیکی لیستریا مونوسیتوژنز جدا سازی شده می باشد. با توجه به مصرف بالای گوشت مرغ و حمل ونقل آن به صورت خام تا محل عرضه، نبود کنترل مناسب و از طرفی استفاده از آنتی بیوتیک در طول پرورش می تواند سبب بروز خطرات جدی در سلامت جامعه شود. عدم آگاهی در مورد لیستریوز، ضرورت اجرای برنامه های آموزشی و اطلاع رسانی در زمینه ی ایمنی مواد غذایی و حتی پرورش را آشکار و ضرورت تدوین و اجباری شدن استاندارد جستجوی لیستریا در مواد غذایی حساس، لازم به نظر می رسد.

 

صفحه ۱ از ۱     

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb