دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1392 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 77-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sheikmohammadi A, Manshouri M, Yazdanbakhsh A, Sardar M. Investigation of Fenton-like Process Efficiency in 4-Chlorophenol Removal from Aquatic Environment. TB 2013; 12 (1) :67-77
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-460-fa.html
شیخ محمدی امیر، منشوری محمد، یزدانبخش احمدرضا، سردار مهدیه. بررسی کارایی فرایند شبه فنتون در حذف 4-کلروفنل از محیطهای آبی . طلوع بهداشت. 1392; 12 (1) :67-77

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-460-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی لرستان ، mahdiehsardar@yahoo.com
چکیده:   (9056 مشاهده)

  مقدمه: 4-کلروفنل یکی از انواع کلروفنل ­ هایی است که در پساب صنایعی اعم از پالایشگاه­ها، صنایع پتروشیمی، صنایع تولید حشره­کش و.....یافت شده و سبب آسیب به محیط زیست می شود. هدف از انجام این تحقیق بررسی کارایی فرایند Fe°/H2O2 در تجزیه 4-کلروفنل از محلولهای آبی و بررسی ترکیبات واسطه تولیدی حاصل از واکنش بوده است.

  روش بررسی: این مطالعه یک پژوهش کاربردی است که به صورت تجربی و در مقیاس آزمایشگاهی انجام شد. در طول آزمایش مقادیر بهینه پارامترهای مختلف از قبیل pH ، پراکسید هیدروژن، پودرآهن، زمان بهینه وسرعت اختلاط در حذف4- کلروفنل بررسی شد. به منظور بررسی ترکیبات واسطه تولیدی، آزمایشات کلر باقیمانده، UV215 و COD نیز انجام گرفت.

  یافته ها: در این تحقیق pH بهینه 4 تعیین شد و همچنین نسبت های مولی بهینه پراکسید هیدروژن بر 4-کلروفنل برابر با 8/18، پراکسید هیدروژن بر پودرآهن برابر با 4/0، زمان بهینه 5 دقیقه و سرعت اختلاط rpm 180 بدست آمد. در نهایت بمنظور بررسی میزان معدنی شدن 4-کلروفنل از شاخص COD استفاده شد که نشان داد، ترکیب4-کلروفنل به طور کامل معدنی نشده است. در عین حال افزایش میزان غلظت یون کلرور وسنجش UV215 پس از زمان بهینه 5 دقیقه نشان داد خاصیت کلرینه و حلقه بنزنی ترکیب اولیه کاهش یافته، که این امر نشان دهنده بهبود تجزیه پذیری 4-کلروفنل بوده است.

  نتیجه گیری : با توجه به کلیه نتایج بدست آمده و در نظر گرفتن مقاومت بالای ترکیب 4-کلروفنل در برابر تجزیه توسط فرایندهای بیولوژیکی، می توان از فرایند Fe°/H2O2 برای تبدیل نمودن این ترکیب به سایر ترکیباتی آلی که قابلیت تجزیه پذیری بیولوژیکی بالاتر و سمیت کمتری داشته باشند استفاده نمود.

  

متن کامل [PDF 219 kb]   (1654 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/3/27 | انتشار: 1392/3/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb