مقدمه: استفاده از سیستم های تصفیه فاضلاب طبیعی با تکنولوژی پایین مانند وتلند های مصنوعی علاوه بر کاهش هزینه های اقتصادی به اصلاح محیط زیست نیز کمک می کنند. هدف از این مطالعه تعیین کارآیی روش وتلند مصنوعی زیرسطحی در تصفیه فاضلاب شهر یزد بوده است.
روش بررسی: مطالعه حاضر یک پژوهش مداخله ای آزمایشگاهی است که در آن کارایی روش وتلند زیرسطحی در حذف پارامترهای , PO4-P ,NH3-N ,NO3-N ,TSS , BOD5 , COD کلیفرم کل و کلیفرم گوارشی مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور 2 راکتور بصورت پایلوت به روش وتلند مصنوعی با جریان زیر سطحی با زمان ماند چهار روز ساخته شد. طی 2 ماه نمونه ها از ورودی و خروجی راکتورها برداشته شد و مطابق با روش های استاندارد و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ver 11.5 و Excel 2003 تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: طبق نتایج بدست آمده راندمان حذف پارامترهای , PO4-P ,NH3-N ,NO3-N ,TSS , BOD5 , COD کلیفرم کل و کلیفرم گوارشی در وتلند گیاه نخل مرداب به ترتیب برابر با 74، 73، 84، 40، 36، 33،70 و 38 درصد ودر وتلند شاهد به ترتیب برابر با 44، 34، 77، 15، 3/0، 1، 17 و 26 درصد بوده است.
نتیجه گیری: با توجه به یافته های مطالعه، وتلند مصنوعی با جریان زیر سطحی در حذف مواد آلی و جامدات دارای راندمان بالایی بوده و قادر به دستیابی به استانداردهای زیست محیطی ایران برای مصارف کشاورزی و آبیاری می باشد. همچنین این گیاه راندمان مناسبی در حذف مواد مغذی و کلیفرم کل و کلیفرم گوارشی بوده است. البته لازم است بررسی های بیشتری بر روی کارآیی این روش در حذف توترینت ها، فلزات سنگین، تخم انگل و ویروس های روده ای انجام گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |