دوره 24، شماره 4 - ( مهر و آبان 1404 )                   جلد 24 شماره 4 صفحات 83-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشیار، گروه روانشناسی، روانشناسی واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران ، lalehyari6@gmail.com
چکیده:   (194 مشاهده)
مقدمه: تعارضات زناشویی و ناهماهنگی شناختی از عوامل مؤثر بر سلامت روان است که کارکرد پرستاران را تحت تأثیر قرار می‌دهند؛ لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی برنامه آموزش پذیرش و تعهد  بر کاهش ناهماهنگی شناختی و تعارضات زناشویی در زنان پرستار شهر سنندج انجام شد.
روش بررسی: این پژوهش نیمه‌ تجربی با طرح پیش‌آزمونپس‌آزمون با گروه کنترل و پیگیری         یک‌ ماهه انجام شد. جامعه‌آماری شامل زنان پرستار شاغل در بیمارستان‌های سنندج در سال 1403             بود که 32 نفر با روش هدفمند انتخاب و به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند و به پرسشنامه‌های برانگیختگی شناختی و تعارضات زناشویی پاسخ دادند. مداخله آموزش گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد در 8 جلسه برای گروه آزمایش اجرا شد و گروه کنترل مداخله‌ای دریافت نکرد. تحلیل داده‌ها با آزمون تحلیل کوواریانس و نرم‌افزار SPSS نسخه 25 انجام شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد، آموزش گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد تأثیر معناداری بر کاهش ناهماهنگی شناختی (45/247 F=، 001/0 p<، 452/0= η²) و کاهش تعارضات زناشویی (62/49 F=، 001/0 p<، 463/0 = η²) در زنان پرستار داشته است. این اثرات در پیگیری نیز پایدار باقی ماند.
نتیجه‌گیری: آموزش گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد با افزایش انعطاف‌پذیری روان‌شناختی و بهبود تنظیم هیجان، ظرفیت ارتقاء سلامت روان و بهبود روابط زناشویی در زنان پرستار را دارد.
 
  |   |   متن کامل (HTML)  (69 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مامایی
دریافت: 1404/3/22 | پذیرش: 1404/6/22 | انتشار: 1404/12/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.