Motevalli M, Alizadeh-Navaei R, Shekarriz R. Investigating The Inflammatory Content of The Diet of Gastric Cancer Patients Referred to Mazandaran Comprehensive Cancer Center, a Case-Control Study. TB 2025; 24 (2) :88-99
URL:
http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-3702-fa.html
متولی مینا، علیزاده نوایی رضا، شکرریز رامین. بررسی محتوای التهابی رژیم غذایی بیماران مبتلا به سرطان معده مراجعه کننده به مرکز جامع سرطان مازندران، یک مطالعه مورد-شاهدی. طلوع بهداشت. 1404; 24 (2) :88-99
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-3702-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری ، drraminshekarriz@yahoo.com
چکیده: (51 مشاهده)
مقدمه: سرطان معده یکی از شایعترین سرطانها در ایران و جهان است که نقش عوامل تغذیهای در بروز و پیشرفت آن، مورد توجه پژوهشگران قرار دارد. پتانسیل التهابی رژیم غذایی به عنوان عامل خطر در ایجاد بعضی بدخیمی ها معرفی شده است. هدف بررسی حاضر سنجش پتانسیل التهابی رژیم غذایی بیماران و مقایسه با گروه شاهد بوده است.
روش بررسی: این مطالعه ی مورد-شاهدی در سال 1401 بر 80 بیمار مبتلا به سرطان معده با تایید پاتولوژی مراجعه کننده به مرکز سرطان بیمارستان امام خمینی (ره) ساری و 79 شاهد از داوطلبان سالم، بدون علائم گوارشی و سابقه قبلی سرطان انجام شد. پرسشنامه بسامد مصرف خوراک مطالعه کوهورت PERISAN به منظور ثبت فراوانی و انوع مواد غذایی مصرفی استفاده شد. ثبت و تجزیه تحلیل آماری با نرم افزار SPSSنسخه 21 و آزمون های آماری T test، من ویتنی و کای دو با در نظر گرفتن 05/0P< صورت گرفت.
یافته ها: مصرف گوشت قرمز (054/0P=)، امعا و احشا (013/0P=) و همچنین محصولات گوجه فرنگی (00/0P=) در گروه شاهد بیشتر بود. در دسته بندی مواد غذایی ضد التهابی، سبزیجات برگ زرد به میزان بیشتری توسط افراد شاهد مصرف می شدند(003/0P=).
نتیجه گیری: نتایج مطالعه ارتباط معنی داری بین مصرف گوشت قرمز و ریسک سرطان معده نشان نداد، اما مصرف بیشتر سبزیجات ممکن است نقش محافظتی داشته باشد. این یافته ها حاکی از اهمیت افزایش مصرف سبزیجات در پیشگیری از سرطان معده است. به دلیل محدودیت های روش شناسی، مطالعات آینده نگر برای تایید نتایج ضروری است.
| |
متن کامل (HTML) (15 مشاهده)
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذیه دریافت: 1403/9/20 | پذیرش: 1403/12/22 | انتشار: 1404/6/20