دوره 22، شماره 5 - ( آذر و دی 1402 )                   جلد 22 شماره 5 صفحات 66-43 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


استادیار گروه روان‌شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، Esrafilian.fo@gmail.com
چکیده:   (169 مشاهده)
مقدمه: پذیرفتن این موضوع که عضوی از خانواده مبتلا به بیماری قلبی است و استرس زندگی با بیمار قلبی می­تواند در خانواده چنان موثر باشد که ماهیت آن را متحول کند. در این زمینه، پژوهش حاضر با هدف کشف و شناسایی تجربه زیسته فرد مبتلاء و خانواده­اش در مواجهه حاد با یکی از انواع بیماری­های قلبی انجام شد.
روش بررسی: مطالعه حاضر یک پژوهش کیفی بود که به روش تحلیل پدیدارشناسانه در سال 1399 در شهر تهران انجام گرفت. به منظور جمع­آوری داده­ها از مصاحبه­های نیمه­ساختار یافته با 6 بیمار بستری در بخش مراقبت­های ویژه بیمارستان بقیه­الله و 4 نفر از همراهان بیماران تا مرحله اشباع داده­ها استفاده گردید. تحلیل داده­ها نیز با استفاده از نرم­افزار 20 MAXQDA  انجام شد.
یافته­ها: بر اساس یافته­های این پژوهش، 19 مضمون فرعی و 7 مضمون اصلیِ تجربه اولیه مشکل (بدکارکردی) قلبی و عروقی، تجربه حالات درونی مرتبط با بیماری قلبی و عروقی، تجربه اولیه خانواده مرتبط با بیماری قلبی و عروقی، فضای حاکم بر زندگی مشارکت­کنندگان پیش از تجربه بیماری قلبی و عروقی، آخرین برش­های زندگی قبل از تجربه بیماری قلبی و عروقی، تحول­های ادراک شده پس از تجربه بیماری قلبی و عروقی و در نهایت مواجهه با تجربه بیماری قلبی و عروقی به دست آمد.
نتیجه­گیری: نتایج به­دست آمده مشخص کرد ابتلا به بیماری­های قلبی-عروقی پیامدهای روانی، اجتماعی و خانوادگی بسیار گسترده­ای را برای فرد و خانواده آنها به همراه دارد. بدین منظور لازم است در کنار دارودرمانی به ابعاد روان­شناختی این بیماران نیز توجه ویژه­ای شود.
 
متن کامل [PDF 891 kb]   (131 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (321 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روان شناسی
دریافت: 1402/5/14 | پذیرش: 1402/9/12 | انتشار: 1402/10/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.