دوره 21، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1401 )                   جلد 21 شماره 6 صفحات 94-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: lr.ssu.rsi.rec.1400.012


XML English Abstract Print


گروه حسابداری،دانشگاه پیام نور،تهران،ایران. ، mbakhtiari1363@pnu.ac.ir
چکیده:   (173 مشاهده)
مقدمه: سازمان­ها در محیط آشفته کنونی و بازارهای به سرعت در حال تغییر، نیازمند چابکی هستند. هدف از انجام این پژوهش، طراحی الگوی چابکی نظام آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با رویکرد تحلیل تم می باشد.
روش بررسی:  این پژوهش از نظر هدف توسعه­ای- کاربردی و از نظر ماهیت گردآوری داده­ها پیمایشی بوده است. روش انجام این پژوهش به صورت آمیخته و ترکیبی از روش­های کیفی و کمی بوده است. جامعه آماری این پژوهش 13 نفر ازکارکنان، خبرگان دانشگاهی، مدیران و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی یزد بوده است.
یافته ها: بر اساس یافته­های به دست آمده بر اساس مصاحبه با خبرگان و تحلیل تم،5 طبقه اصلی  در چابکی نظام آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی یزد شامل مولفه­های آموزشی با 3 زیرطبقه( اهداف آموزشی،نیازسنجی آموزشی و موضوع آموزشی)، مؤلفه­های نگرشی- انگیزشی با 4 زیرطبقه(فرهنگ سازمانی،عدالت اجتماعی،پاسخگویی و آینده نگری)، مؤلفه­های سرعت با 2 زیرطبقه(کارتیمی و فناوری)، مولفه­های مدیریتی با 6 زیرطبقه( گزینش کارمند، توانمندسازی کارکنان، توانایی­های مدیریتی، نظارت، ارزیابی و تخصیص منابع مالی )و مؤلفه­های صلاحیت و شایستگی شناسایی با 3 زیرطبقه( آموزش­ها و مهارت­های عملی، ارتباطات سازمانی و انعطاف­پذیری )گردید.
نتیجه گیری: نتایج حاصل از این بخش نشان داد که ارتباطات سازمانی و کار تیمی و تخصیص منابع بر فناوری و موضوع آموزشی تأثیر مثبت و معناداری دارد و از دیگر نتایج این پژوهش می­توان به تأثیر فناوری و موضوع آموزشی بر آینده­نگری، عدالت اجتماعی و آموزش­های عملی و مهارتی و همچنین تأثیر آینده­نگری، عدالت اجتماعی و آموزش­های عملی و مهارتی برپاسخگویی و انعطاف­پذیری اشاره کرد.
 
متن کامل [PDF 882 kb]   (102 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (80 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1401/2/20 | پذیرش: 1401/8/7 | انتشار: 1401/12/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.