دوره 20، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1400 )                   جلد 20 شماره 6 صفحات 84-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 399205
Ethics code: IR.MUI.RESEARCH.REC.1399.305


XML English Abstract Print


دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی اصفهان،اصفهان،ایران. ، naghdi@gmial.com
چکیده:   (702 مشاهده)
 مقدمه: با توجه به اهمیت تغذیه با شیر مادر و مزایای آن برای شیرخوار و لزوم آموزش های لازم جهت شیردهی موفق، مطالعه حاضر با هدف تعیین آگاهی، خودکارآمدی و عملکرد مادران در زمینه تغذیه انحصاری با شیر مادر و عوامل مرتبط با آن در کودکان زیر 6 ماه شهرستان اشکذر یزد انجام شد.
روش بررسی:این مطالعه که به صورت توصیفی تحلیلی انجام شد از 300 نفر مادر دارای کودک زیر شش ماه با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته با مصاحبه حضوری و تماس تلفنی، داده های تحقیق جمع آوری شد. ضمن محاسبه شاخص های مرتبط با تغذیه انحصاری با شیر مادر، با استفاده از آزمون های نرم افزار SPSS نسخه 20 به تحلیل روابط بین متغیرهای مستقل و وابسته پرداخته و مهم ترین عوامل موثر بر تغذیه انحصاری بر شیرمادر تعیین گردید.
یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین سن مادران 6/59 ± 43/28 است. میانگین و انحراف میانگین نمره آگاهی،  خودکارآمدی و نمره عملکرد مادران در زمینه تغذیه انحصاری با شیر مادر به ترتیب :82/18، 72/16و 11/16 می باشد. بین میانگین نمره تغذیه انحصاری با شیر مادر با تعداد قل نوزاد ، با استفاده از شیشه شیر و استفاده از پستانک و وزن هنگام تولد نوزاد رابطه معناداری وجود دارد.
نتیجه گیری: با توجه به قابل تعدیل بودن اکثر عوامل مرتبط با شیر مادر می توان با آموزش و استفاده از روش های نوین مشاوره مناسب توسط کارکنان بهداشتی جهت افزایش تغذیه انحصاری نوزادان با شیر مادر گام برداشت.


 
متن کامل [PDF 591 kb]   (451 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (834 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/5/8 | پذیرش: 1400/11/10 | انتشار: 1400/11/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.