Research code: 399205
Ethics code: IR.MUI.RESEARCH.REC.1399.305
Pirzadeh A, Naghdi A. Evaluation of Mothers' Knowledge, Self-Efficacy, and Performance in the Field of Exclusive Breastfeeding and its Related Factors in Infants Less than 6 Months of Age in Ashkzar City of Yazd Province. TB 2022; 20 (6) :73-84
URL:
http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-3237-fa.html
پیرزاده اسیه، نقدی افسانه. بررسی آگاهی، خودکارآمدی و عملکرد مادران در زمینه تغذیه انحصاری با شیر مادر و عوامل مرتبط با آن در کودکان زیر 6 ماه شهرستان اشکذر استان یزد. طلوع بهداشت. 1400; 20 (6) :73-84
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-3237-fa.html
دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی اصفهان،اصفهان،ایران. ، naghdi@gmial.com
چکیده: (902 مشاهده)
مقدمه: با توجه به اهمیت تغذیه با شیر مادر و مزایای آن برای شیرخوار و لزوم آموزش های لازم جهت شیردهی موفق، مطالعه حاضر با هدف تعیین آگاهی، خودکارآمدی و عملکرد مادران در زمینه تغذیه انحصاری با شیر مادر و عوامل مرتبط با آن در کودکان زیر 6 ماه شهرستان اشکذر یزد انجام شد.
روش بررسی:این مطالعه که به صورت توصیفی – تحلیلی انجام شد از 300 نفر مادر دارای کودک زیر شش ماه با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته با مصاحبه حضوری و تماس تلفنی، داده های تحقیق جمع آوری شد. ضمن محاسبه شاخص های مرتبط با تغذیه انحصاری با شیر مادر، با استفاده از آزمون های نرم افزار SPSS نسخه 20 به تحلیل روابط بین متغیرهای مستقل و وابسته پرداخته و مهم ترین عوامل موثر بر تغذیه انحصاری بر شیرمادر تعیین گردید.
یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین سن مادران 6/59 ± 43/28 است. میانگین و انحراف میانگین نمره آگاهی، خودکارآمدی و نمره عملکرد مادران در زمینه تغذیه انحصاری با شیر مادر به ترتیب :82/18، 72/16و 11/16 می باشد. بین میانگین نمره تغذیه انحصاری با شیر مادر با تعداد قل نوزاد ، با استفاده از شیشه شیر و استفاده از پستانک و وزن هنگام تولد نوزاد رابطه معناداری وجود دارد.
نتیجه گیری: با توجه به قابل تعدیل بودن اکثر عوامل مرتبط با شیر مادر می توان با آموزش و استفاده از روش های نوین مشاوره مناسب توسط کارکنان بهداشتی جهت افزایش تغذیه انحصاری نوزادان با شیر مادر گام برداشت.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/5/8 | پذیرش: 1400/11/10 | انتشار: 1400/11/10