چکیده: (1211 مشاهده)
مقدمه: آگاهی از انجام احیای قلبی ریوی اطفال برای هر دانشجوی پزشکی در حال فارغ التحصیل واجب است .از آنجاییکه تنها احیا قلبی ریوی صحیح وموثر میتواند احتمال بقا بیماران دچار ایست قلبی تنفسی را بالا ببرد و از آنجایی که در کودکان طی پروسه CPR تکنیکها و مانورها باید با شیوه خاصی انجام شوند، ارزیابی آگاهی از احیا اطفال اهمیت زیادی دارد.
روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه مقطعی بود که سوالاتی به صورت تست های چهارگزینه ای در مورد احیا قلبی ریوی پایه و پیشرفته اطفال (زیر 8 سال) آماده گردید، 100 دانشجوی پزشکی در مقطع کارورزی وارد مطالعه شدند و نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 15 آنالیز گردید.
یافتهها: در این مطالعه امتیاز آگاهی پیشرفته کارورزان کمتر از آگاهی پایه است که این تفاوت از نظر آماری معنادار شد) 001/ 0P<) امتیاز آگاهی دانشجویانی که در زمینه احیا قلبی ریوی اطفال مطالعه داشتند نسبت به دانشجویانی که نداشتند بیشتر بود ( 027/0P< )، هم چنین دانشجویانی که در احیای اطفال شرکت داشتند آگاهی بیشتری داشتند( 002/0P < )، کارورزانی که بخش قلب را گذرانده بودند سطح آگاهی بیشتری داشته اند( 001/0P< ).
نتیجه گیری: به طور کلی با نگرشی به نتایج میزان آگاهی کارورزان در مطالعه حاضر میتوان به اهمیت دوره های آموزش احیا اطفال و شرکت در عملیات احیا پی برد و با توجه به اینکه این افراد همواره با این امر خطیر در ارتباط هستند و نتیجه آن نیز مرگ و زندگی افراد است. گنجاندن این دوره آموزشی به عنوان یک استراتژی آموزشی در برنامه کارورزان باید مورد توجه قرار گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1400/2/22 | پذیرش: 1400/2/10 | انتشار: 1400/2/10