دوره 20، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1400 )                   جلد 20 شماره 6 صفحات 115-100 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. ، zahra.jalili@gmail.com
چکیده:   (1266 مشاهده)
مقدمه :یکی از اساسی‌ترین اسیدهای چرب مورد نیاز بدن که می بایست از رژیم غذایی دریافت شود امگا-3 است مطالعات متعدد ارتباط بین مصرف مواد حاوی اسیدهای چرب امگا3 (EPA ,DHA) و حفظ عملکرد مغز و کاهش اختلالات شناختی رانشان دادند.مطالعه حاضر با هدف تعیین پیشگویی کننده‌های مصرف مکمل امگا3 در پیشگیری از بیماری آلزایمر بر اساس الگوی اعتقاد بهداشتی در سالمندان انجام گردید.
روش بررسی: در این مطالعه تحلیلی-مقطعی، ۳۲۳ نفر از سالمندان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر تهران در سال۱۳۹۵ با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها شامل پرسش نامه اطلاعات جمعیت شناختی، آگاهی و سازه‌های الگوی اعتقاد بهداشتی بود که پس از تعیین روایی و پایایی توزیع گردید.نتایج مطالعه از طریق نرم افزار SPSS   نسخه 18و با استفاده از آزمون‌های کای دو، تی مستقل وضریب همبستگی پیرسون، اسپیرمن و مدل رگرسیون لجستیک تحلیل گردید.
یافته ها: آنالیز رگرسیون لجستیک نشان داد بهترین پیشگویی کننده ها برای مصرف مکمل امگا-۳ به ترتیب آگاهی، عملکرد، خودکارآمدی، و حساسیت درک شده هستند که می توانند ۷۴/۷درصد مصرف یا عدم مصرف مکمل امگا-۳ را پیشگویی کنند.
نتیجه گیری: مطالعه حاضر منجر به شناسایی قویترین سازه‌های الگوی اعتقاد بهداشتی در پیشگویی رفتار مصرف مکمل امگا-3 در سالمندان شد. لذا این الگو می تواند به عنوان یک چارچوب مرجع جهت طراحی مداخلات آموزشی در  پیشگیری از بیماری آلزایمر طراحی و اجرا گردد.

 
متن کامل [PDF 672 kb]   (568 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1749 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/4/11 | پذیرش: 1398/4/31 | انتشار: 1400/11/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.