دوره 19، شماره 5 - ( آذر و دی 1399 )                   جلد 19 شماره 5 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی ، یزد، ایران. ، Sadeghian. Hossein@gmail.com
چکیده:   (1724 مشاهده)
مقدمه: به دنبال تغییرات آب و هوایی و کاهش منابع انرژی، لازم است ساختمان ها و محیط ساخت شده توسط انسان، پایدارتر شده و سطوح انرژی کمتری مصرف نماید. بدون شک بهینه سازی مصرف انرژی و به کارگیری رویکردهای طراحی پایدار بویژه در مدارس می تواند کمک شایانی به رشد و توسعه نماید. هدف از مطالعه حاضر بررسی مدارس ابتدایی منطقه سه تهران براساس شاخص های پایداری مدارس می باشد. 
روش بررسی: این مطالعه توصیفی-مقطعی، شامل تمام مدارس ابتدایی دولتی منطقه سه تهران در سال 1397 بود. بر این اساس 28 مدرسه مورد ارزیابی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات در این مطالعه، پرسشنامه ای شامل 14 معیار در قالب معیارهای مهندسی-معماری و رفتاری بود. برای توصیف داده ها از آمار توصیفی شامل میانگین±انحراف استاندارد و نیز جدول فراوانی استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی SPSS   نسخه 23 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که اکثر (1/82 درصد) مدارس ابتدایی منطقه سه تهران جزو مدارس درجه دو هستند و صرفا 9/17 درصد از این مدارس در دسته مدارس سبز درجه یک قرار دارند. در این مطالعه بین میزان نگرانی مسئولین مدارس در رابطه با مسائل مربوط به محیط زیست با نمره شاخص پایداری مدرسه ارتباط معناداری یافت نشد.
نتیجه گیری: مدارس ابتدایی منطقه سه تهران براساس شاخص های پایداری در سطح نسبتا مطلوبی قرار دارند اما نظر به اهمیت طراحی فضاهای آموزشی سازگار با اکوسیستم ها، لازم است توجه بیشتری به طراحی مدارس براساس شاخص های پایداری معطوف گردد.
 
متن کامل [PDF 622 kb]   (1093 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (651 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1398/12/17 | پذیرش: 1399/2/28 | انتشار: 1399/11/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.