دوره 18، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1398 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 36-23 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران ، hamideh2@yahoo.com
چکیده:   (2449 مشاهده)
مقدمه: یکی از پساب­هایی که پس از طی فرآیندهای تصفیه اولیه و ثانویه، هم چنان حاوی درصدهای زیادی از آلوده کننده ها است، پساب صنایع فرآوری گوشت می‌باشد. هزینه زیاد سیستم های تصفیه تکمیلی، سبب شده است که این نوع پساب ها بدون حذف آلاینده های نیتروژن دار و فسفر دار به محیط زیست وارد شوند. در این مقاله، راهکاری اقتصادی به‌منظور تصفیه تکمیلی پساب صنایع فرآوری گوشت همراه با تولید زیست‌توده باارزش ارائه شده است.
روش بررسی: این مطالعه از نوع کاربردی است. دو گونه ریزجلبک کلرلا و سندسموس در سه محیط پساب سنتزی واقعی، پساب نرمال شده و پساب نرمال شده حاوی ترکیبات ریزمغذی، کشت و حذف زیستی ترکیبات پساب بررسی شد. غلظت نیترات، آمونیاک و فسفات موجود در پساب در طول مدت کشت آنالیز شد. از بافرهای فسفات نیز برای کاهش نوسانات pH استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد افزایش فسفات در پساب، موجب افزایش حذف زیستی بیشینه 78% در سندسموس و 64% در کلرلا شد. این در حالی است که افزودن محلول ریزمغذی منجر به حذف زیستی بیشینه 93% در سندسموس و 95% در کلرلا شد.
نتیجه گیری: پساب صنایع فراوری گوشت می‌تواند محیطی مناسبی برای رشد ریزجلبک فراهم نماید. نتایج این تحقیق می تواند نویدبخش راهکاری جدید و اقتصادی به‌منظور حذف کامل ترکیبات آلاینده نیتروژن دار و فسفر دار موجود در پساب‌های فرآوری گوشت باشد.
 
 
متن کامل [PDF 593 kb]   (1115 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/9/19 | پذیرش: 1396/11/25 | انتشار: 1398/4/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.