دوره 17، شماره 4 - ( مهر و آبان 1397 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 29-13 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

kermanian S, Mozaffari khosravi H, Zavar Reza J, Dastgerdi G, Lotfi M. A Comparison of the Effect of Chamomile Tea and Black Tea Consumption on Depression and Oxidative Stress Markers in Depressed Patients with Type II Diabetes: a Randomized Clinical Trial. TB 2018; 17 (4) :13-29
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-2414-fa.html
کرمانیان سحر، مظفری خسروی حسن، زوار رضا جواد، دستجردی قاسم، لطفی محمد حسن. مقایسه اثر مصرف چای بابونه و چای سیاه بر افسردگی و شاخص های استرس اکسیداتیو در بیماران افسرده مبتلا به دیابت نوع دو: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده. طلوع بهداشت. 1397; 17 (4) :13-29

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-2414-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد ، mozaffari.kh@gmail.com
متن کامل [PDF 809 kb]   (1984 دریافت)     |   چکیده (HTML)  (4172 مشاهده)
متن کامل:   (528 مشاهده)
مقدمه: با توجه به باورهای عمومی و ترکیبات موجود در بابونه مبنی بر اثر تسکینی آن، این کارآزمایی بالینی به منظور مقایسه اثر مصرف چای بابونه و چای سیاه بر افسردگی و شاخص‌های استرس اکسیداتیو در بیماران افسرده مبتلا به دیابت انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی بوده که با مشارکت 74 بیمار افسرده مبتلا به دیابت انجام شد. افراد بطور تصادفی به دو گروه دریافت کننده چای بابونه و چای سیاه (37=n) تقسیم شدند، که بترتیب روزانه 3 فنجان چای کیسه‌ای بابونه و چای سیاه حداقل نیم ساعت بعد از وعده‌های غذایی دریافت کردند. جهت سنجش افسردگی پرسشنامه تست بک در ابتدای مطالعه، بعد از 6 و 12 هفته برای افراد تکمیل شد. آزمایش‌های ظرفیت تام آنتی اکسیدانی ( TAC ) و مالن دی آلدویید (MDA) در ابتدا و انتهای مطالعه انجام شد.
یافته‌ها: در انتهای مطالعه 64 نفر مطالعه را به پایان رساندند. میانگین تست بک بعد از مطالعه بطور معناداری بین دو گروه کاهش یافت. نمره تست بک تفاوت معناداری را بعد از مداخله در دو گروه چای بابونه (001/0>P) و چای سیاه (04/0=P) نشان داد، ولی میانگین تغییر امتیاز بک بطور معناداری در گروه چای بابونه بیشتر از چای سیاه بدست آمد. میانگین غلظت TAC در هر دو گروه کاهش معناداری یافت ولی میانگین تغییرات آن بین دو گروه تفاوت معناداری را نشان نداد.
نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر نشان داد مصرف چای بابونه در مقایسه با چای سیاه موجب کاهش نسبی میزان افسردگی، ولی بر شاخص‌های استرس اکسیداتیو بی‌تاثیر بوده است.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/11/4 | پذیرش: 1395/12/22 | انتشار: 1397/9/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb