چکیده
مقدمه: امروزه استرس یکی از علل عمده بسیاری از بیماریها محسوب میشود و دوران نوجوانی به دلیل مصادف شدن با بلوغ، دوران استرس و فشارهای روانی- اجتماعی میباشد. شمار زیادی از نوجوانان از استرس رنج میبرند نظر به اینکه یکسوم جمعیت ایران را نوجوانان تشکیل میدهند این مطالعه باهدف بررسی پیشبینی کنندههای استرس در دانش آموزان مقطع دبیرستان انجام گردید.
روش بررسی: این مطالعه از نوع مطالعات توصیفی - مقطعی بود و تعداد 403 نفر از دانش آموزان دختر و پسر مقاطع دبیرستان از 4 مدرسه بهطور تصادفی انتخاب و در مطالعه بر اساس توزیع سهمیهای وارد گردیدند. دادههای مطالعه بر اساس پرسشنامههای دموگرافیک، سلامت عمومی گلدبرگ، خودکارآمدی شرر، رضایت از زندگی دینر، استرس کوهن، امیدواری اشنایدر و شادکامی اکسفورد بهصورت خود گزارش دهی جمعآوری گردیدند. بعد از جمعآوری اطلاعات و واردکردن دادهها در نرمافزار آماری 16- SPSS با استفاده از آزمونهای لوجستیک رگرسیون و همبستگی مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: نتایج مطالعه نشان داد که 55% از دختران و 3/46% از پسران دچار استرس بالابودند و 62% از دانش آموزان از مشکلات روان رنج میبردند. همچنین با افزایش نمره استرس احتمال رخداد مشکل سلامت روان در دانش آموزان به میزان 27% افزایش مییابد.
نتیجهگیری: یافتههای پژوهش حاضر نشان داد که اکثر دانش آموزان از مشکل سلامت روان رنج میبرند و استرس یکی از مهمترین فاکتورهای پیشگوییکننده سلامت روان میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |