مقدمه: کارواش یکی از صنایعی است که میزان زیادی آب مصرف کرده و فاضلاب آنها نیز حاوی انواع آلایندهها ) دترجنتها، روغن و چربی، فلزات و ...) میباشد. تصفیه فاضلاب ناشی از این صنعت می تواند کمک بزرگی به حفظ منابع آب سطحی و زیرزمینی نماید. بنابراین در مطالعه حاضر کاربرد فرایند ازن زنی در تصفیه فاضلاب حاصل از شستشوی اتومبیل در یکی از کارواشهای شهر یزد مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی: این مطالعه در مقیاس آزمایشگاهی و به صورت پایلوت انجام شد. نمونهها به صورت روزانه از یک کارواش جمعآوری گردید. با استفاده از یک راکتور استوانهای شکل (با ارتفاع 1 متر و قطر داخلی 5 سانتیمتر) حاوی بستر پلاستیکی، درصد حذف پارامترهایCOD با روش هضم و سورفکتانت آنیونی با روش استاندارد استخراج کلروفرم در طی فرآیند ازن زنی در دز ازن 7/0 و 1/1 میلیگرم در دقیقه در زمانهای واکنش 30، 60 و90 دقیقه و pH 7، 9 و11 تعیین شد.
یافتهها: نتایج نشان داد راندمان حذف COD و سورفکتانتهای آنیونی با افزایش pH و زمان تماس افزایش مییابد به طوری که در 11=pH و بعد از زمان واکنش 90 دقیقه برای دز ازن 1/1 میلیگرم در دقیقه به ترتیب راندمان حذف 57/68 و 71/77 درصد بدست آمد.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که فرایند ازنزنی در یک راکتور با بستر آکنده دارای توانایی قابلتوجهی در حذف COD و سورفکتانتهای آنیونی میباشد. اما این فرایند به تنهایی قادر به حذف محتوای آلی فاضلاب کارواش نبوده و در صورت نیاز میتوان از آن بصورت ترکیب با سایر روشها جهت تصفیه فاضلاب کارواشها استفاده نمود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |