دوره 15، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1395 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 197-187 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zare M, Taheri E, Fatehizade A, Amin M. Sludge Recycle of Wastewater Treatment Plant via its Application as Powdered Activated Carbon for Removal of Methyl Tertiary-Butyl Ether (MTBE) from Aqueous Solutions. TB 2016; 15 (1) :187-197
URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-2116-fa.html
زارع محمدرضا، طاهری انسیه، فاتحی‌زاده علی، امین محمد مهدی. بازیافت لجن مازاد تصفیه‌خانه فاضلاب با کاربرد آن به عنوان کربن فعال پودری جهت حذف متیل ترشیری بوتیل اتر (MTBE) از محیط‌های آبی. طلوع بهداشت. 1395; 15 (1) :187-197

URL: http://tbj.ssu.ac.ir/article-1-2116-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، amin@hlth.mui.ac.ir
چکیده:   (4226 مشاهده)

مقدمه: امروزه استفاده رو به گسترش از MTBE و همچنین خواص فیزیکی و شیمیایی آن از جمله حلالیت بسیار بالا در آب، باعث ورود این ماده به منابع آب می‌شود. از طرف دیگر لجن فاضلاب شهری حاوی موادی است که عمده آن‌ها حاوی درصد کربن بالایی نیز می‌باشند. لذا هدف از این مطالعه تهیه کربن فعال از لجن تصفیه‌خانه فاضلاب شهری و بررسی کارایی آن جهت حذف MTBE می‌باشد.

روش بررسی: پس از تهیه زغال از لجن تصفیه‌خانه و فعال کردن آن به وسیله محلول 3 مولار از H2PO4 وKOH  و محلول 5 مولار از ZnCl2، اثر پارامترهایی چون نوع فعال‌کننده، pH (10-2)، زمان تماس (min240-0)، دوز جاذب (g/L6-2) و غلظت اولیه MTBE (mg/L70-20) در جذب MTBE بر کربن ساخته شده تعیین گردید. غلظت باقی مانده MTBE در محلول با استفاده از دستگاه گازکروماتوگرافی تعیین شد. در پایان داده‌های تجربی بدست آمده با استفاده از مدل‌های جذبی فروندلیخ و لانگموئیر مدلسازی شدند.

یافته ها: هرچند از لحاظ آماری تفاوت معنی داری در استفاده از فعال کننده‌های مختلف حاصل نگردید، اما بیشترین جذب MTBE در هر گرم از کربن فعال هنگامی حاصل می‌شود که از ZnCl2 به عنوان فعال کننده استفاده شد. بیشترین راندمان حذف (حدود %50) در pH اسیدی 4، دوز g/L6 از کربن فعال و غلظت mg/L20 از MTBE حاصل شد. نتایج ایزوترم‌های جذب نشان داد که مدل جذبی فروندلیخ تطابق بیشتری با داده‌های تجربی دارد.

نتیجه گیری: با توجه به مشکلاتی که در دفع لجن تصفیه‌خانه‌های فاضلاب وجود دارد، بازیافت آن به عنوان یک جاذب می‌تواند بسیاری از این مشکلات را مرتفع سازد. لذا پیشنهاد می‌شود کارایی این ماده در حذف آلاینده‌های دیگر و بررسی‌های اقتصادی جهت کاربرد آن در مقیاس صنعتی مورد بررسی قرار گیرد.

واژه‌های کلیدی: بازیافت لجن، کربن فعال، حذف MTBE
متن کامل [PDF 297 kb]   (1341 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1395/2/28 | پذیرش: 1395/2/28 | انتشار: 1395/2/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/کلیه حقوق این وب سایت متعلق به طلوع بهداشت یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Tolooebehdasht

Designed & Developed by : Yektaweb