مقدمه : شهرنشینی گسترده و سریع موجب شده که امروزه سلامت افراد به مخاطره افتاده و موجب مطرح شدن بحث سلامت در مجامع عمومی و عملی کردن راهکارهایی از جمله اجرای پروژه شهر سالم شود.هدف این مطالعه ارزیابی شاخصهای شهر سالم (بهداشتی-زیست محیطی و اجتماعی-اقتصادی) در شهر کرمان در سال 1390 می باشد.
روشبررسی :روش این تحقیق ترکیبی(کیفی-کمی) می باشد که جهت روش کیفی از روش اسنادی و پیمایشی(توزیع پرسشنامه)استفاده شده است. جامعه آماری ساکنین شهر کرمان بودند همچنین برای سنجش میزان مشارکت افراد در مباحث سلامت از روش کمی و از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری همچون ضریب همبستگی،تحلیل واریانس یکطرفه و t نمونه های مستقل استفاده شده است.
یافته ها:نتایج نشان داد که از 8 شاخص بهداشتی فقط 3 مورد(پوشش واکسیناسیون کودکان زیر یکسال،تولد نوزادان کم وزن و مزگ و میر کودکان زیر یکسال) با استانداردها منطبق بودند و از 6 شاخص اجتماعی و اقتصادی 2 مورد شاخص کیفیت مسکن و سقط جنین و از 8 شاخص زیست محیطی نیز تنها 2 مورد (کیفیت آب آشامیدنی و کیفیت جمع آوری زباله) با استانداردها مطابقت داشتند.همچنین یافته های پژوهش در خصوص تمایل افراد به مشارکت در امور مربوط به سلامت فردی و اجتماعی نشان داد که 87% آنها تمایل دارند و در این رابطه جنسیت و سن آنها تاثیری بر میزان مشارکت آنها نداشته اما افراد با تحصیلات بالاتر تمایل بیشتری به مشارکت داشتند.
نتیجهگیری: بطور کلی شهر کرمان از نظر شاخصهای بهداشتی،اجتماعی-اقتصادی و زیست محیطی وضعیت مطلوبی ندارد اما ساکنین این شهر تمایل زیادی به بهبود وضعیت سلامت شخصی و محیط خود دارند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |